TCM Hiking Watch

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот climb » Нед Дек 18, 2005 1:17 am

[quote="Tuono"]

Какво означава, че си оправил компаса?
Аз поне 6 пъти го рестартирах и няма проблем. При рестарт когато натиснах четирите бутона едновременно първо се включи всичко възможно на дисплея, после само 555555 и след това само 222222. След рестарт задължително иска калибриране само на компаса, останалите стойности ги приема някакви стандартни.
Така ли беше при теб? А сега вместо налягане и кота какво показва?

[/quote]

Мда така е.
А компаса имах напредвид че го калибрирам
Ми за налягането показва едни чертички вместо цифри и при алтиметъра пак е така.
Кво трябва да дооправя?
Аватар
climb

Рейтинг: 1700

Мнениеот Tuono » Нед Дек 18, 2005 9:52 am

Ами освен да извадиш батерията за няколко минути и пак да рестартираш друго не се сещам. Ако и тогава не стане го смени в магазина, ако има гаранция.
"...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
=== http://ftp.domainbg.com/tuono/ ===
Аватар
Tuono

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Нед Дек 18, 2005 10:34 am

[quote="PtD"]

[b]какво показва[/b]? Среден прЪЗ! :santa2:

Тука вече прекали с офф-топика ;) Дай да му обяснят на човека как се настройва часовника де :sonar:
[/quote]

Не съм прекалил с нищо (щото часовника няма с проблем с настройката, а с функционирането си) и освен тва съм [b]ОН[/b]топик. :santa2:

На човека му изрекламираха боклук, той си купи боклук, установи, че е боклук и сега е разочарован. Факт.
През цялото това време аз съм [b]ОН[/b]топик и се опитвам да разубеждавам човеците да слушат сайбърклошара Tuono и да си купуват боклуци...

Разбира се, всичко това не означава, че ще се учудя, ако изведнъж се окаже, че съм виновен за излизането от строя на боклуците, които Tuono така бодро ни рекламира сегиз-тогиз... :santa2::santa2::santa2:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Нед Дек 18, 2005 3:14 pm

[quote="TOYAGA"]

Напълно възможно е следващата версия на модела да мери и колко [b]си[/b] гола вОда, тъй като на външен вид прилича на водомер.
[/quote]

@Spawn: не е зле да се пообразоваш, щото местоимението "си" не указва адресат, а намеква, че който и да е собственика водомера си е водомер.
Не виждам за какво бързаш да се заядеш първосигнално, вместо да помислиш над това, което четеш.

Изобщоо :crazy::crazy::crazy::crazy:
купувайте още TCM... аз сбърках веднъж и не повтарям. Пък TOYAGA лош, лош, направо ви изяжда с писането си.... плюйте още, ама никой няма да седне да мисли вместо вас...

Edit: изобщо - чудя ви се на слепотата. Не виждате ли, че магазините TCM внасят ИЗКЛЮЧИТЕЛНО преоценени стоки, залежали размери (затова обикновено има само размери като за хора дето ги няма в Германия).
Да не говорим, че електрониката е шит, единствено челниците стават за нещо и според мен пак цената им не е оправдана за качеството.
Така че, можете да се карате колкото искате като ви се каже истината, тва не променя нещата.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот climb » Нед Дек 18, 2005 5:21 pm

Бати часовника.Кат си седа в нас и да вида на ква височина се намирам-8170 метра:bigeyes:
налягане-236:bigeyes:
Аватар
climb

Мнениеот PtD » Пон Дек 19, 2005 3:42 am

@bikerider & TOYAGA

Така е, и не е съвсем така. Както с китайските стоки, така и в ТСМ може да се намери нещо готино И на ниска цена. Въпросът е да направиш правилния избор. Лично съм се убедил, че не всичко евтино е боклук, както и не всяко скъпо нещо си заслужава парите.

Предполагам, не твърдите че Tuono e рекламен агент на TCM и Garmin и затова пише постинги? Пробвал, работело е за него и е споделил една полезна според него информация.

Специално към TOYAGA - беше достатъчно да кажеш: "бе от тоя часовник много оплаквания има, не струва", като спестиш квалификациите ;) Някак твърде лично стана.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот SPA » Пон Дек 19, 2005 12:37 pm

[quote="climb"]

Бати часовника.Кат си седа в нас и да вида на ква височина се намирам-8170 метра:bigeyes:
[/quote]

@climb - Имаш описание на ENG качено от tunio и вземи го прочети, ако не си го направил още. Второ когато имаш проблем ясно го опиши, а не неща от рода "тоалетната чиния не ми работи щото задника ми не е там". Ако продължаваш с постове от този тип наистина хората ще те вземат за доста ... (Ти си избери епитета да не излезне, че те обиждам).

@TOYAGA - съгласен съм с критиката че много неща са боклук в TCM, че са преоценени, върнати с дефекти (къде визулни къде функционални), но е много неправилно да сложиш всичко под една черта. Хората които продават продукицията на TCM си иамт рализчно качество на продуктите и като искаш по евтино взимаш по-некачествено. Аз лично имам поне 10 продукта на TCM и съм доволен от всичиките до един. Всички си работят по начина по който са предвидени и ако имат някакъв дефект то е напълно приемлив за цената си. Верно е, че понякога съм надценявал някой продукт, но това е било предимно поради незнание за него. А и обратното някой са ме изненадвзли с възможностите си. За съжаление доходите на повечето от нас не съответстват на тези в Европа и не може да си позволим качествени продукти и съответните им цени и проади тази причина се задоволяваме с нещата описани по горе. Не всеки може да отиде и да си купи часвоник касио PRT50 за 361лв. (толкоз го видях в магазина) и затова отива и си купува такъв на TCM за 50лв. Както виждаш цените разликата е в пъти. Вярно касиото е по надежден, но дали надежноста и качеството му са също в толкоз пъти спрямо TCM?

Според мен трябва да има хора като Tunio и като TOYGATA и току виж всеки от нас намерил истината някаде там.

За начина и методите не съм съгласен, ама това е друг спор.

Хайде със здраве на всички, че зимата дойде и студеничко стана напоследък.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот Peacemaker » Пон Дек 19, 2005 2:03 pm

@Spawn
:usclap: :usclap::usclap:
Vladimir Visotski said:"Нет Вьiхода-есть Вход, но не Тот!"
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот Peacemaker » Пон Дек 19, 2005 2:11 pm

@PtD
:usclap::usclap::usclap:
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот Peacemaker » Пон Дек 19, 2005 2:13 pm

@SPA
:usclap::usclap::usclap:
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот Peacemaker » Пон Дек 19, 2005 2:44 pm

:offtopic:Не знам защо тези двама приятели-Toyaga и Bikerider толкова много се подкрепят-дори когато очевидно ГРЕШАТ.:?:Дали не са роднини или пък нещо друго?:(!:Съгласен съм,че са допринесли за форума повече от много други,но дава ли им това право да кастрят и критикуват наред всеки,който споделя мнение различно от тяхното?Не бих се намесил,ако не ми бяха дошли до гуша заяжданията на Toyaga!:banghead: А отгоре на всичко Bikerider(когото лично уважавам) глади и маже след него!Видите ли-той Toyaga иска да ви предпази от беди.Ако е така да го направи цивилизовано,а не по просташкия начин,по който го прави!Четох,четох...то 80-90% от постингите на Toyaga са заяждания и подигравки-до кога?!:irked:
@Toyaga-съветвам те да промениш стила си на изказване във форума,тъй като дразниш доста хора вече-включително и мен.Ако продължиш по твоя си начин,ще ме принудиш да ти дам по-твърд отпор на твойта надменна простотия.Бъди така добър,моля те,уважавай личността и правото на лично мнение на съфорумците си без да ги обиждаш и без да им се присмиваш(част от правилата във форума).Тогава твоите наистина големи познания ще бъдат от полза за всички нас и ще блестят със съдържателността си.
Твой съфорумец- Peacemaker.:beer:
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот TOYAGA » Пон Дек 19, 2005 3:48 pm

:santa2:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот PtD » Пон Дек 19, 2005 4:06 pm

:santa2::beer:
Аватар
PtD

Мнениеот Peacemaker » Пон Дек 19, 2005 4:08 pm

:santa:
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот Harka » Пон Дек 19, 2005 4:44 pm

Така, така... мир да има. Коледа идва все пак. [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/i/bell.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/i/santa2.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x0/areindeer.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x0/noel.gif[/img][img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x0/snowman.gif[/img]
Аватар
Harka

Мнениеот Peacemaker » Пон Дек 19, 2005 5:03 pm

Дааа...аз вече си сложих 2 малки(и 1 по-голямо)подаръчета под елхата!:xmas::santa::santa2:
Наздраве!:beer:
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот PtD » Пон Дек 19, 2005 5:50 pm

[quote="Harka"]

Така, така... мир да има. Коледа идва все пак.
[/quote]

Дааа, един хубав празник с езически корени :evil:
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Пон Дек 19, 2005 6:06 pm

[quote="PtD"]
[/quote]

Че какво от това...? [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x0/frosty.gif[/img]
Аватар
Harka

Мнениеот Peacemaker » Пон Дек 19, 2005 6:07 pm

[quote]Дааа, един хубав празник с езически корени :evil:
[/quote]

Това е друга тема-аз лично не празнувам Коледата като такава.Просто обичам да си хапна,да си пийна и да получа подаръци!:popcorn::snorkel::banana::santa2:

[color=green]Оправих ти цитата.[/color]
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот PtD » Пон Дек 19, 2005 6:29 pm

[quote="Harka"]

[quote="PtD"]
[/quote]

Че какво от това...? [/quote]

Ами ще ми интересно да видя оригиналните ритуали ;)
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Дек 19, 2005 9:08 pm

[quote="Peacemaker"]

:offtopic:Не знам защо тези двама приятели-Toyaga и Bikerider толкова много се подкрепят-дори когато очевидно ГРЕШАТ.:?:Дали не са роднини или пък нещо друго?:(!:Съгласен съм,че са допринесли за форума повече от много други,но дава ли им това право да кастрят и критикуват наред всеки,който споделя мнение различно от тяхното?Не бих се намесил,ако не ми бяха дошли до гуша заяжданията на Toyaga!:banghead: А отгоре на всичко Bikerider(когото лично уважавам) глади и маже след него!Видите ли-той Toyaga иска да ви предпази от беди.Ако е така да го направи цивилизовано,а не по просташкия начин,по който го прави!Четох,четох...то 80-90% от постингите на Toyaga са заяждания и подигравки-до кога?!:irked:
@Toyaga-съветвам те да промениш стила си на изказване във форума,тъй като дразниш доста хора вече-включително и мен.Ако продължиш по твоя си начин,ще ме принудиш да ти дам по-твърд отпор на твойта надменна простотия.Бъди така добър,моля те,уважавай личността и правото на лично мнение на съфорумците си без да ги обиждаш и без да им се присмиваш(част от правилата във форума).Тогава твоите наистина големи познания ще бъдат от полза за всички нас и ще блестят със съдържателността си.
Твой съфорумец- Peacemaker.:beer:
[/quote]

Tи явно не можеш да си представиш, че двама човека могат да бъдат съгласни по същество?

Също така, моля да се отбележи, че АЗ поставям всичко в тисием под един знаменател. Toyaga не го е правил, той говореше за водомери.

Ако някой има проблем с това, което пиша, може да ме попита защо го пиша. Ако някой има проблем с това, което пиша и предпочита да ме нарича еди-как-си и да ме мери със своя аршин (което по дефиниция е доста глупаво) - чудесно, само дето мен не ме засяга особено. Toyaga е доказал неведнъж какво знае и какво може и мога да кажа, че според мен няма нужда да се доказва на всеки сульо, че той в крайна сметка е прав.
А ако някой все още има проблеми с поставянето под общ знаменател, моля да се обърне към мен, не към Toyaga.
Аватар
bikerider

Мнениеот climb » Пон Дек 19, 2005 10:04 pm

[quote="SPA"]

[quote="climb"]

[/quote]

@climb - Имаш описание на ENG качено от tunio и вземи го прочети, ако не си го направил още. Второ когато имаш проблем ясно го опиши, а не неща от рода "тоалетната чиния не ми работи щото задника ми не е там". Ако продължаваш с постове от този тип наистина хората ще те вземат за доста ... (Ти си избери епитета да не излезне, че те обиждам).
[/quote]

Описанието съм го прочел не 1 път и права всичко квото пише.Мисля че съм го описал ясно.Просто алтиметъра и барометъра не работат.В смисъл алтиметъра показва височини от 4000 метра нагоре а алтиметъра едно и също налягане я 236 я 1000 и нещо.Тъпото е че в описанието нали пише да се натисне копчето с4 за да се оправи там нещо времето но сега като задържа това копче и единствено светва дисплея и нищо повече и го рествам няколко пъти вадя му батерията и въпреки всичко не се оправя.Ще го помъча още малко и ще ида да го занеса в магазина.

П.С.А и термометъра не показва нищо
А ве с няколко думи работат му само часовника и компаса от по важните функции
Аватар
climb

Мнениеот SPA » Вто Дек 20, 2005 12:17 am

[quote="climb"]
Описанието съм го прочел не 1 път и права всичко квото пише.Мисля че съм го описал ясно.Просто алтиметъра и барометъра не работат.В смисъл алтиметъра показва височини от 4000 метра нагоре а алтиметъра едно и също налягане я 236 я 1000 и нещо.Тъпото е че в описанието нали пише да се натисне копчето с4 за да се оправи там нещо времето но сега като задържа това копче и единствено светва дисплея и нищо повече и го рествам няколко пъти вадя му батерията и въпреки всичко не се оправя.Ще го помъча още малко и ще ида да го занеса в магазина.

П.С.А и термометъра не показва нищо
А ве с няколко думи работат му само часовника и компаса от по важните функции
[/quote]

Браво можел си да пишеш и по смислени неща. :beer:

Ами като го взе часвоника показваше ли верно. Поне показваше ли налягане. Копчето за нагласяне е малко криво. Трябва да го задържиш наистина 4 секунди като преди това не отпускаш въобще. Ако трябва със повечко сила пробвай.
Ето тук може да намериш точни дани за налягането в София приравнено към надморската височина.
[url]http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/local/BUXX0005?from=search_city[/url]
Най-отдолу на сайта се избира метричните единици.

По принцип надморската височина и налягането са свързани така, че е необходимо да калибрираш само по едно от двете - това за което имаш дани. При мен има разлика от 1мбар в налягането спрямо действителното когато наглася по надморска височина. По принцип след резет трябва да ти работи всичко без компаса който иска задължително калибриране. Другите неща минават на фабрични настройки.

Ако си го купил от магазин според мен е малко вероятно часовника да не работи по простата причина че е минал поне през няколко тествания и не вярвам някой нарочно да сложи развален такъв и да го продава на нормална цена - 50-90лв. Цената зависи според това от кой магазин си го купуваш и базирана на лична информация и такава от тунио.

Мисля, че наистина както си решил да идеш магазина и да ги накараш да ти го тестват/сменият ще е най-добре. Макар често продавачите да не са наясно със всичко което продават.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот climb » Вто Дек 20, 2005 11:18 am

[quote="SPA"]

Браво можел си да пишеш и по смислени неща. :beer:

Ами като го взе часвоника показваше ли верно. Поне показваше ли налягане. Копчето за нагласяне е малко криво. Трябва да го задържиш наистина 4 секунди като преди това не отпускаш въобще. Ако трябва със повечко сила пробвай.
Ето тук може да намериш точни дани за налягането в София приравнено към надморската височина.
[url]http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/local/BUXX0005?from=search_city[/url]
Най-отдолу на сайта се избира метричните единици.

По принцип надморската височина и налягането са свързани така, че е необходимо да калибрираш само по едно от двете - това за което имаш дани. При мен има разлика от 1мбар в налягането спрямо действителното когато наглася по надморска височина. По принцип след резет трябва да ти работи всичко без компаса който иска задължително калибриране. Другите неща минават на фабрични настройки.

Ако си го купил от магазин според мен е малко вероятно часовника да не работи по простата причина че е минал поне през няколко тествания и не вярвам някой нарочно да сложи развален такъв и да го продава на нормална цена - 50-90лв. Цената зависи според това от кой магазин си го купуваш и базирана на лична информация и такава от тунио.

Мисля, че наистина както си решил да идеш магазина и да ги накараш да ти го тестват/сменият ще е най-добре. Макар често продавачите да не са наясно със всичко което продават.
[/quote]

Значи аз като го взех до колкото си спомням работеше всичко:IА иначе копчето го натискам мн силно без да отпускам и пак не става.Иначе съм го взел от магазин Квазер за 50лв.
Аватар
climb

Мнениеот Tuono » Вто Дек 20, 2005 11:49 am

Като начало искам да ви успокоя, че повече няма да пускам никаква тема във вашият форум, за да не ви нарушавам крехкия баланс и душевен мир.

Бъдете сигурни, че когато моят TCM се скапе ще го напиша с червени букви на края на статията.

Toyaga, bikerider и други с техния манталитет - във вашият форум идва непознат човек, когото изобщо, ама изобщо не познавате. След 2 пуснати теми вие сте готови да разпънете на кръст този непознат, ровейки като кокошки на бунището и търсейки разни провокации. Приписахте ми такива епитети и характеристики, които ще ви карат да се срамувате след време. Предвидими хора като вас срещам всеки ден и искам да ви кажа добрата новина – има надежда за вас, стига да я откриете. С недостойното си поведение, което гордо демонстрирате нито един администратор в уважаващ себе си форум няма да ви търпи повече от няколко дни.

Дълбоко съжалявам за появилото се напрежение във форума заради моето присъствие, няма да се повтори.
Аватар
Tuono

Мнениеот TOYAGA » Вто Дек 20, 2005 12:05 pm

Весели празници! :santa2::deer::dunce:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот halcor » Вто Дек 20, 2005 12:15 pm

А ти не се обиждай толкова и бъди сигурен, че някои хора са извлекли ползва от присъствието ти. Peace.
Аватар
halcor

Мнениеот Admin » Вто Дек 20, 2005 1:12 pm

Tuono, halcor е прав :agree:
Ти обвиняваш TOYAGA и bikerider, че ти се нахвърлят и имат лошо мнение за теб само от две теми. Но те не са целия форум, т.е. защо ти, пак от две теми, реши, че целият форум е срещу теб. Ако някой е написал своето мнение за теб или писанията ти, макар и заядливо, това не значи, че останалите членове на форума приемат мнението му като свое! Всеки има глава на раменете си, така че сам да преценява околните. Съжалявам, но не мога и не искам да променям начина на писане на хората, всеки сам отговаря за себе си, аз махам само по-грубите изрази, обиди и заяждания. Е, разбира се, винаги има субективен елемент относно това е кое е по-грубо и кое не, неизбежно е, но можеш да си сигурен, че TOYAGA е способен на много повече, ако поиска ;):peace::santa2:
Моят съвет е да не се връзваш толкова и да не обръщаш голямо внимание на неща, които смяташ за погрешни, неверни и т.н. Разбира се, това не пречи и да защитаваш позицията си или себе си. :thumb:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Tuono » Вто Дек 20, 2005 1:31 pm

Не обвинявам а констатирам факти. Изобщо не съм обидчив човек, както виждаш не реагирам на техните глупости, но казвам причината заради която нямам желание да пиша.
Разбира се, че хората тук не са такива но стремежът ми е да правя неща, които по някакъв начин помагат и служат за нещо полезно. Дори с добри намерения да пиша виждаш какво става.
Като администратор правото да поддържаш добрия тон си е твое и ти определяш колко да отпускаш пишещите. Говоря не за себе си, а за непознат човек, може да е всеки. Утре ще във форума ще дойде някой, който им се връзва на такива като Toyaga и после ще тръгне да разправя наляво и надясно какви хора има в mtb-bg. Нещата са принципни, а аз не съм вчерашен и не участвам е един форум.
Аватар
Tuono

Мнениеот bikerider » Вто Дек 20, 2005 2:42 pm

@Tuono: Извинявам се, че едва ли не съм предизвикал лична драма. Не спирам обаче да се учудвам колко трудно поемаш чуждo мнение несъвпадащо с твоето. Мога само да ти обърна внимание върху факта, че да имаш различно мнение НЕ е лошо нещо, дори в много контексти е нещо добро.

Няма да коментирам TOYAGA и "проблемите" ти с него, щото не е моя работа, пък и неминуемо ще се намери отново някой смешко да реши с умния си мозък, че се слагам на някого (аман от робски психики).

Що се отнася до мен конкретно, аз си казах мнението. Може да е всякакво - мое си е и никого не задължавам с него. Бъди сигурен, че halcor е прав. Не виждам смисъл да правиш драми и да имитираш обидено пионерче вместо да подходиш зряло, щото ако търсиш място където всички да са съгласни с теб има да търсиш доста. Това е което имам да ти кажа, приятен ден :santa2:
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други