от Fixt00l » Пет Фев 13, 2015 1:28 am
Малко късно видях темата, но като собственик на такъв велосипед, ще дам полезни мнения.Лапата е 90мм.Започвам с недостатъците :
1.Криви капли, които не подлежат на оправяне - в 3 магазина ги носих.Нямат и пренаплитане...Късат се ниплите, спиците не може да се сменят...И са адски тежки.Задната тежеше към 1640 грама.Имат си инерция, но набирането на скорост не е лесно.Във Варна всичките модели бяха криви, дори и в склада им.Естествено, както може да се очаква от Драг, не ми разрешиха проблема и си останах набутан.За сметка на това, скачам от бордюри и хич не ги жаля.Определено возят твърдо.
2.Невярна информация - истинската предавка всъщност е 44 х 17, а свободното движение е 15.Малко трудно се потегля с нея.След 1200 км задната капла допълнително се изкриви, и не може да се ползва свободното движение с по-дебела гума.Смятам да си сложа венче с 20, или 21 зъба.
3.Това нещо няма измиване, дори на автомивка с агресивен обезмаслител.
Плюсовете са, че побира широки гуми.Отпред има място за 700 х 35, аз го карам с Vittoria Voyager Hyper (сгъваема ), която тежи 405 грама.Задната гума, с която идва велосипедът, тежи 480 грама.Моделът е Schwalbe Spicer, има и светлоотразителен борд, което е добре - няма да правят проблеми, че нямам светлоотразители на спици.Ако си наплета капли, и отзад ще може да приеме 700 х 35.Защото знаете, че с фикси усещаш всичко на пътя, и спускане по асфалт, през дупки...не е за тънки гуми.Има извод за преден калник ( какъвто няма да слагам ), но няма за заден.Спирачки - аз не правя компромис с тях, тъй като на шосейката шибаното Шимано Ултегра спираше плачевно, и няколко пъти се чукнах с нахални голфаджии.Сложих си Tektro 737, и ръкохватки RL540.Взех си го, за да заякна при катерене, и развия каданс при спускане, и транспорт в града.Не смятам, че трябва да се пести от всичко, и все най-измекярското качество да търсим заради ниската цена, затова взех що-годе добри спирачки.