Вело клин

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Вело клин

Мнениеот еxtazy8 » Чет Май 28, 2015 3:55 pm

Здравейте! Търся да закупя вело клин за около 30тина лв. Познати ми препоръчаха да гледам главно тип гащеризон, но в България не намирам под 60лв. Ще съм благодарен ако колегите споделят къде в близост до София има магазини които предлагат вело клинове на разумни цени, и какво да гледам при избора на такъв. Само да спомена че съм висок 195см и тежа около 90кг. На седмица ако е хубавото времето правя по около 300 км преходи, седалката ми е уж удобна но без "памперс" преходите си казват думата....
еxtazy8

Рейтинг: 1200

Re: Вело клин

Мнениеот Telepatok » Чет Май 28, 2015 4:21 pm

Следи темата за Лидъл. Там редовно изпадат всякакви вело облекла на много тънки цени. Трябва обаче да се дебне.
Аватар
Telepatok

Рейтинг: 1504

Мнениеот еxtazy8 » Чет Май 28, 2015 4:35 pm

Ще пообиколя тези дни Лидълите които знам... Дано изпадне нещо. Иначе миналата седмица ходих до Декатлон. Там имаше 2-3 модела подобни на този - http://www.decathlon.bg/kas-klin-500-fl ... 65635.html . Ноо пак понеже до сега не се бях интересувал от вело облекло незнам дали си заслужава и въобще още се чудя какво точно да гледам при покупката- какъв трябва да е памперса, каква трябва да е материята на клина...
еxtazy8

Мнениеот irgnet » Чет Май 28, 2015 9:05 pm

За дали да е гащеризон или не, си зависи от това как си свикнал и какво ще ти е удобно.
Аз нося само без презрамки, имам и един кащеризон, ама супер ме изнервя нещо, не съм свикнал и се дразня и си нося само тези дето са до кръста.
Лидъла наситина предлагат изгодни цени, пообиколи магазините, може да има някоя останала бройка.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот Yeti » Пет Май 29, 2015 2:48 pm

До Лидъла на бул. Черни Връх (завод Витоша) има магазин на Сивен. Освен техни си модели там продават също така и други - явно остатъчни бройки от екипировка, която шият за износ. Цените са повече от прилични. На мен лично са ми много по-удобни клинове с тънък памперс и с презрамки.
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот еxtazy8 » Пет Май 29, 2015 10:09 pm

Благодаря колеги за бързите отговори! Днес ходих до лидъла в люлин 6, но имаше само един комплект къс клин+шорти. Тези дни ще гледам да мръдна и до този магазин Сивен пък дано има нещо подходящо
еxtazy8

Мнениеот Boyan1984 » Съб Май 30, 2015 6:58 am

Тия Лидълските предполагам за Crivit иде реч - имам един такъв - не е никак лош, само дето подплънката ми е малко по-тънка отколкото съм свикнал да е. Но за парите си е супер.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот еxtazy8 » Пон Юни 01, 2015 8:03 am

Вчера обиколих 3-4 лидъла, като във всеки един или имаше само дамски клинове, или ако се намереше мъжки нямаше моя номер.Накрая стигнах и до сивена, но за съжаление неделя бил неработен ден.... На тръгване след посещение на последния лидъл (мисля че на ул Раковска) намерих каквото ми трябваше. Пак благодаря за бързите отговори и помоща, че по едно време бях тръгнал да поръчвам от чужбина по сайтове с 1-2 месеца шипинг....
еxtazy8

Мнениеот Boyan1984 » Пон Юни 01, 2015 8:06 am

Бе ти и в продабалник-а да беше погледнал, щеше да намериш :)
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот head_up » Пон Юни 01, 2015 8:54 am

еxtazy8 написа:Иначе миналата седмица ходих до Декатлон. Там имаше 2-3 модела подобни на този - http://www.decathlon.bg/kas-klin-500-fl ... 65635.html . Ноо пак понеже до сега не се бях интересувал от вело облекло незнам дали си заслужава и въобще още се чудя какво точно да гледам при покупката- какъв трябва да е памперса, каква трябва да е материята на клина...

И аз като теб - не знам много по въпроса с клиновете и реших да не хвърлям много пари за първи опит - взех такъв като от линка, но 300. 16 лв и някоя стотинка. Вчера го пробвах на ~50 km с моето желязо. Добро усещане, за разлика от карането без клин, когато накрая междукрачието ми не е щастливо. Сега слезнах от велосипеда доволен :) Струва си за тази цена.

В този ред на мисли - да си попитам за тия подложки: какви са разликите при мъжките и женските във формата на подложката - ок, мъжките са малко по-широки, женскита напомнят дамска превръзка. Обаче според статията в този сайт, някъде тук - имаше мъжки и женски, които ужасно си приличат и ... малко се зачудих - тези анатомични особенности... не ги ли отразяват? И винаги ли ги разделят по цвят - в декатлона мъжките бяха сини подложки, дамските червени/розови, но може само на b'twin да са така... Изобщо неук съм, няма лошо да споделите повече (от опит) какво да се гледа при покупка? Следващия който ще взема вероятно ще е по-качествен, не ми се хвърлят пари на вятъра, като не знам какво да взимам...
head_up

Рейтинг: 1240

Мнениеот victortrt » Пон Юни 01, 2015 9:38 am

Аз карам без клин и не мога да ти отговоря на всички въпроси, но според мен от Декатлон не бива да се взема най-ниския клас и съответно най-евтиното. По-скъпите клинове вече имат антибактериална обработка на подложката и т.н. Твоят просто ти пази меко и донякъде отвежда потта. По скъпия /500/ вече е както си трябва - с антибактериална обработка, плоски шевове и т.н., тоест върши работа за там, където наистина трябва клин /за дълги карания/.
Това се отнася и до планинарските облекла на Кечуа като полари и термобельо и до фитнес облеклото /аз карам с такова и най-вече тениските, защото дишат и ме устройват, а не ме кефят декатлонските дрехи за колоездене/.
Взех си едни сини шорти от най-евтините и имаха доста кофти кройка, едни парашутни и не стават за колело /не че нещо, нося ги вкъщи и навън пеша - 9 -10 лева кво му плащаш/ за разлика от модела им за 18 лева /едни сиво-оранжеви/.
От цяло сърце препоръчвам бельото им за бягане 18 лева коплект от две /боксерки или слипове/. То не задържа потта и "там" винаги е сухо особено в комбинация с дишащи шорти.
Та мисълта ми е, че началният им клас е просто за да видиш как е, да се зарибиш и да си вземеш нещо по-хубаво. Което не е лошо, защото все пак Декатлон направи достъпни доста неща, които иначе нямаше да си позволим на тройни цени от другаде.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот head_up » Пон Юни 01, 2015 11:15 am

За антибактериалната обработка, да - вероятно си прав, надявам се това да не е проблем. Иначе съм доволен - наистина отнася потта, съхнат бързо, гледам че и стават за машинно пране (до сега ги пера на ръка, защо ли...). Специално се загледах в 500 - ако не е това с антибактериалната обработка не видях друга разлика. Е, аожеше да се намерят от онези синьо-черните щеше да е по-добре, но ... айде сега, няма да се правим на модели :P
Но не съм съгласен за стоките в декатлона - имат неща, които си заслужават, процентно такива стоки при тях са повече от други магазини, но си имат доволно много боклуци на завишени цени. Ако не знаеш какво търсиш и колко струва - може и да те подлъжат да им оставиш някой лев...
Имаха някакви мултитулове за велосипед ~5-6лв, обаче ми се видяха съмнително китайски - ако го напъна ще го усуча :erm: И все пак и аз се замислих, някой да има впечатления? (Извинявам се, че питам тук, може да се разводни темата малко)
head_up

Мнениеот victortrt » Пон Юни 01, 2015 11:25 am

Не знам, аз евтин тул не съм си взел, ползвам големи инструменти вкъщи и за чантичката имам някакъв от Лидл, който вървеше с една чантичка за под седалка заедно с лепенки за гуми, нещо като пиличка и едни пласмасови щанги. Всичко това жена ми го е взела и ми го подари, за да ме избъзика, но ползвам мултитула само да го нося, не ми се е налагало да го ползвам освен отвертката за реглаж на ви-брейка.
Според мен големите болтове за шестограм трябва да се затягат доста силно и с тези малки /къси/ шестограми по мултитуловете е трудно и неудобно, а ако са ниско качество може и да не стават изобщо.
victortrt

Мнениеот kobso1245 » Пон Юни 01, 2015 11:34 am

Аз ползвам на айстуулс някакъв, 20-на лв струваше, има си отвертки, доста на брой шестограми, 2 щангички(е да, не са пластмаса, ама за спешни ремонти вършат работа), като шангичките могат да се ползват като гаечни ключове и цялото това нещо е г/д 2 пъти по-малко от този, за който колегата горе говори(с чантичката от Лидл, имам го същия).
Като цяло от такова нещо не виждам смисъл да се пести, че ако ти потрябва и се счупи...кофти тръпка.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот head_up » Пон Юни 01, 2015 11:48 am

Всъщност нося комплект шестограми, подобни на този мултитул, някогашни германски и знам колко тежи такова нещо в ръката - МНОГО, немеца не е пестил от стоманата, здрави, не се усукват, а аз затягам като за последно (не ми е проблем късото рамо). Не мръдват. Тези от декатлона... то няма нищо в него (като материал), дори довършителните работи по шестограмите са... гаражно китайски. Та не ми се иска да ги загубя някъде, а и са не малко тегло отгоре. Че нося глупости, нося и все пак! За това се замислих за този мултитул, но читав, така и така бях в декатлона - уви не ми вдъхнаха доверие, за това попитах за впечатления.
head_up

Мнениеот kobso1245 » Пон Юни 01, 2015 12:14 pm

http://screambikes.eu/bg/instrumenti-al ... -93b1.html Това са моите.
Ползвам ги от г/д година и нещо и не са мръднали. Не са тежки, не знам като материал как са, но засега ми вършат перфектна работа.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот victortrt » Пон Юни 01, 2015 2:08 pm

Абе, това за качеството и цената е дълга и сложна тема, напр. машинките за верига на веломания от 19.90 лв. /Барбиери/ са 1:1 с лидълските /за 12 лева/, но вторите са по-кофти качество, това черното , което се търкаля по веригата между ролките на дерайльора при тях се вади и запецва, от което целия процес спира, а веломанийската бачка без проблем.
От друга страна във веломагазините очилата са цифра, а в оптиките има по-добри и по достъпни /говоря за спортните с UV защита/.
От трета страна, газта за осветление от 1.80 - 2 лева литъра от всяка железария е най-добрият обезмаслител и маслото за шевни машини си е много добра течна тънка смазка, която прониква навсякъде по веригата, но пък трупа прах и трябва често да се чисти /което с газ е лесно и евтино/.
Да поясня, че аз харесвам метални щангички за гуми, защото ако ми трябва щангичка, пластмасовите се чупят и полза от тях нямам.
Тулчето от лидъл дори не го нося, защото всичко ми е регулирано и затегнато добре и по мой вкус вкъщи, нося само нещата за смяна и лепене на гума, телефони, ключове и документи с пари, както и шише с вода /от Декатлон с капак, който лесно се маха и слага, за да не се цапа гуменото отгоре/.
То всъщност за градски и кратки извънградски разходки друго не ми трябва.
Всъщност темата беше за клинове. :beer:
victortrt

Назад към Общ форум