Днес си взех пивотално колче COX , ето линк : http://screambikes.eu/bg/bmx-velosipedi-i-chasti/8614-kolche-za-sedalka-cox-cuff.html , бях решил да мина на пивотална седалка защото мога да си регулирам ъгъла (на комбото няма как) и останах неприятно учуден ! Още в магазина колчето ми се видя мега тежко , но си викам -"за 20лв толко" . Прибирам се аз ,вадя ножовката и почвам да го режа - минах през него като през масло - нормално... падат едни меки малки стружки -нормално...колчето поолекна -нормално....изшкурих го ,беше мега лесно -нормално ,нали е алуминиево - ДА АМА НЕ! По някаква случайност са ми останали изрезки от доста колчета и ги сравних с новата изрезка- бре тая новата много тежка бе! Реших да хвана магнита да видя какъв е тоя алуминец - еми К*Р алуминец !!! Магнита го хваща !!! Ма си викам може някоя сплав да е и почнах да ровя из нета , ма не намерих обяснение защо алуминиево колче го лови магнита. Гледам опаковката - пише алуминий 6061 - викам добре , може да е грешка. Гледам сайта на Веломания - в описанието пише алуминий - ОК. Са въпроса ми е - преди да хода до магазина да ги запсувам едно убаво тия момци (не че е техна грешката) , дали па случайно не съм сгрешил и наистина има такова животно алуминий дето да го лови магнита ?? Не че и аз не съм за бой - кой ме би по главата да го взимам като го видях че е тежко на ужас още в магазина ? Можеше да дам още 20-тина лева да си взема нещо ставащо , ама тия ми бяха най-близо...За всеки случай съм сложил изрезката във сол и вода да пренощува да видим дали ше има корозия (ако е черно желязо ще изгние много резко) . Не мисля да предявявам някакви претенции по въпроса , най-малкото защото никога не искам бележки - в този спорт рекламацията е нереална , купуваме части за да ги блъскаме ,няма как да искам гаранция за нищо и не го правя , просто мисля да кажа за откритието си на продавачите за да си знаят и ако може да променят описанието на продукта за да не се бъркат хората . Ако някой колега знае нещо по въпроса с магнитите и алуминия да пише , за да не ходя за няма нищо до магазина