Koгато си купувате спирачки е добре не само да гледате парите, четете и тестовете които някои правят:
http://enduro-mtb.com/en/preview-issue- ... roup-test/За 100 евро може да се намери Shimano XT с Ice tech накладки + диск 180 мм или 203 мм RT86. Ako търсите внимателно, ще намерите. : )
Спирачките са нещо от което не трябва да се прави компромис. Това не са грипове на кормило... : )
От това което са тествали от Ендуро он-лайн списанието, излиза, че СРАМ въпреки сериозната реклама която са направили на новите Guide спирачки, за парите които ги продават изобщо не си заслужават. За малко и аз щях да се хвърля на Guide RSC, но след като видях тестовите показатели, абсолютно се отказах. Ако ще си купувате спирачки, заложете на Шимано ХТ. Разбира се Хоуп също имат много добра серия, но там парите са такива, че само диска е 100 евро. Е разбира се, ако сте си навили на пръста за Хоуп, Хоуп да бъде. Аз повече на Aвид спирачки няма да се кача. Карах достатачно дълго време с Еликсир 5 200/180 мм ротори. От както се качих на Шимано Сейнт 203/180, изобщо и не мисля за други спирачки. Разбира се, Сейнтовете са също една торба с пари, няма много смисъл от тях. Всъщност Шимано ХТ е най-добрия избор може би. Не са най-леките спирачки, но пък масово отзивите за тях са добри. Освен това момента с вдигането на градусите е различен заради флуида, шимано като цяло се обезвъздушават по-лесно от СРАМ.
Едит: Наскоро гледах Брейк-сет Шимано ХТ с Айс Тек накладки за 125 евро. Дискове по 203 мм РТ86 могат да се намерят на цени около 31 евро. ; ) Преходник Шиамно за 203 мм преден - пост маунт - 5 евро. Могат да се намерят интересни неща, само трябва да търси човек. : )
Хинт: Абе престанете с тоя байк-дискаунт. Те са се замозабравили от към цени. Германците имат още поне 1000 он лайн магазин буквално ви говоря, където има къде-къде по добри оферти. Освен това има търсачки които отговарят само и единствено за он-лайн магазините в Германия, като някои търсачки, обхващат Австрия и Швейцария. Швейцарците са мръсни гадове, там цените са все едно да си купиш нещо от България. Ако може с 500 % надценка да ти продадът нещо ще е добре за тях.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer