Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот psixopat » Пон Яну 12, 2015 3:47 pm

Един въпрос. Имам проблем с "бисквитките" на Chrome.Има сайтове, които като ги отворя и не мога да правя нищо.За сега установих, че това са сайта на Mercedes и на Vaude. :D

Изображение Ето това излиза и дотам. В настройките за поверителност на Chrome- не е забранено нищо, но въпреки това проблема е налице.
Как може да се оправи? Изтеглих браузъра наново, но пак нищо не стана.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот iFkata » Пон Яну 12, 2015 6:51 pm

krisko_pinkbike написа:Добре, а може ли да ми даде няколко предложения модели и да кажете кой чашки си заслужават парите:)

Cane Creek 40-Series ZS44 ZeroStack , VP A45AC (колегата Ozzie ми ги препоръча), Da Bomb Depth Charge Аз съм с Depth Charge, но няма как да ти дам мнение за тях все още.
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот krisko_pinkbike » Пон Яну 12, 2015 8:05 pm

Благодаря :beer: :beer:
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Мнениеот msniki » Вто Яну 13, 2015 11:55 am

Става въпрос за това : 2 модела на тази кона, зелен и черен.
Та в описанието на зеления пише 1.5 инча че е челото, на черния намерих 1/2 инча.
Но пък в пинкбайк за черния не пише нищо, а не пише нищо като е oversize 1.125 обикновено.
Просто не са написали ли ? Еднакви ли са рамките ?
http://www.pinkbike.com/news/2010-kona-stinky-deluxe.html
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот marsa » Вто Яну 13, 2015 12:16 pm

http://www.konaworld.co/bike.cfm?content=stinkydeluxe

At Kona we use 1.5-inch headsets on our line of Stinky freeride bikes, our Stab downhill bikes and the notorious Five-0.

Освен това тези чашки "FSA Big Fat Pig" са само за 1,5'' чело. Просто инфото за Пинкбайк е копирано от различни места, затова "форматът" малко се различава.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот msniki » Вто Яну 13, 2015 1:03 pm

Дам, мерси.
За чашките не бях погледнал какви са. :D
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот lokor » Пон Яну 19, 2015 7:46 pm

Понеже не са ми ясни нещата, викам да пиша тук :D С вилка boxxer race 2009 съм, челото е 1-1.8, някой може ли да даде линк към някакви чашки, които ще са подходящи за това? :confused:
lokor

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Пон Яну 19, 2015 8:17 pm

Кажи каква е рамката ти, иначе няма как да ти кажем кои модели чашки ти трябват.
За различните модели, запознай се с долната статия.
http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 6-focus007
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот lokor » Вто Яну 20, 2015 3:16 pm

Ами рамката е доста... зле, cross enduro, надявам се скоро да я сменя :boggled:
lokor

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Вто Яну 20, 2015 5:22 pm

Челото е за обикновени 1 1/8" чашки.
http://screambikes.eu/bg/chashki-za-vil ... s-a71.html
http://screambikes.eu/bg/vilki/4693-cha ... -a77c.html
http://screambikes.eu/bg/chashki-za-vil ... a69ac.html

Модели разни, цени разни. Според вкуса и джоба.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Wheeler » Нед Яну 25, 2015 6:21 pm

Имам 2x10 от SLX серията и когато веригата е най-големите венци отпред и отзад и завъртя педалите наобратно, след няколко оборота веригата пада на по-малки венци отзад. Знам, че това е комбинация, която не се използва по принцип, но се чудя дали това не означава, че има проблем с настройката на дерейльора, линията на веригата или нещо такова. Колелото превключва нормално, но на някои предавки ми се струва, че задния дерейльор е малко по-шумен от колкото трябва :dontknow:
Та нормално ли е да пада веригата на по-долни венци при въртене наобратно при най-голям венец отпред и отзад?
Wheeler

Рейтинг: 1365

Мнениеот bio » Нед Яну 25, 2015 6:56 pm

ми погледни горната ролка на дерайльора дали е точно под най-големия венец ... евентуално може да пробваш да отивие болта, който ограничава хода на дерайльора към най-големия венец.
лично мое мнение е, че 10 скоростните системи .... са доста нежни (педерасТки).
моята 1х10 доста хрупа като въртя назад с веригите на SHIMANO, сега ще пробвам малко с KMC.
и защо въртиш назад ?!? аре да смениш краката ... добре ... ама ... няколко пъти ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Wheeler » Нед Яну 25, 2015 7:20 pm

Ролките на дерайльора изглеждат като да се на точното място. И това не го правя, докато карам, а го забелязах, докато си оправях колелото и просто малко ме дразни :D
Wheeler

Рейтинг: 1365

Мнениеот marsa » Нед Яну 25, 2015 7:34 pm

Нормално е в най-усукано положение веригата да сменя венеца при въртене назад, няма какво да го мислиш. Както си отбелязал, такива предавки не се ползват, особено пък назад и толкоз.

За шума може да провериш и дали горната ролка не е прекалено приближена до касетата - толкова, че да се притиска към нея, понякога от това че чува хрупане при въртене и се получава най-вече при предавките с големите венци отзад. Това се регулира със съответния болт от задната страна на обтегача.
Аватар
marsa

Мнениеот krisko_pinkbike » Чет Яну 29, 2015 5:25 pm

Опитвам се, но не мога да намеря някакви интересни мъдри (така казано) фрази за мотокрос. Интересно ми е да чета някакви подобни неща като костите зараствам мацките си падат по белези и подобни :D къде мога да намеря изобилие от тези така наречени фрази? :dontknow:
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Мнениеот emo_gp » Пон Фев 02, 2015 12:40 pm

Колеги можете ли да ми кажете кое е числото за настройка на велокомпютър на 29-ка? Варианта със смятането което е описано в не една и две теми не ми върши работа понеже не е за мен а за познат който не му се занимава! Благодаря предварително :offtopic:
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот uBaH » Пон Фев 02, 2015 1:10 pm

Ето някакъв калкулатор. Колко е точен - не знам.
Аватар
uBaH

Мнениеот joroblob » Пон Фев 02, 2015 11:43 pm

Аз като си настройвах сигмата използвах метода - "изминато разстояние": Правиш си някакъв маркер по който да отчетеш точно изминатото разстояние за 1 оборот на предната гума, измерваш го - и тази измерена дължина (в милиметри!!!) я въвеждаш в компа.
joroblob

Рейтинг: 1320

Мнениеот DTD » Сря Фев 04, 2015 5:36 pm

Някой случайно да има идея откъде мога да се сдобия с комплект лагери за чашки със следните размери : 30.15 x 41.8 x 6.5

До момента знам за този вариант: http://www.superstarcomponents.com/en/t ... ree-x2.htm

Работата е там, че ми трябват по-бързо отколкото мога да ги получа от суперстар. В магазините за лагери в града ми вдигат рамене навсякъде, ако някой има опит с намирането на такива лагери, нека сподели. Благодаря предварително. :)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот marsa » Сря Фев 04, 2015 6:20 pm

Малко ме съмнява да имат точно такива лагери, но във форума е споменавана тази фирма:
http://tivigroup.com/?page_id=811

Трябва да питаш за лагери с контактен ъгъл.
Аватар
marsa

Мнениеот DTD » Чет Фев 05, 2015 8:33 am

В този магазин не бях ходил, ще попитам днес, надявам се да могат да ми изровят. Благодаря за информацията. :)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот bio » Пон Фев 09, 2015 2:21 pm

имам следния въпроЗ.
по-голям диск равно ли е на повече модулация (без да блокирам колелото) ?!?
конкретно от 180 към 203.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот emo_gp » Вто Фев 10, 2015 1:22 am

Кокеги имам едно две питания за спирачката ми Elixir CR! Последно време забелязвам, че в студено време след престой на велосипеда на открито спирачката омеква т.е. лоста потъва повече! След престой на по-топло се оправя, нещо спир. течност се сгъстява явно, но интересното е, че другата (еликсир 5) не омеква така. Дали има нужда от блеед или от смяна на дот-а? :beer:
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот po_taka » Вто Фев 10, 2015 10:34 am

Знам че не обичаш да ти отговарям аз, то май никой не обича аз да му отговарям, но...
Общо взето да, повече спиране с по-малко стискане, но има и нещо като "да не ти дойде прекалено бързо прекалено много", т.е....
Да кажем аз (50кг) карам 160мм преден, блокирам предната гума при натискане на 2/3 от хода на лостчето на спирачката. Т.е. комфортната зона на спиране ми е от 1/3 до 2/3 от хода.
Ако сложа 203мм ротор, ще я блокирам на 1/2 от хода на лостчето. Комфортната зона ми "намалява" на 1/3 до 1/2 от хода. За мен това е загуба на модулация.
Но ако моето колело, с 160мм ротор, го кара някой 90кг, то той ще блокира гумата при натискане на 4/5 от хода на лостчето, което е мнооогооо стискане. Т.е. при него комфортната зона на спиране е от 3/5 до 4/5 от хода, което е малко и е и много стискане.
Ако при него се сложи 203мм, ще я блокира при 2/3 от хода на лостчето, ще стане с "комфортна зона" от 1/3 до 2/3 от хода на лостчето. Т.е. при него е подобрение на модулацията.

bio написа:имам следния въпроЗ.
по-голям диск равно ли е на повече модулация (без да блокирам колелото) ?!?
конкретно от 180 към 203.
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот bio » Вто Фев 10, 2015 10:56 am

po_taka написа:Знам че не обичаш да ти отговарям аз, то май никой не обича аз да му отговарям, но...
Общо взето да, повече спиране с по-малко стискане, но има и нещо като "да не ти дойде прекалено бързо прекалено много", т.е....
Да кажем аз (50кг) карам 160мм преден, блокирам предната гума при натискане на 2/3 от хода на лостчето на спирачката. Т.е. комфортната зона на спиране ми е от 1/3 до 2/3 от хода.
Ако сложа 203мм ротор, ще я блокирам на 1/2 от хода на лостчето. Комфортната зона ми "намалява" на 1/3 до 1/2 от хода. За мен това е загуба на модулация.
Но ако моето колело, с 160мм ротор, го кара някой 90кг, то той ще блокира гумата при натискане на 4/5 от хода на лостчето, което е мнооогооо стискане. Т.е. при него комфортната зона на спиране е от 3/5 до 4/5 от хода, което е малко и е и много стискане.
Ако при него се сложи 203мм, ще я блокира при 2/3 от хода на лостчето, ще стане с "комфортна зона" от 1/3 до 2/3 от хода на лостчето. Т.е. при него е подобрение на модулацията.

ДА, тоя пост ма кара да си удрям главата в масата !!!
печелиш наградата за мнение с най-много дроби.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот uBaH » Вто Фев 10, 2015 12:37 pm

Някой купувал ли е нещо от Lighintheb0x.com?
Поръчах си една светкавица, преди десетина дни, като беше обявено, че ще бъде изпратена от "европейския им склад". За доставка избрах безбожно скъпия им "Super Saver" shipping, на цена 1/3 от тази на артикула :smash: и с време за доставка от 10-20 работни дни. Разбира се, защото е super saver, няма тракинг номер.
На следващия ден, пратката вече беше със статус изпратена, а на courier пишеше PLB2C(Priority-untracking). Някой има ли идея коя е тази фирма, за която google явно не е чувал и кой ще да е партньора й в България? Предполагам, че са БГ пощи, но все пак :idea:
Аватар
uBaH

Мнениеот MIKEY MOUSE » Сря Фев 11, 2015 10:01 am

Търся снимка, картинка символизираща глава ударена от мълния. Къде да намеря ? :dontknow: Трябва ми за илюстрация на кратък текст - за важно подсещане. Сигурно и Вие забравяте ?! Очаквам помощта Ви! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот veskoz » Сря Фев 11, 2015 10:29 am

Изображение
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот taurus13 » Сря Фев 11, 2015 11:09 am

emo_gp написа:Кокеги имам едно две питания за спирачката ми Elixir CR! Последно време забелязвам, че в студено време след престой на велосипеда на открито спирачката омеква т.е. лоста потъва повече! След престой на по-топло се оправя, нещо спир. течност се сгъстява явно, но интересното е, че другата (еликсир 5) не омеква така. Дали има нужда от блеед или от смяна на дот-а? :beer:

Dot-а не се сгъстява и разширява, това му е идеята. Обаче гълта вода, от въздуха дето влиза от някъде. В общи линии сменяй dot-а на определено време и ако често го прави виж си уплътненията, защото спирачната течност е агресивна и към тях.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот iFkata » Сря Фев 11, 2015 9:12 pm

Ако съм изпратил пратка от един офис на еконт, мога ли да взема парите от друг офис?
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла