Нов съм във форума и се вълнувам в момента пишейки първата си тема. Изчетох доста теми, но ми се сториха сравнително малко. Става дума конкретно за марката b`Twin, която си е сравнително нова за България. Ще се опитам да разкажа за моите впечатления относно модела Rockrider 520 и да получа съвет относно нещата, които съм променил по него. Нямам много познания по веломеханиката, но все пак мисля че се справям добре.
Темата ми е насочена по скоро към притежателите на този модел или желаещите да си го закупят.
Да започнем от цената, която си е доста добра за алуминиев байк с хидравлични спирачки и сравнително добри гуми. Предполагам алуминия в тази рамка не е от най-високо качество, но на тегло на мен ми допада, също ми харесва и класическата геометрия, която ми напомня за стария ми Specialized Hard Rock - стар модел от 2003-та. Спрях се на този модел поради факта, че беше на ниска цена и за съжаление трябваше да купувам два байка, а бюджета беше оскъден ... За мое съжаление само след един излет в гората усетих от къде е спестявано за да се докара тази цена

Тука идва момента на моето колебание и двупосочност за напред! Какво да правя - да го оправям ли да стане като хората, или да го разкарвам и да купувам друго ... Беше тежка дилема, поради факта, че Декатлон дават добра гаранция, но за частите, които са си на него!
Все пак се реших да сменя нещата, които не ми допадат и сега смея да твърдя, че съм доволен от колелото си! Теглото определено се намали и е някъде около 13-те кг., поне според моя кантар.
Подмених:
Кормило - Easton (По широко кормило 685 мм.,което ми е доста по удобно - фабричното беше 640 мм.)
Лапа - Easton (По къса лапа с малко по висок градус от оригиналната)
Вилка - Suntour Raidon X3 Air (Фабричната беше Suntour XCR 100 mm. с Lock out и preload - тегло над 2 кг.)
Преден дерайльор - Shimano Acera (Фабрично сложения беше Shimano Tourney, което за мен си е по скоро за шосеен велосипед! Често ми падаше веригата при превключване по неравности.)
Знам че не са от най-високо качество новите неща, но определено ми подобриха приятното прекарване с колелото по тесните горски пътеки, което е най-важно за мен! Стана си едно добро возило за XC!
Та мъчи ме един въпрос! Дали съм постъпил правилно, или не?