Здравейте, съвсем нов съм във форума, а и като цяло от скоро се интересувам от планински велосипеди. От 8 години съм с една мекица за 300 лева, която като цяло не е нищо особено, но за града си ми върши работа. Отскоро обаче започна да ме влече карането по черни и пресечени пътища и като цяло планинското колоездене (най-много ме кефи частта със спусканията

). И така реших, че е време да се ъпгрейдна, защото сегашното ми колело надали ще ми върши работа за планината. Та така, бюджета ми е 700-750 лева (не повече), по-горе съм казал по какво искам да карам (черни и пресечени пътища в планината и по асфалт ще се кара, нали все пак по нещо трябва да се стигне до пътечките за планинско колоездене), втора ръка нямам намерение да купувам, иска ми се да е с дискови спирачки, за да не ми се налага да сменям половината неща, ако в бъдеще искам дискови. За сега съм си харесал Sprint Apolon Elite, Cross GRX 9 2015, Cross TRACTION G27 и Cross GRIP 924. Какво мислите за тези модели?
От компоненти и спецификации общо взето нищо не разбирам, така че ако може на по-простичък език говорете (пишете). Та аз до скоро не знаех какво е XC, какво е колело с твърда рамка и мекица (в началото много се чудих защо вие, по-запознаните, на някои колела им викате "мекици"

). С една дума искам да кажа, че съм гола вода в тази област.
ПС: Висок съм 170 см и тежа 73 кг, ако това има някакво значение.
Благодаря предварително!