Да, но не ми се отразяваШЕ на здравето...
Такааа за ко става въпрос... пуша от доста време, да кажем 5-6 години, като първите 4 поне по кутия на ден, през петата една кутия ми стигаше за 2 дни някъде, последната година се опитвам да ги спра, но не с лепенки, хапчета спрейове и други лай*а, ами с цел и инат.... Не е лесно, особено когато тъкмо не съм палил месец и нещо те изкара от строй и припалиш, или нещо целта не я виждаш и губиш силата да продължиш... или когато "разбиращите" те колеги и приятели (пушачи) кажат "айде само една" и се вържеш - но след нея губя смисъла от факта, че не съм пипал 2-3 седмици и пак подкарвам с цигарите за 1-2 докато не реша за пореден път да ги спирам.... Така си мина последната година - в опити... сега не съм пипал от месец и нещо за това предварително си навих на пръста и факта, че няма да ме примамят с това "хайде само една", защото винаги съм, съжелявал след нея...

Ше си позволя да ви дам съвет, ако има човек около вас, който иска, има желание и прави опити да го спре - окуражавайте го и го хвалете, защото ако тръгне да посяга ще се сети за вас и думите ви и това би го спряло, защото така един вид няма да се издъни само пред себе си, ами и пред вас, и пред други......
Надявам се да успея, та дори на купони и празници не мисля да пипам, въпреки че според мен в такива моменти е допустимо дори за "непушач" ако му се иска и му доставя удоволствие, защото го сравнявам с алкохола - и той не е полезен, но не го употребяваш по 2 пъти на час (имах и подобен момент, тогава същата цел ми помогна) - тогава си е болест, както и цигарите, но го пиеш за настроението, по поводи или понякога и без, но с цел удоволствие.
Не се смятам за пристрастен към тях, въпреки че и не мога да кажа, че нямам никаква зависимос, за това ми е странно, че използвам думата "отказвам"
Не смята че ми пречиха докато карах, не съм имал проблеми да си кача колелото до 7-мия етаж, а като гледам на пушачи това им е тежко, дори като се мъкнат сами, според мен си е както при други "неща" - зависи си и от организма.
Не мисля че всички пушачи трябва да се слагат под един знаменател, аз почти нямам изхвърлен фас на улицата, в гората... винаги съм намирал начин да го прибера примерно и да го хвърля по-късно, съобразявал съм се с непушачи, до колкото мога, но и те са го правили с мен...
уххххх, много мога да говоря по темата, но хайде да не се уливам
Гласувах с "Да, но не ми се отразява на здравето..." защото още не се смятам за спрял ги