F1 написа:Не виждам нищо драматично в цялата история! Купил си велосипед и след месец са се счупили педалите- след спор са ти предложили да ги сменят със същите( както и е редно), но си предпочел да доплатиш за по-хубави- правилно си направил. Развалило се е средното- сменили са го. Изтекла е гаранцията и се е счупило
пак- ами просто си купуваш едно по-добро и толкова,
Любо написа:Метай се веднага на един такъв : http://www.santacruzbicycles.com/en/us/nomad
Pr3d4t0R написа:Средното е консуматив - шимански средни с външни лагери среден и висок клас си отиват за година каране.
iik71 написа:Както вече изтъкнах първото средно (bottom bracket) се счупи след 4 месеца, на около 2 000 км. Подмененото се счупи на 4 000 км.
iik71 написа:Така че си стоя на мнението, че прозводителите нямат право да продават пълни боклуци,
spirov92 написа:iik71 написа:Така че си стоя на мнението, че прозводителите нямат право да продават пълни боклуци,
Що? Има описание на частите, има отзиви в интернет, всеки си преценява дали го устройва цената.
spirov92 написа:iik71 написа:Така че си стоя на мнението, че прозводителите нямат право да продават пълни боклуци,
Що? Има описание на частите, има отзиви в интернет, всеки си преценява дали го устройва цената.
TonyJ написа:По принцип си прав, но когато предлагат гаранция, те си преценяват рискът да извършват чести ремонти. Затова би трябвало да подбират по-здрави компоненти. От друга страна аз съм учуден как може да очакваш дълъг живот от нещо, което струва колкото кутия цигари или една бира в кръчмата? Аз като изпия една бира, не очаквам да ме държи години, а веднага си поръчвам втораИначе затова, че трябва да си търсим правата си абсолютно прав.
iik71 написа:В още едно допълнение, сега като сравня частите на отигиналното 888 лв -1000 лв Тогано, виждам колко много компоненти са подменили с по-евтини или дори с пълни боклуци.
Това е измама, защото промоция означава да продаваш нещо с едно и също качество, но с по-ниска цена.
Insight написа:iik71 написа:В още едно допълнение, сега като сравня частите на отигиналното 888 лв -1000 лв Тогано, виждам колко много компоненти са подменили с по-евтини или дори с пълни боклуци.
Това е измама, защото промоция означава да продаваш нещо с едно и също качество, но с по-ниска цена.
Измама е според твоите и моите морални принципи и закони. Според ЗЗП също беше, но за много кратко след появата на закона... имаше много прилични правила за "промоция".
В момента в ЗЗП, главите касаещи "Заблуждаваща и сравнителна реклама", "Непочтена реклама"... и т.н., са със статус "отменен с ДВ бр.Х от 200Х-та година".
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 357 госта