daangel написа:zero knowledge написа:Сериозно ли?
Напълно!
Това не е много сериозно отношение - състезател да си плаща участие и като открие проблем "заповядай да бъдеш главен съдия".
Въпреки, че не разбирам, какво не е наред в таз годишната решетка...
Ние се стараем да поправяме грешките си.
Може би, а може би не. Това със схемата е за поредна година. Първият път отказахте да коригирате грешката. Вторият път имаше по-широк натиск, та да се оправи обърканата схема. Сега трети път ...
Всъщност форумът не е мястото, където следва да се обсъждат неща, особено от хора, които не са участвали в надпреварата. Ако има възражение от състезател ще ми звучи по-логично.
Форумът е място за обсъждане, без значение кой участва или не в състезанието. Като бях състезател и възраженията ми звучаха логично нещо промени ли се? Нека да ти отговоря, не. Първи и втори от квалификациите се срещнахме във втори кръг.
А ако искаш да отправиш градивна критика има доста по-нормални подходи, защото иначе звучи като ... нали се сещаш...
Ами не се сещам.
А и критиката ми към вас винаги е била градивна, стига да има кой да чуе. Разбирам че от скоро се занимавате с планинско колоездене и някои неща са ви чужди или не ги разбирате, но това не значи че ние като участници в състезания трябва да сме безкрайно търпеливи. Не е нормално схема на елиминации да среща на полуфинали 1-ви с 3-ти и 2-ри с 4-ти. Както и не е нормално мрежа да се опъва върху дюшек, защото това пречи много повече и закача кормилата на много хора - нормалното е първо мрежа, после дюшек. Има още куп други "дребни" детайли, за които с времето се понаучихте, но за други все още не. Топлата вода е открита по различни части на света, остава само някой да прилага и добрите практики. Няколко примера от "дребните" само: групиране на номерата на различните категории, как да се забиват коловете с лентата, от коя страна на дървото да е увита лентата, да се обличат дървените конструкции с нещо което да не се пързаля ... Ако звучи познато и вече го правите, въпреки че не го правехте в началото, поздравления (групирането на номерата). Но ако звучи странно, не отхвърляйте прибързано това което се набива на очи на състезателите или пък причинява излишни проблеми.
А какво става като се стигне до малко по-сложните неща? Как да се правят атрактивни скоци, които обаче да не са опасни за състезателите? На какво да наблягат трасетата? Как да се случват организационно нещата?
С демонстрираното по-горе отношение бихте обрекли "новата къща" още преди да е построена.
И да, всичко по-горе не го приемайте лично, защото не е. Разглеждайте го само като конструктивна критика и принципно.
Успех.