Разглобяване на детска вилка :)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Разглобяване на детска вилка :)

Мнениеот pif4o77 » Съб Юли 04, 2015 3:30 pm

Здравейте колеги, изпадна ми едно 20 цолово хубаво алуминево колелце за щерката КТМ и го грабнах веднага, понеже съм малко фен на марката щото и моето е КТМ та сега сме екип, нищо че и е още малко голямо но го кара с кеф, само трябва да отработим слизането но догодина ще и е таман като стане на 6 :) Та да не се отплесвам минавам на въпроса, колелото е с амортесьорна вилка, ама едното и маншонче е гадно скъсано явно го е пекло слънце щото гумата му седи поизгоряла, та въпроса ми е как се разглабя тая вилка за да го сменя. Прикачвам една снимка да видите кво има под тапите от горе, от долу към захвата за гумата няма нищо :) И да вметна че това което виждате на снимката и мяса на голям лимбус от другата страна на другото колче е бая по развито, та явно се развива но аз да си ви питам да няма после строго мъмрене :)
Прикачени файлове
0b76b442d2afa9e2f7c481c0f2de3fcc9b72653bdd502aff9f7eaf9e9502a62a.jpg
(245.72 KiB) 245 пъти
pif4o77

Рейтинг: 1220

Re: Разглобяване на детска вилка :)

Мнениеот pif4o77 » Съб Юли 04, 2015 11:16 pm

Разглобих я :)
pif4o77

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 05, 2015 9:11 am

Чудесно, как?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Magicman » Нед Юли 05, 2015 7:41 pm

А къде могат да се намерят такива маншончета? Иначе съм пробвал вариант да се наниже термосвиваем и да се оформи по маншончето, и е добре. :dontknow:
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот pif4o77 » Нед Юли 05, 2015 9:01 pm

Тъкмо и аз тва щях да пита, къде могат се намерят такива маншони, и въобще има ли ги, утре ще започна търсенето и ще докладвам :)
Иначе как я разглобих ли , лесно, тва дет съм снимал на снимката нищо не е , явно е имало тапи и някои умник е взел да ги натяга и им е скъсал резбите, та тоя шестограм де го гледате е долната част от тапите, та ще тряя и тапи да търся. Инак разглобяването долу на дъбото като погледнеш в тая тръба има лимбусен болт, трудно се забелязва щото е бая дълбоко, ама аз имам един гестаповски ендоскоп и мму бръкнах с него в дупката та видях че наистина е болт, щото с просто око от горе през тръбата дори да светиш от мизериите вътре дето са се натрупали не личи кво е. Извадих гедорето и с едно дълго удължение 20 см и пак с ендоскопа и удължението бръкнах с двете заедно щото е малко трудно да нацела точно дупката на болта че и да видя като напъвам да не превърта ключа в билта или се завърта болта. Абе като безкръвна операция стана, развих двата болта в двете тръби и вилката се разпадна на две части, от вътре извадих пласмасови втулки и две пружини, на къв хал са не знам ама вилката нямаше луфтове, забърсах хубаво и нахаках хроммолибденова грес, като казвам нахаках нямам предвид че съм я намазал като филия с пастет :) Чесно не знам кво трябва да има в вилката , грес или масло, ама греста ми се стори по удачна. Сега чака да я сглобя ама преди тва да намеря маншони.
pif4o77

Мнениеот pif4o77 » Вто Юли 07, 2015 9:48 am

Тва с маншоните с еоказа мисия невъзможна, ще тряя мисля нещо от рода направи си сам.
pif4o77

Мнениеот M1010X » Сря Юли 15, 2015 12:13 am

Ето неопренови такива - http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=4. Но не знам дали няма да са големшки за тази вилка...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Назад към Веломеханик