аз съм screamBoy, не *wolf и открих тази тема за да последвам решението си
Преди време четох, че според статистика на какви бяха там професионалисти мъжете и жените в модерните общества имат що-годе сходни интереси в различни периоди от живота си, примерно около 30-32 правят един вид равносметка на жизнения си опит. След около месец ставам на 30 и реших да започна да смятам мааалко предварително
Та така. Интереси - да, ясни, сякаш съм избрал пътя си. Победи в различните области - в процес на доизясняване/припомняне. На няколко пъти прочетох при уважавани от мен автори, че това е процес за цял живот - повод за радост. Загуби - нито една. Да разбера, че 'загуба' е неочаквана и/или неразбрана победа беше много важно за мен, наистина важно.
И защо тогава не си кроткам ми ви занимавам с тия шибани глупости ? Както писах в началото - следвам решението си. Предлагам някои от нас да покажат на *wolf красотата на разнообразието. Сигурен съм чрез сърцето си, че доста от нас се самовъзприемат според логиката причина-следствие - ето, живял съм там, учил съм там, случили са ми се тези неща, правя това - значи съм такъв. Научили са ме, че такива хора правят така - значи имам правото да правя така, това ще бъде приемливо, разбрано, добре посрещнато. Защо понякога подобна логика и базираното на нея поведение може да бъде окачествено като 'детско' - може би защото това е тактика с най-голям успех в детството и целите й са 'жизнено важни' за този период от живота - когато може би хората са принуждавани да се грижат за тях докато се обучават за 'възрастни'. Примерно целта да влияеш на околните като им се харесаш - не им се харесаш. Развитие на тази линия може да бъде наблюдавано както у отделни 'светски' личности, така и в цели групи - примерно (понеже се хванах за волфи) това са политиците. Да, в мен няма никакво съмнение че те искат да се харесат на някакви хора - избиратели, живи или мъртви роднини, или дори идеи. Какво чудно може да има тук ? Писанията на Маркс са идеи, хората които ги следват и претворяват в живота си са просто верни последователи на тези идеи ... макар че може да си въобразяват, че са следовници на техния идол - Маркс, Христос, Линкълн, шефа на Кока Кола или Волен Сидеров. Каква е разликата дали ще се посветя на научни изследвания, религия, политика, бизнес или политическо отрицание - никаква, разбира се, ако се храня с екологично чисти продукти от мен ще стане добра тор, но това няма връзка със случките и идеите по време на живота ми.
Волфи - да си нещо, каквото и да е, реално не означава нищо за никого освен за теб. За всички други това е само и единствено подсказка по какъв начин да те възприемат в светлината на избраната от тях роля.
Примерно Нимфата вижда че темата е от теб, вижда че е 'дълга' и реагира по типичния за ролята му начин. Това по никой начин не значи че е такъв човек - значи само че е направил някакъв избор. Възхищавам ти се, че се стремиш с толкова мизерния набор от възможности за въздействия (форума) да промениш неговия и на много други избори (а тия избори не са като ония избори, ей !). Възхищавам се и на Нимфата че се вживява перфектно в ролята си, както и на Дървеняу, b.r., kotka12 и всички останали - това е красота, съвършенство, перфектно представление за което съм ви изключително благодарен. Дори това че има хора дотолкова концентрирани в ролята си, че са напълно забравили възможността да изиграят някоя друга - това е нещо изключително !
И така, на четящите тези последни (дори и по диагонала) редове - това е моя подарък за Волфи, изложих го тук за да го оцените по достойнство и да му се полюбувате

:popcorn:
Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"

Като съм казал, че съм хвърлил сянката на съмнението имах предвид, че много хора вече ще се замислят повече за нещата, че няма да приемат всичко като чиста монета.Става въпрос за целия поток от информация, който ни заобикаля, стига до нас/съзнателно или не/и който влияе и променя цялата ни същност, във всичките й аспекти.Вярвам, че има хора, които са разбрали това.Не се правя на учител, просто казвам каквото мисля и назовавам нещата с истинските им имена.