Leader 2015

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Leader 2015

Мнениеот Admin » Сря Дек 03, 2014 5:17 pm

Изображение
Може и да ви се стори странно, но пловдивската компания Leader96 беше първата, която ми изпрати обобщена информация за моделите си през 2015 г. и това се случи още през месец октомври.
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... eader-2015
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Leader 2015

Мнениеот victortrt » Сря Дек 03, 2014 6:17 pm

Ами хич не е странно, при положение, че имат един магазин в София и то в Овча Купел /не че нещо, но като за един единствен магазин не е на особено комуникативно място и особено с работно време в събота от 10 до 14 часа/.
Та хубаво са подели инициатива светът да научи за тях, защото само по картинки в електронен магазин нещата не стават, защото е нормално човек да иска да пробва, премери и т.н.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот penmark » Сря Дек 03, 2014 6:51 pm

Хах гледам на снимките Тора и се зачудих от кой архив са я извадили тая вилка, ама като видях спецификациите пише ХЦТ. :D
Аватар
penmark

Мнениеот victortrt » Чет Дек 04, 2014 10:06 am

Трик, човек, трик. Имат и с тора, но е над 1000 кинта, даже май над 1 100.
victortrt

Мнениеот victortrt » Чет Дек 04, 2014 10:52 am

http://shop.leader96.com/product/view/3771/rebel-1-2-rc
Да сме напълно точни. 26 цола, един размер рамка, гуми???, 9 скорости, 1185 лева.

Дали пък не е по-добре който ги има, да добави още 4-5 лева и да ги даде за това http://koleloto.bg/product/705/cross-26 ... -2013.html
Аз ги нямам излишни и не ме интересува, пък и съм височък и гледам само 29 и 27.5 цолови.
Но пък лидер имат добри фитнес, шосейни и т.н. велосипеди, които са на добра цена и с още малко инвестиции за смяна на гуми, лапи, кормила, пренаплитане на спици и т.н. могат да станат перфектни.
victortrt

Мнениеот Admin » Нед Дек 07, 2014 10:30 am

Наистина, оказа се, че има пропуски и неточности в подадената информация, затова от Лидер изпратиха допълнения и статията е обновена. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Недко » Нед Дек 07, 2014 2:40 pm

Скъпичко :D
Продавам:
Телефон - Sony Xperia E + подарък! Повече Инфо
Главина Formula DC-71 / 15mm disc Повече Инфо
Недко

Рейтинг: 1138

Мнениеот victortrt » Пон Дек 15, 2014 5:39 pm

Имах възможност наскоро да разгледам магазин на Лидер в Бургас и въпреки течащото намаление от 15% ми се стори, че цените на планинските велосипеди изпреварват качеството /окомплектовката/, защото на велосипеди за 700-800 лева вилките бяха до xcm.
Иначе много добро впечатление ми направи моделът Манта /26 цола, но поне има размери и цветове/, но и за него важи същото, защото с xcr вилка беше около 900 лева, моделът Аксъл също е с добро съотношение цена - качество, защото е с хубава лека рамка, но е с ви-брейк, 21 скорости и главини шимано, вилка xcm за около 500 лева
Иначе имаха шосейки и градски /хибридни/ велосипеди на доста добри цени.
Само не знам защо моделите, които са предложили на админа да бъдат промотирани, нямат модификации с ви-брейк. Така хем цената ще падне, хем ще могат да се ползват за любителко хс в града с по-подходящи гуми. По мои наблюдения Крос Грип 921 основно за това се ползва и отдавна се изчерпа.
Според мен за начален клас мтб, което да се продава и да се купува основно за каране в градско-селска среда именно 29 цолов байк с ви-брейк /все пак качествен/ и заключваща вилка е най-удачния вариант. Друг е въпросът, че по незнайни причини производителите вече се подиграват и щом е с ви-брейк слагат директно промакс или даже безименни такива, да не говорим за вилките.
victortrt

Мнениеот dudelgrincen » Пон Дек 15, 2014 7:38 pm

Не изглежда като цените им да са високи. Вярно е, обаче че цените на Крос може да са малко по-добри.

Варианти с v-brake е разумно да има само при най-евтините модели.

"ви-брейк /все пак качествен/" струва почти толкова, а и може с много да надмине като цена евтините модели дискови спирачки.
Разбира се, главините за диск качват малко цената, но поради маргиналната разлика v-brake няма защо да има предимство.

Освен това сред noname моделите си има немалко прилични спирачки и са по-скоро изключение тези, които имат някакъв сериозен проблем.
Марковите ви-брейкове определено са по-леки, а понякога и малко по-добре измислени.

Мога да ти дам конкретен пример с това, че евтина noname v-brake спирачка + FR5 лостче, която съм ползвал спираше доста ... наистина доста повече от Alivio + FR5 с едни и същи Clarks калодки - и двете спирачки в ролята на предна.
Колкото и странно да е Alivio спирачката, макар по-лека беше по-кекава, а и с геометрия, която води до по-малко механично предимство.

Разликата в полза на Alivio - теглотo и по-малкото задръстване с мръсотия (съответно загуба на настройката).
Същото предимство имаше и въпросната китайска спирачка (макар и по-малко отчетливо) сравнена с Deore.

Ви-брейковете на Промакс също така не са лоши. За дисковите им спирачки не знам.

XC-"хс в града" :D - това да не е нещо като DH-"City DH".
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Вто Дек 16, 2014 4:09 am

Дисковите на промакс са декоративни, за нищо не стават.

На мен новите модели ми направиха впечатление че са доста скъпи в сравнение с крос и дори драг.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот victortrt » Вто Дек 16, 2014 10:56 am

dudelgrincen написа: XC-"хс в града" :D - това да не е нещо като DH-"City DH".

Това е карането на хс байк в градски условия и според мен за него ви-брейк е достатъчен, но тъпото е, че повечето производители слагат ви-брейк и то нисък клас на модели с доста лоша окомплектовка. Според мен тези модели на Лидер биха били по-удачни с добър ви-брейк, защото така или иначе са за любителско каране. Но ако от това няма да падне цената, няма смисъл.

ЧестоНеадвкватен написа:Дисковите на промакс са декоративни, за нищо не стават.

На мен новите модели ми направиха впечатление че са доста скъпи в сравнение с крос и дори драг.

Споко, имат намаления от време на време, но не са им планинските силата.
victortrt

Мнениеот Admin » Пон Фев 09, 2015 3:43 pm

Тъй като Leader изпратиха обновени спецификации и цени за някои от моделите, за актуална информация е най-добре да погледнете тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/c ... eader-2015
Аватар
Admin

Мнениеот victortrt » Пон Фев 09, 2015 6:03 pm

Понеже в предишните си постове съм събирал както минуси, така и плюсове, се чувствам длъжен да коментирам.
Добре де на фона на новите цени на крос тези на лидер не ми се струват безбожно високи. Общо взето са с 50-тина лева по-високи от тези на скот при сегашното намаление. Ако трябваше да си взема мтб сега аз лично щях да предпочета скот с xct, acera, и ви-брейк пред лидер със същата окомплектовка и хидравлики за 100 лева отгоре, просто защото и двата са за любителско каране.
Моля не ми слагайте минуси или плюсове, защото това е лично мнение. Иначе много харесвам Лидер, защото правят свестни фиксита и сингърспийд велосипеди.
victortrt

Назад към Общ форум