Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот boriss13 » Сря Юни 10, 2015 9:11 am

Какво и ВСАА?
П.П.Ти случайно да снимаш с камера?
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Рейтинг: 2000

Мнениеот natalito » Сря Юни 10, 2015 9:23 am

boriss13 написа:Какво е ВСАА?
П.П.Ти случайно да снимаш с камера?

Много рядко, през повечето време "пиша" :lol:
BCAA - branched-chain amino acid, химии разни :D
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот boriss13 » Сря Юни 10, 2015 9:28 am

Сигурен бях че си ти, преди известно време в Радисън... :wavey:
Колкото до химиите...нямам идея :D
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот zImage » Сря Юни 10, 2015 8:58 pm

natalito написа:Има ли някакви странични ефекти при продължителна употреба на BCAA?

Не. Особено ако са в нормалната препоръчана от производителя дозировка.

P.S. няма нищо кой знае колко химическо в BCAA. Често се получават чрез ферментация. Е, зависи кой е производителя де – навсякъде има шарлатани разни.
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот natalito » Пет Юни 12, 2015 7:46 am

boriss13 написа:Сигурен бях че си ти, преди известно време в Радисън... :wavey:

do I look cool :D

zImage написа:
natalito написа:Има ли някакви странични ефекти при продължителна употреба на BCAA?

Не. Особено ако са в нормалната препоръчана от производителя дозировка.

P.S. няма нищо кой знае колко химическо в BCAA. Често се получават чрез ферментация. Е, зависи кой е производителя де – навсякъде има шарлатани разни.

"Химии" и "химическо", щот то и ферментацията е химия.
Дай жокер за читав производител. Пробвах controlled, сега pure nutrition.
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот zafirovp » Пет Юни 12, 2015 9:26 pm

От какво се получават драскотините по 20мм оси на вилките. Става въпрос за износването точно където лагерите контактуват със оста. Ясно, че е от тях, но защо?
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Ozzie » Съб Юни 13, 2015 11:46 am

Защото гривната на лагера не е неподвижна спрямо оста, както мислиш. ;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bio » Пон Юни 15, 2015 8:02 am

Ozzie написа:Защото гривната на лагера не е неподвижна спрямо оста, както мислиш. ;)

а трябва да е неподвижна.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот psixopat » Нед Юни 21, 2015 8:03 pm

На Ozzie, що му е 1211 rating-а ?!
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот Ozzie » Нед Юни 21, 2015 8:11 pm

'щото не му дреме за рейтинга :8D:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот exiteyes » Нед Юни 21, 2015 10:59 pm

Въх, тоз е над закона може би.. :cyclops:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот victortrt » Пон Юни 22, 2015 2:32 pm

Може да не е за тази тема, но аз го чувствам като тъп въпрос - някой знае ли приятен начин за излизане от София към Суходол без да се минава през махалата, че нещо не ме кефи оттам и към Банкя, но не през люлинското излизане за магистралата, щото някак си докато изляза ми се убива кефа от карането.
Принципно ще се кара с хибрид, но минава по черни пътеки.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот 4getcredo » Пон Юни 22, 2015 2:41 pm

Какво имаш предвид "през махалата" - Факултето? Иначе може през Западен парк до Мостчето над реката в горния край на реката (където свършват miniDH трасетата в парка) и после през вилната зона и полето излизаш точно на кръстовището на Суходолска и Околовръстното. Неприятното му на този вариант е калта, когато е валяло, и евентуалните кучета.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот victortrt » Пон Юни 22, 2015 2:57 pm

Точно Факултета имах предвид, но като не знам пътя през парка и предвид вероятността от кучета, Факултета вече не ми изглежда толкова лош вариант.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот zImage » Пон Юни 22, 2015 10:29 pm

През парка покрай бившето поделение и последните няколко къщи от факултето се излиза окей на ул. Суходолска. Минавал съм оттам стотици пъти през последните 15 години без никакъв проблем. Прилагам картинка.
Прикачени файлове
ul-yashar.png
(121.31 KiB) 182 пъти
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот sonscp » Вто Юни 30, 2015 3:19 pm

Някой скоро да си е купувал телефон Nokia/Mocrosoft Lumia от мобилен оператор? Какво имаше в комплекта? Вчера си купих 535 и в отворената кутията намерих само зарядно, USB и слушалки нямаше? Кутията я отвориха преди 3 дена за да ми покажат телефона и извадиха и слушалки. Дадоха ми го вчера понеже не беше готова картата. През това време се скарах малко с едната продавачка, дали има шанс да си ги е свила?
След като видях липсата им отидох пак, слушалките били от другия телефон, които ми показаха, а той беше 3 пъти по-евтина lumia..
Излиза че при lumia за 100лв. има слушалки, а при lumia за 300 няма? Гледах и клипове с ънбоксинг в тубата, и там има слушалки.. Не че са ми нужни де, ама ми е чудно как така няма..
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот jungleraver » Вто Юни 30, 2015 6:04 pm

sonscp написа:Някой скоро да си е купувал телефон Nokia/Mocrosoft Lumia от мобилен оператор? Какво имаше в комплекта? Вчера си купих 535 и в отворената кутията намерих само зарядно, USB и слушалки нямаше? Кутията я отвориха преди 3 дена за да ми покажат телефона и извадиха и слушалки. Дадоха ми го вчера понеже не беше готова картата. През това време се скарах малко с едната продавачка, дали има шанс да си ги е свила?
След като видях липсата им отидох пак, слушалките били от другия телефон, които ми показаха, а той беше 3 пъти по-евтина lumia..
Излиза че при lumia за 100лв. има слушалки, а при lumia за 300 няма? Гледах и клипове с ънбоксинг в тубата, и там има слушалки.. Не че са ми нужни де, ама ми е чудно как така няма..

Кабела се вади откъм зарядното - това ти е usb-to, lumia не съм си купувал, но за слушалките просто не вярвам да няма в комплекта, нокиа слагат и на телефоните от 20лв.
И всичко е възможно, все пак сме в Бг....и на мен се опитаха преди години да "забравят" да ми дадат бонус колонка, въпреки, че вървеше реклама по тв-то....
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот sonscp » Вто Юни 30, 2015 8:56 pm

Зарядното е цяло, без преходник от USB към тока. И между другото, супер фалшиво е, грее, та чак пари. :D
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот jungleraver » Вто Юни 30, 2015 9:23 pm

sonscp написа:Зарядното е цяло, без преходник от USB към тока. И между другото, супер фалшиво е, грее, та чак пари. :D

Извинявай братле, явно откакто не носят името nokia, тотално са ус*али нещата...тва да пестиш от кабел...... :crap:
BTW ето това трябва да има вътре:
Изображение
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Сря Юли 01, 2015 10:55 am

3 години съм с Нокия Лумия 800 и 3-4 пъти точно съм ползвал зарядното, наистина грее яко а това с пестенето от кабел си е практика навсякъде от много време и на мен хич не ми пречи, даже мисля че и място пести.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот boriss13 » Сря Юли 01, 2015 1:26 pm

Прощавайте за правописните грешки, пиша от телефона.
На скоро имах подобен случай-купих си самсунг, от технонещо си(ако ви интересува на ЛС), и в магазина човека го отвори, извади го и ми го даде да го разгледам.В къщи установих, че липсва хендсфри.В интерес на истината в магазина не обърнах внимание дали има такова в кутията, а на тънката книжка не пише (а навремето пишеше) какво съдържа кутията.Гложден от горчивото чуство, че съм измамен (спречках се с продавач-консултанта, понеже втория телефон който купих вървеше с бонус твърд калъф, който той ловко се опита да кашира от "незнание") , се обадих на клиентския телефон, даден в сайта.Отсреща, една много любезна мацка каза, че не знае дали телефона има или няма хендсфри, ама ако съм зачакал минутка щяла да разпечата нова кутия за да провери.Е, оказа се, че няма....Вече спя по-спокойно... :D
Колкото до ънбоксинга, за всяка държава е различно.В ънбоксингите на моя телефон на всякъде има, тук не.Гледах ънбоксинг и на лаптопа който си купих, беше от страна извън ЕС, и вървеше с мишка в същия дизайм като лаптопа. :beer:
Аватар
boriss13

Мнениеот emo_gp » Пет Юли 03, 2015 5:42 pm

Привет колеги! Карам крос-кънтри велосипед със скорости 2x10(sram). Искам да Ви попитам ще усетя ли осезаема разлика в работата на задния дерайльор ако заменя сегашния x5 с x7 type 2? Четох спецификациите и ще спечеля около 50 гр, но за разлика между двата в работата нищо не открих. Поздрави! :beer:
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Съб Юли 04, 2015 1:59 pm

Ако х5 ти работи добре за какво да го сменяш? 50 грама нищо не са.
ЧестоНеадвкватен

Мнениеот emo_gp » Съб Юли 04, 2015 4:06 pm

ЧестоНеадвкватен написа:Ако х5 ти работи добре за какво да го сменяш? 50 грама нищо не са.

Благодаря за отговора колега! X5-то работи перфектно, просто мислех да мина на дерайльор със заключване, но ще почакам явно!
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Съб Юли 04, 2015 8:11 pm

emo_gp написа:
ЧестоНеадвкватен написа:Ако х5 ти работи добре за какво да го сменяш? 50 грама нищо не са.

Благодаря за отговора колега! X5-то работи перфектно, просто мислех да мина на дерайльор със заключване, но ще почакам явно!

Аз бих износил/строшил първо някой компонент преди да го сменям с по висок клас.
ЧестоНеадвкватен

Мнениеот Djani_Varna » Нед Юли 05, 2015 6:06 pm

Здравейте! Искам да задам един тъп въпрос относно ос на капла :D Моите капли са Crosser X6 с главини алуминиева главина за диск "Shimano"..Та въпросът ми е: Чета, че не можело да се сложи боксер ако каплата ти е по-малка от 10мм ос. Може ли да ми обясните това за остта.. Случая трябва да сменяш цялата главина за да имаш 10мм ос или нещо с автомата е и дали примерно ако имаш ос 10мм може да караш с XCM/XCR и т.н.. (от чисто любопитство питам) :agree:
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Рейтинг: 1259

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 05, 2015 6:18 pm

Боксера е с 20 мм. проходна ос.
Та нещо не си дочел или си чел някакви глупости.
Но във всеки случай, колело с 9 мм. ос (толкова са предните) няма как да го сложиш на Боксер, 'щото както се разбра, Боксера е с по- дебела ос, освен това е по- широк с 10 мм.
На твоята вилка (примерно) разстоянието между дропаутите е 100 мм., при вилка с 20 мм. проходна ос (независимо от марката и модела) е 110 мм.
В най- общия случай. Май имаше и изключения, но се срещат рядко.
Аватар
Ozzie

Мнениеот Djani_Varna » Нед Юли 05, 2015 7:26 pm

Ozzie написа:Боксера е с 20 мм. проходна ос.
Та нещо не си дочел или си чел някакви глупости.
Но във всеки случай, колело с 9 мм. ос (толкова са предните) няма как да го сложиш на Боксер, 'щото както се разбра, Боксера е с по- дебела ос, освен това е по- широк с 10 мм.
На твоята вилка (примерно) разстоянието между дропаутите е 100 мм., при вилка с 20 мм. проходна ос (независимо от марката и модела) е 110 мм.
В най- общия случай. Май имаше и изключения, но се срещат рядко.

Ако искам да си сложа по-голяма ос трябва ли да сменям главината ?
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 05, 2015 8:31 pm

Djani_Varna написа:Ако искам да си сложа по-голяма ос трябва ли да сменям главината ?

И главината и вилката.
:thumb:
Аватар
Ozzie

Мнениеот Djani_Varna » Нед Юли 05, 2015 8:43 pm

Ozzie написа:
Djani_Varna написа:Ако искам да си сложа по-голяма ос трябва ли да сменям главината ?

И главината и вилката.
:thumb:

А принципно ако сменям главината трябва ли да ми се плете отново каплата или не? Смисъл тялото на сегашната ми главина остава ли си?
П.П Защото на старият ми байк, който е от евтините (200-250лв) остта се сменяше без да се плете нова гума, просто вадиш едно като пръчка :D и слагаш нова примерно...
Последна промяна Djani_Varna на Нед Юли 05, 2015 9:05 pm, променена общо 1 път
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла