surr3a1 написа:- вдигането на предавките е напред, а свалянето е назад към теб
surr3a1 написа:Колегата по-горе се е изразил малко объркващо (поне за мен) на пръв поглед.
...
- имат така наречения matchmaker, което е захващане на командата към скобата на спирачките и елиминиране на още една скоба (те май и Шимано имат подобно, но аз не съм го виждал на живо)
...
Шимано:
- вдигането на предавките е напред, а свалянето е назад към теб
- отношението на командите е 1:2 спрямо хода на обтегача, или иначе казано лостчето изминава двоен път спрямо Срам и това определено се усеща
...
compira написа:surr3a1 написа:... Също съм срещал стари шимански XT които работят наобратно!!!
thepowerofone написа:Това е нещо зависещо изцяло от задния дерейльор, не от командата - в случая си попадал на такъв от тип low-normal (rapid-rise).
hitar_potar написа:командите XTR и Saint могат да качват до 4 по-леки предавки наведнъж, а бутона за по-тежките може да превключва до 2 наведнъж. Всички останали са съответно 3 и 1.
Вилката написа: Двата модела са горе долу на едно ниво в списъците на двата производителя.
Вилката написа:ПС: Х0 според мен е доста по-висок клас от ХТ, но и цената си я бива
outfaced: Съвета ми като цяло е независимо от системата шифтъра да е от по високия клас.
hitar_potar написа:Вилката написа: Двата модела са горе долу на едно ниво в списъците на двата производителя.
Няма горе-долу. Има Срам Х5, който да се бори с Деоре на Шимано. Х7 е конкуренция на SLX.Вилката написа:ПС: Х0 според мен е доста по-висок клас от ХТ, но и цената си я бива
Тва с цената е така може би щото ХО е от класа на XTR на Шимано.![]()
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта