За планинско колело може и да не се усети, но за шосейно се усеща много. Със сигурност не трябва да се кара мека, защото почва да се разхожда и вентила да се закривява. Аз дори и на планинското я усещам защото карам с гуми по 310-330 грама и когато няма правилно разпределение на усилието от напомпването се получават "вибрации" при по голяма скорост или при по екстремни спирачки. Такива гуми предимно са на марката швалбе, защото досега аз гума, било то за планинско, шосейно, и тт, не съм видял да не е така както на снимката това е от личен опит с тоя производител на вътрешни гуми. Последно време купувам гумите
http://www.velo-m.net/product/4148/vatr ... entil.html за по 2лв бройката. Грамажа е 160гр., а за такава гума с тоя грамаж мин. 7-8лв за максис се дават. Такива балони няма, а и италианският вентил е като френският, като разликата е че не се развива игличка, а се помпи директно. Малко по къс е, но с преходник подръка за автомобилен помпането няма проблем, защото помпата не може да го захване, да шината трябва да е оптимално дълбока, ако е някоя където иска доста дълъг вентил няма да стане.