Педали със сменяеми пинове

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Педали със сменяеми пинове

Мнениеот Vorac » Съб Мар 21, 2015 10:52 pm

По подобие на ето тази тема:
viewtopic.php?f=28&t=171939

Имам следните педали (пластмасова платформа, сменяеми пипове тип болт и гайка)
http://www.bike-house.biz/productv/2799 ... edali.html

Педалите са леки и пластмасоват платформа е здрава, а шиповете държат добре обувката. Това бидейки казано, "пиновете" съвсем не са сменяеми. Представляват болт с гайка, която има легло в платформата. Ако подметката на обувката Ви изтърка болта, можете да го развиете и да го смените с друг, съвместим. От друга страна, ако ударите педала си в камък и огънете пипа(болта) и опитате да го отвиете какво става? Гайката превърта в пластмасовото си легло, разбира се повреждайки го.

Предполагам някой хитър тип би успял да изправи болта си без да нарани резбата. Но леглото на гайката наистина лесно си заминава, тъй че трябва да е бая хитър.

---

Имам и педали, на които шиповете представляват тръбички с външна резба и вдлъбната глава за шестогран. Резбата е чадт от магнезиевото тяло на педала. Тях си представям, че лесно се развъртат, дору огънати, но не съм го правил.

Та тъй.
Vorac

Рейтинг: 1513

Re: Педали със сменяеми пинове

Мнениеот puleto » Вто Мар 24, 2015 9:49 pm

Абе не знам защо вие младите си мислите че има нещо ВЕЧНО, ама да знаете че няма.
puleto

Рейтинг: 1006

Мнениеот xargs » Вто Мар 24, 2015 10:53 pm

Не мисля, че може да се говори за някакъв дефект тук. Аз не бих очаквал нещо различно от пластмасов педал - като се повреди, повредил се е. Малко излишна ми се вижда тая тема.
Аватар
xargs

Рейтинг: 2000

Мнениеот screamBoy » Чет Мар 26, 2015 8:05 pm

като откъртиш пин от нормален (метален) педал и после се завива с канаколит ... и без да е откъртен пак се завива с канаколит ... леглото си е разбито, но държи. Предимството е - няма гайки. Затова се целиш в педал с по 10-12 пина на страна, за да има да се къртят. Как си дал 50-60лв за пластмаса, сигурно са те подлъгали с теглото. Може пък пластмасата да се топи по-лесно и да стане ок по този начин? В смисъл нагряваш пина и го слагаш а той си изстива в леглото. Предполагам така ще се прецака областта около пина още повече, но пък може и да издеяни около година-две ^_^
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Назад към Общ форум