Разлика в скоби за Команди SRAM X9 и Х0

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Разлика в скоби за Команди SRAM X9 и Х0

Мнениеот galin_krastev » Пон Мар 09, 2015 5:44 pm

Купувам си команда от USA, SRAM X0 2speed. Командата е нова, но без в комплекта да има скоба. Понеже идва от щатите я чакам 2 седмици. В това време гледам на българският пазар се предлагат скоби, като за случая в сайта на Store.bg. Обявени са две скоби, като едната е за Х0 и цената е 7.5лв, а другата скоба е за Х7,Х9 на цена 9лв. Това не че има значение, но донякъде подсказва че скобите би трябвало да са различни. След 4-5 дена ми докладват от сайта, че тази скоба за Х0 я няма. След справка в нета и намиране на други предложения в ебаy.com стигам до информацията че скобата от Х7 до ХХ са едни и същи или поне информацията която се предоставя е такава http://www.ebay.com/itm/FASCETTA-COMAND ... 5671e6b36d. Реших да поръчам скобата тази за Х7,Х9, която според мен е една и съща с тази на Х0. Скобата пристига няколко дена по рано от командата ми, но уви към нея го няма болта. Проблема с болта се оказа решим. Той е 5мм и със стандартна резба, а на магазина даже и варианти на глава, както и на дължина. Този проблем го реших бързо. Днес командата ми дойде, и като наложих скобата се оказа, че не ляга а стои на високо. Излезе разлика в двата трапеца или оформлението където ляга. На Sram X9 се оказа че ляга правилно. Според мен тези скоби са различни, ако някой него знае ето сега е момента да спомена с какво се сблъсквам. Предстои ми да я монтирам, но само едно решение виждам в момента, леко изпиляване докато дойде ъгъла на това трапецовидно скосяване.
Прикачени файлове
new.jpg
new.jpg (68.56 KiB) Прегледано 332 пъти
SIngle Speed 8кг
whell: 26"
gear: 32x18
tyres: Geax AKA Pluma 1.8
Аватар
galin_krastev

Рейтинг: 1538

Re: Разлика в скоби за Команди SRAM X9 и Х0

Мнениеот galin_krastev » Пон Мар 09, 2015 7:44 pm

След изпиляване на скобата, вече се придоби друг вид и заклинването вече е стабилно, а не повърхностно. След доста плахо пилене, че отнемането трябва да е по малко с много мерения, нещата си дойдоха. Разликите са големи и би трябвало скобите да са различни, базирайки това което направих с пиленето.
Прикачени файлове
after.jpg
after.jpg (96.49 KiB) Прегледано 333 пъти
SnapAt_15_03_09_19_31_59.jpg
SnapAt_15_03_09_19_31_59.jpg (158.74 KiB) Прегледано 327 пъти
SIngle Speed 8кг
Аватар
galin_krastev

Re: Разлика в скоби за Команди SRAM X9 и Х0

Мнениеот galin_krastev » Пон Мар 09, 2015 7:55 pm

Така че господата търговци, когато предлагат команди без скоби, да го имат предвид това, че скобата е част от командата и цената трябва да е доста различна, когато липсва или когато е там. Може да се побългаря захващането, но мисля че това не води до нищо хубаво, а до временно решение. Изпилената скоба изглежда вече така, но съм в заварено положение. А за хората които смятат да поръчват отделно скоби, този пример подсказва, че трябва да се замисляме. Аз се замислих, но се подведох от чужда информация пак на търговци, а не практици.
Прикачени файлове
SnapAt_15_03_09_19_11_57.jpg
SnapAt_15_03_09_19_11_57.jpg (150.51 KiB) Прегледано 326 пъти
SIngle Speed 8кг
Аватар
galin_krastev

Назад към Веломеханик