Winter Bike Duel Vol.5 - Пампорово,13-15 февруари 2015

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Winter Bike Duel Vol.5 - Пампорово,13-15 февруари 2015

Мнениеот zero knowledge » Чет Фев 26, 2015 10:45 pm

Сериозно ли?
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Рейтинг: 2000

Мнениеот daangel » Съб Фев 28, 2015 8:55 pm

zero knowledge написа:Сериозно ли?

Напълно!
Въпреки, че не разбирам, какво не е наред в таз годишната решетка...
Ние се стараем да поправяме грешките си.
Всъщност форумът не е мястото, където следва да се обсъждат неща, особено от хора, които не са участвали в надпреварата. Ако има възражение от състезател ще ми звучи по-логично.
А ако искаш да отправиш градивна критика има доста по-нормални подходи, защото иначе звучи като ... нали се сещаш...
daangel

Рейтинг: 1430

Мнениеот zero knowledge » Пет Мар 06, 2015 5:09 pm

daangel написа:
zero knowledge написа:Сериозно ли?

Напълно!

Това не е много сериозно отношение - състезател да си плаща участие и като открие проблем "заповядай да бъдеш главен съдия".

Въпреки, че не разбирам, какво не е наред в таз годишната решетка...
Ние се стараем да поправяме грешките си.

Може би, а може би не. Това със схемата е за поредна година. Първият път отказахте да коригирате грешката. Вторият път имаше по-широк натиск, та да се оправи обърканата схема. Сега трети път ...

Всъщност форумът не е мястото, където следва да се обсъждат неща, особено от хора, които не са участвали в надпреварата. Ако има възражение от състезател ще ми звучи по-логично.

Форумът е място за обсъждане, без значение кой участва или не в състезанието. Като бях състезател и възраженията ми звучаха логично нещо промени ли се? Нека да ти отговоря, не. Първи и втори от квалификациите се срещнахме във втори кръг.

А ако искаш да отправиш градивна критика има доста по-нормални подходи, защото иначе звучи като ... нали се сещаш...

Ами не се сещам.
А и критиката ми към вас винаги е била градивна, стига да има кой да чуе. Разбирам че от скоро се занимавате с планинско колоездене и някои неща са ви чужди или не ги разбирате, но това не значи че ние като участници в състезания трябва да сме безкрайно търпеливи. Не е нормално схема на елиминации да среща на полуфинали 1-ви с 3-ти и 2-ри с 4-ти. Както и не е нормално мрежа да се опъва върху дюшек, защото това пречи много повече и закача кормилата на много хора - нормалното е първо мрежа, после дюшек. Има още куп други "дребни" детайли, за които с времето се понаучихте, но за други все още не. Топлата вода е открита по различни части на света, остава само някой да прилага и добрите практики. Няколко примера от "дребните" само: групиране на номерата на различните категории, как да се забиват коловете с лентата, от коя страна на дървото да е увита лентата, да се обличат дървените конструкции с нещо което да не се пързаля ... Ако звучи познато и вече го правите, въпреки че не го правехте в началото, поздравления (групирането на номерата). Но ако звучи странно, не отхвърляйте прибързано това което се набива на очи на състезателите или пък причинява излишни проблеми.

А какво става като се стигне до малко по-сложните неща? Как да се правят атрактивни скоци, които обаче да не са опасни за състезателите? На какво да наблягат трасетата? Как да се случват организационно нещата?
С демонстрираното по-горе отношение бихте обрекли "новата къща" още преди да е построена.

И да, всичко по-горе не го приемайте лично, защото не е. Разглеждайте го само като конструктивна критика и принципно.
Успех.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот vvvaaal » Пет Мар 06, 2015 10:27 pm

Айде стига си чеса пръстите във форума със спам и заядливи съобщения.. Като не ти изнася - Email, лични съобщения, има форми за контакт бол. А и мисля, че като си формулираш в нормален текст недоволствата, ще бъдеш чут по-подобаващо.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Admin » Нед Мар 08, 2015 5:02 pm

А какво му е ненормално на горния текст? Не виждам нито обида, нито заяждане, нито нещо друго нередно.
Това, което виждам, е човек с много опит, който неведнъж е демонстрирал сериозно внимание към детайлите - нещо, което малко хора правят, а и много често тези, които го могат, не предоставят подобни съвети ей така, за благото. Така че нека оставим Дани и Ема сами да си преценят дали им е полезно, дали ще приемат нещата като критика или по друг начин.
Не знам заради Фейсбук ли, заради що ли, много хора сякаш забравиха, че форумите са място за публично обсъждане на едно или друго, било то проблем или решение. Стига да е направено културно и аргументирано, не виждам за кого би могло да е проблем...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот vvvaaal » Нед Мар 08, 2015 5:52 pm

Критиката на даден човек към организатор си е чисто лична и няма нужда да се обсъжда надлъж и нашир, освен ако не подлежи на спор... Ако едно нещо очевидно е така, то не би имало нужда да се коментира. Тук не виждам тема за публично обсъждане, а начин за унижение и заяждане между 2ма, както искаш го приемай, Любчо. :) (без лоши чувства)
Аватар
vvvaaal

Мнениеот msniki » Нед Мар 08, 2015 9:43 pm

Аве да попитам въпреки че е малко оффтопик.
Говори се че ще има във Велико Търново състезание ?
Било обявено на Winter bike duel-a ?
Така ли е ?
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот vvvaaal » Нед Мар 08, 2015 11:25 pm

Да, това беше потвърдено, но за сега няма готова подробна информация.
Аватар
vvvaaal

Мнениеот ema_concept_creative » Вто Мар 10, 2015 7:24 pm

Така... аз също съм на мнение че това не е мястото, но щом си така си сметнал че е добре, няма проблем.
Аз лично в момента не знам с кого комуникирам, а мисля че е редно да знам кой изразява мнение.
zero knowledge написа:Не е нормално схема на елиминации да среща на полуфинали 1-ви с 3-ти и 2-ри с 4-ти

Факт е че миналата година имаше този проблем и беше коригиран и благодарение на това, тази година бяхме много по-внимателни в изготвянето на схемата. Аз лично не виждам какъв е проблема в схемата и къде видя подобно нещо.
Би ли ми обяснил? Виждам че си имал достатъчно време и желание да провериш - предполагам че си го направил именно за да видиш дали тази година е ок схемата...

Относно другите неща - да учим се от грешките си и се стараем да правим нещата добре. Съжаляваме ако някога нещо не е било изрядно, но определено, когато някой е отправял градивна критика към нас, сме се вслушвали в нея и сме я взимали под внимание при следващи прояви.

Относно всички изброени "дребни неща" - всичко се прави точно така - да в началото може да сме допускали такива грешки, но с течение на времето и проведените мероприятия, тези "дребни неща" са сведени до минимум. Според мен ако имаше по-обективна преценка и наблюдения със сигурност щеше да го забележиш.
ema_concept_creative

Рейтинг: 1750

Мнениеот icoki10012345 » Пет Апр 03, 2015 6:51 pm

аз участвах в състезанието да проблема с списъците точно при мен се появи, долу на финала пише моя номер горе го нямаше всичко е много объркано правите състезание а на тренировките тряа да бутаме от хотела до горния лифт.... :xx(:
icoki10012345

Рейтинг: 1158

Мнениеот icoki10012345 » Нед Апр 05, 2015 4:39 pm

:eek3: :eek3:
icoki10012345

Рейтинг: 1158

Предишна

Назад към Състезания