Купувам си команда от USA, SRAM X0 2speed. Командата е нова, но без в комплекта да има скоба. Понеже идва от щатите я чакам 2 седмици. В това време гледам на българският пазар се предлагат скоби, като за случая в сайта на Store.bg. Обявени са две скоби, като едната е за Х0 и цената е 7.5лв, а другата скоба е за Х7,Х9 на цена 9лв. Това не че има значение, но донякъде подсказва че скобите би трябвало да са различни. След 4-5 дена ми докладват от сайта, че тази скоба за Х0 я няма. След справка в нета и намиране на други предложения в ебаy.com стигам до информацията че скобата от Х7 до ХХ са едни и същи или поне информацията която се предоставя е такава
http://www.ebay.com/itm/FASCETTA-COMAND ... 5671e6b36d. Реших да поръчам скобата тази за Х7,Х9, която според мен е една и съща с тази на Х0. Скобата пристига няколко дена по рано от командата ми, но уви към нея го няма болта. Проблема с болта се оказа решим. Той е 5мм и със стандартна резба, а на магазина даже и варианти на глава, както и на дължина. Този проблем го реших бързо. Днес командата ми дойде, и като наложих скобата се оказа, че не ляга а стои на високо. Излезе разлика в двата трапеца или оформлението където ляга. На Sram X9 се оказа че ляга правилно. Според мен тези скоби са различни, ако някой него знае ето сега е момента да спомена с какво се сблъсквам. Предстои ми да я монтирам, но само едно решение виждам в момента, леко изпиляване докато дойде ъгъла на това трапецовидно скосяване.