Пушите ли? И това пречи ли ви на карането?

Тук всеки може да пусне анкета по въпрос, свързан с колоезденето, който го интересува, или да отговори по вече зададена тема.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 800 / 600 / 10

Мнениеот bluskanie » Пет Ное 25, 2005 12:20 am

[quote="TOYAGA"]

Отделен е въпросът, че за съжаление техният брой намалява, както и на всички останали добре възпитани хора...
[/quote]

Абе това мнение доста често се наблюдава, ама не съм съвсем съгласен.Процента на дебилите е еднакво голям сега и преди.Просто някак си стана модерно да се показва простотията...е това е срташничко.Но има и свестни лапета...

А за пушачите...съвсем не са по-невъзпитани от останалите хора...И манивелата би послужила при "светването" на всякакви, пушачи или не...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пет Ное 25, 2005 3:36 pm

[i]Манивелата - универсален инструмент за увеличаване коефициента на възприемчивост при хуманоидите с вродена загревателна недостатъчност.[/i]
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот halcor » Пет Ное 25, 2005 4:21 pm

@hlebarka
Ами сам си направи изводите. Мързи ме да смятам, ама на око много стръмна ми се струва таз крива.

[img]http://www.alsagerschool.co.uk/subjects/sub_content/geography/Gpop/HTMLENH/pproblem/pic/GP11.GIF[/img]
Аватар
halcor

Мнениеот bluskanie » Пет Ное 25, 2005 4:52 pm

@halcor дам това е истината, но съотношението: тъпи - умни, не се е променило, колкото и манивели да са влезли в употреба...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот EmZo » Чет Дек 08, 2005 2:20 am

Ами да темата е много сериозна, и доста обсъждана напоследък, да естествено че пречи пушенето!

иначе аз ТВЪРДО не пуша не съм пушил и няма и да пуша и много се радвам от това!

Пушачите ми пречат, пушенето в заведение за обществено хранене е ужасно! Да не казвам колко мразя пушачи които сядат във БДЖ-вагон за непушачи и като кондуктура им се скара те се опъват и правят скандали. Доста често присъствам на подобни сцени.По голяма наглост накъде? Според мен такива хора трябва да бъдат глобявани на място, а при отказ да бъдат сваляни от влака/изгонвани от заведението.

Според мен тютюнът е един от най-страшните наркотици.

Колкото до племето карачи пушешти марихуана, виждал съм хора които преди спускане го правят, и като се има предвид че действивето на марихуаната е строго индивидуално, е напълно възможно да възприемат нещата по добре и мога да ги разбера. Иначе аз не бих ги съчетал двете, колоезденето и марихуаната са за мен два напълно различни свята :).
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот EmZo » Пон Дек 19, 2005 2:35 am

А за всичи пушачи (и не само), вижте това доказателство че ПУШЕНЕТО УБИВА и спрете!

(спокойно не се показват бели дробове на дългогодишни пушачи или подобни гадости)

http://store1.data.bg/kekc/antimult.ru/ ... ekills.swf
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Alpina » Пон Дек 19, 2005 10:41 am

Да, но не ми се отразяваШЕ на здравето...

Такааа за ко става въпрос... пуша от доста време, да кажем 5-6 години, като първите 4 поне по кутия на ден, през петата една кутия ми стигаше за 2 дни някъде, последната година се опитвам да ги спра, но не с лепенки, хапчета спрейове и други лай*а, ами с цел и инат.... Не е лесно, особено когато тъкмо не съм палил месец и нещо те изкара от строй и припалиш, или нещо целта не я виждаш и губиш силата да продължиш... или когато "разбиращите" те колеги и приятели (пушачи) кажат "айде само една" и се вържеш - но след нея губя смисъла от факта, че не съм пипал 2-3 седмици и пак подкарвам с цигарите за 1-2 докато не реша за пореден път да ги спирам.... Така си мина последната година - в опити... сега не съм пипал от месец и нещо за това предварително си навих на пръста и факта, че няма да ме примамят с това "хайде само една", защото винаги съм, съжелявал след нея...
:^:Ше си позволя да ви дам съвет, ако има човек около вас, който иска, има желание и прави опити да го спре - окуражавайте го и го хвалете, защото ако тръгне да посяга ще се сети за вас и думите ви и това би го спряло, защото така един вид няма да се издъни само пред себе си, ами и пред вас, и пред други......:peace:
Надявам се да успея, та дори на купони и празници не мисля да пипам, въпреки че според мен в такива моменти е допустимо дори за "непушач" ако му се иска и му доставя удоволствие, защото го сравнявам с алкохола - и той не е полезен, но не го употребяваш по 2 пъти на час (имах и подобен момент, тогава същата цел ми помогна) - тогава си е болест, както и цигарите, но го пиеш за настроението, по поводи или понякога и без, но с цел удоволствие.
Не се смятам за пристрастен към тях, въпреки че и не мога да кажа, че нямам никаква зависимос, за това ми е странно, че използвам думата "отказвам"
Не смята че ми пречиха докато карах, не съм имал проблеми да си кача колелото до 7-мия етаж, а като гледам на пушачи това им е тежко, дори като се мъкнат сами, според мен си е както при други "неща" - зависи си и от организма.
Не мисля че всички пушачи трябва да се слагат под един знаменател, аз почти нямам изхвърлен фас на улицата, в гората... винаги съм намирал начин да го прибера примерно и да го хвърля по-късно, съобразявал съм се с непушачи, до колкото мога, но и те са го правили с мен...
уххххх, много мога да говоря по темата, но хайде да не се уливам
Гласувах с "Да, но не ми се отразява на здравето..." защото още не се смятам за спрял ги
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пон Дек 19, 2005 3:09 pm

Препоръчвам ти една книжка, казва се "Аз вече не пуша". Почти сигурно ще ти помогне.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Дек 19, 2005 4:04 pm

... или дружество "Отказване с гаранция" :evil:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Пон Дек 19, 2005 8:16 pm

Мерси, но аз се отказвам с инат.

По между другото, забравих да допиша в поста си за един истински случай...
Един колоездач (възрастен) отишъл на лекар, заради все по-чести оплаквания от болки в гърдите и хрипове... направили му снимка и доктора строго му препоръчал да спре цигарите, защото белия му дроб бил вече доста почернял, абе яко зле, а отговора бил - "аз не пуша и никога не съм палил, но явно трябва да сменя маршрута си"
Човека всеки ден минавал през цариградско на път за работа....:bigeyes:

Много пъти съм минавал през "Евлоги Георгиев" или "Ситняково", а същия ден на връщане от СГ съм се спускал по "Цариградско-то" и не е много приятно...
Та не са само цигарите, за нас всичките тези изгорели газове доста ни вредят... винаги минавам през борисова, ако мога, но най-честия и скоростен маршрут за прибиране си ми остава Цариградско-то(защото в тъмното не бих минал през градината ) - "Васил Левски" - "Сливница" - "Мария Луиза" - "Рожен", все места където ти е кеф да дишаш с пълни гърди :boggled:

А и тази "бариера" между Надеждите и центъра... сутрин като мина през надлеза и ми иде още на него да се метна м/у влаковете, а няма друг път за центъра и като го мина 4 до 8 пъти днес:eek:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот marshall__ » Пон Дек 19, 2005 10:04 pm

... аз пък не пуша, пък и се гордея с това! ;)
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот Morpher » Вто Дек 20, 2005 12:26 am

[quote="marshall__"]

... аз пък не пуша, пък и се гордея с това! ;)
[/quote]

И аз съм така :)

Много се радвам на хора, като Alpina, няколко от мойте приятели и баща ми, които са пушили и са спрели със воля и желание! И въпреки силното желание, не палят дори на специални случаи!
Един мой познат пушеше по една кутия на два дни и се зарече веднъж, че няма да пуши и наистина не е палил или поне не ми е казвал. От 2 години не е в Търното и скоро си писахме, като един от въпросте ми беше "Продължи ли пак с пушенето?" и той каза, че не е палил откакто се отказа преди 3 години! Може да е дръпвал от тук, от там, но според мен това се прощава :)
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот halcor » Вто Дек 20, 2005 9:54 am

[quote="Alpina"]
(защото в тъмното не бих минал през градината )[/quote]

Фарове, челници?
Аватар
halcor

Мнениеот Alpina » Вто Дек 20, 2005 11:10 am

Фарове имам, друго ми е притеснението... в тъмната градина лесно може да се сбогуваш с колелото (поне така са ми казали) въпреки, че не минавам никога бавно от там, но не искам и да рискувам...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот halcor » Вто Дек 20, 2005 12:04 pm

Хм, определено не е препоръчително да минаваш след мач, когато е пълно с прибиращи се дебили, но иначе аз проблемации не виждам и си минавам и даже точно по тъмно ми е много спокойно (като изключим сотаджиите, дето ме нервят като светят, ама какво да се прави). Но все пак ти си знаеш.
Аватар
halcor

Мнениеот Alpina » Вто Дек 20, 2005 3:23 pm

Щом казваш, ще те послушам, ама чак лятото :bouncy:
понеже - как се казваше... не питай староло, питай патило :clap:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Пет Дек 23, 2005 11:36 am

Хмм сега от Нова Година, като цигарите станат 2.7лв (Виктори) ще намалее пушенето.Освен ако пък не плъзнат навсякъде цигари без бандерол.Доста вероятно е...Пак предпоставки за корупция
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот nikitzo » Пет Дек 23, 2005 1:15 pm

[quote="Alpina"]

А и тази "бариера" между Надеждите и центъра... сутрин като мина през надлеза и ми иде още на него да се метна м/у влаковете, а няма друг път за центъра и като го мина 4 до 8 пъти днес:eek:
[/quote]

Има има:
1. Минаваш през надлеза отдолу при трамвайте като внимаваш за шахтите!
2. Пак през надлеза но на "Триъгълника" се изкачваш по една пътечка, която започва там където бяха циганската къща и излизаш почти в края на надлеза!
3. Пресичаш влаковите линии и минаваш по булеварда покрай ТЕЦ-а, гробищата до сточна гара.
На връщане има една феноменална пътечица която започва от моста над влаковите линии и излиза на трамвайните релси на 11, 12-ката за към Илиянци.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот RaveUnit » Вто Дек 27, 2005 11:55 pm

Доколкото така познатото ни 'съвременно човешко разбиране' се базира на разни основни принципи и методи, различни видове логика (и съответно принципите анализ и синтез), то всеки би могъл прилагайки ги да открие в себе си (в своето лично разбиране) предпоставките за тази или онази си 'черта на характера'
примерно 'пушене' - анализа би могъл да протече по схемата - какво е за мен 'пушене'; кой от аспектите му е нещото което не подлагам на съмнение (и което е източника на наркоманията) и после прилагайки синтез да сформира ново виждане
Пояснителен пример върху мен (съответно който пожелае би могъл да използва своите параметри):
Какво е за мен пушенето ?
Начин на употреба на вещества, когато другите начини са неприятни/неефективни

Какво ми е по-приятно да пуша отколкото да инхилирам, поглъщам, приемам венозно, приемам мускулно ?
Понякога тютюн - при дъвчене някои сортове са ми прекалено кисели и ефекта е много по-бавен/неконтролируем; марихуана - така има най-бърз ефект и ми е най-лесно да определя дозата поглъщано вещество; друго не се сещам да пуша

Има ли нещо друго в 'пушенето' което е по-специално за мен ?
Не, казвали са ми че на някои хора им е приятно да 'държат устата си заета', като с дъвка, при мен няма такова нещо.

Тогава защо пуша ?
Защото понякога имам нужда от ефекта породен от приемането на определени вещества по този специфичен начин

След пушене изпитвам ли желание в следващите 2 дни да пуша отново същото нещо ?
Не

Да пуша нещо друго, т.е. да усещам дима/дразненето в лигавицата/пълненето на дробовете ?
Не, точно обратното
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот RaveUnit » Сря Дек 28, 2005 12:21 am

Сравнение с 'пиене' - нещо към което често се улавям че съм развил зависимост

Какво ми е по-приятно да пия (поглъщам) отколкото да инхилирам, пуша, приемам венозно, приемам мускулно ?
Различни отвари (т.нар. чайове, но не само чай а доста билки - мащерка, мента, жълт кантарион и др.), Кока Кола

Има ли нещо друго в 'пиенето' което е по-специално за мен ?
Да, осезанието вкус, когато пия ми е приятно да вкусвам веществото

Тогава защо пия ?
Най-често защото ми харесва да вкусвам течност, специално за Кока Кола защото търся специфичните ефекти върху осъзнаването ми - ставам по-агресивен, изразителен, холеричен, ЦНС става по-активна и бързо реагираща

След пиене изпитвам ли желание в следващите 2 дни да пия отново същото нещо ?
За КокаКола - да

Да пия нещо друго, т.е. просто да усещам течността/дразненето в устата и глътката/поглъщането на течността ?
Да, след като получа зависимост от Кока Кола в следващите 3-7 дни ми се пие, независимо какво, и каквото и да пия тази 'жажда' не изчезва

И така какво ми се случва - фактически 2 зависимости, подкрепящи се една друга, от Кока Кола и от пиене по принцип.
Т.е. когато изчиствам едната зависимост посредством другата - примерно се наливам с квото и да е само не Кола, скоро придобивам навика (зависимостта) да се наливам, който навик зная че мога да огранича като пия Кола, защото от нея не мога да пия толкова много ...

Как се отървавам от това ?
никак, нямам необходимост да се отървавам, а само да съм в по-умерени граници т.е. да нямам безмисленото желание да пия когато не съм жаден и когато не са ми абсолютно нужни ефектите от даденото вещество

Как се връщам в 'нормалния' прием ?
както всичко друго - с неотклонно намерение, зная че някои хора го правят чрез вземане на решение, но при мен това не действа, защото решенията ми са продукт на разума/възпитанието, а това е нещото което най-често ми пречи по всевъзможни начини, заради прекалено многото ресурси нужни за взимането на решение - да събудя намерението за взимане на решение, да извикам нужното разбиране, да се впусна във всичката тази глупост позната като 'обмисляне' и най-накрая да взема решение - съвсем ненужно в такива случаи (когато няма социални контакти).

Айде, успех на октазващите ~~~
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот bluskanie » Сря Дек 28, 2005 9:40 am

А ся на кво си мой човек?;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Bi-King » Сря Яну 25, 2006 2:02 pm

Sprite:beer:
Edit:а колкото до манивелата,Toyaga да каже:D
Аватар
Bi-King

Рейтинг: 1700

Мнениеот LiXe » Нед Сеп 24, 2006 9:45 pm

Нито като бях в даскало се научих(а "учители" много) нито докато бях в казармата ( а там който пуши все се скатава и го скатават щото дава цигарета) нито сега мисля да се науча да пафкам, не го приемам кат гЪзария... ами то кат му махнеш гЪзарията кво остава ? тва, че се тровиш...
един ше каже кат си нервен те успокоява, успокоява те щот няма с друго кво да се успокоиш :beer:
...НЯМА граници, има само ВЪЗМОЖНОСТИ... Изображение
Аватар
LiXe

Рейтинг: 1260

Re: Пушите ли? И това пречи ли ви на карането?

Мнениеот dowhill_fan » Чет Юли 29, 2010 8:56 am

Не :P
Аватар
dowhill_fan

Рейтинг: 944

Мнениеот magadisho » Чет Юли 29, 2010 9:29 am

Не пуша :D
Аватар
magadisho

Рейтинг: 1162

Мнениеот kfx700 » Чет Юли 29, 2010 12:12 pm

magadisho написа:Не пуша :D

Едно голямо БРАВО на всички от Форума които не пушат ;) :beer:
Аватар
kfx700

Рейтинг: 889

Мнениеот daf4ov » Чет Юли 29, 2010 10:47 pm

От къде я изровихте пък тази тема...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот BRAMBARA » Чет Юли 29, 2010 11:21 pm

НЕ НА ПУШЕНЕТО ! :dark: :dark: :dark: :sniper: :sniper: :sniper: :uzi: :uzi: :uzi:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот FREERIDE RIDER » Чет Юли 29, 2010 11:35 pm

daf4ov написа:От къде я изровихте пък тази тема...

Не пиши :offtopic: ,ами отговори на анкетата ! :eyebrow: :D
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот daf4ov » Съб Юли 31, 2010 9:43 am

FREERIDE RIDER написа:
daf4ov написа:От къде я изровихте пък тази тема...

Не пиши :offtopic: ,ами отговори на анкетата ! :eyebrow: :D

Добре де пуша...вече от време на време,за разлика от преди :)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

ПредишнаСледваща

Назад към Анкети