"Предимствата" на промоциите на MaxBike (Sprint)

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

"Предимствата" на промоциите на MaxBike (Sprint)

Мнениеот iik71 » Нед Авг 02, 2015 4:33 pm

Някой може би ще си помисли, че това е просто хейтърски пост, но написването му е продиктувано само от това да изобличим измамите на дребно и лошата гаранционна поддръжка на разни пишман търговци и производители.
Накратко историята е такава. Купих си Тогано (велосипед на Sprint/MaxBike) в промоция преди 2 г. В промоция означава същия велосипед, с качеството на оригиналния продукт. Поне такава е нормалната логика, ако целта не е просто да излъжем някого.
Не съм сигурен дали просто качеството на тези продукти и на този производител е много ниско по принцип, или просто са решили да излъжат потребителите и да им набутат евтини и некачествени части с лъжливата оферта за промоционална отстъпка. Може би и двете в комплект както ще видите от описанието по-долу.
Още на първия месец се счупиха и двата педала. При искане за подмяна започна един безкраен спор с магазина (MaxBike). Продавачите бяха твърде неотстъпчиви. Те твърдяха че това не е част, която се поема от гаранцията. Аз твърдях, че в условията й те влизат също в гаранция и че са счупени при нормална употреба. И двата по едно и също време! Това е ясна индикация, че са некачествени. Накрая склониха да ги подменят, но със същите некачествени педала. Оригинално колелото беше около 900 лева, така че логиката че това е супер евтино колело и затова се слагат демо части, които после да си подмениш не издържа.
Наложи се да си доплатя, за да ми подменят педалите с по-качествени, които да не се счупят пак след 1 месец. Разправията и липсата на колело за известно време ми създава неудобство.
След още няколко месеца колелото започна да стърже зверски. Оказа се, че средното движение е сдало неочаквно багажа. Започна отново един спор с МаксБайк, кото държаха да поставят същото боклучаво средно движение. За нещастие тогава помислих, че просто съм уцелил некачествена бройка, и не поисках изрично да сложат нещо по-качествено - друг модел.
Съвсем наскоро малко след като изтече гаранцията, средното движение пак сдаде багажа.
Отново се потвърди, че тази фирма и магазините към нея слагат некачествени части, по иначе не евтините си колела.
Искам да изтъкна също така, че след сравнение на моето колело със същия модел, койот е купен извън промоция, показа, че в колелото ми също са сложили скорости от по-нисък клас. Поне това успях да забележа.

Съветът ми е да бъдете много внимателни когато купувате нещо от тази фабрика и от тези магазини.
Лично, повече не бих повторил.
iik71

Рейтинг: 1200

Re: "Предимствата" на промоциите на MaxBike (Sprint)

Мнениеот Любо » Нед Авг 02, 2015 6:42 pm

Метай се веднага на един такъв : http://www.santacruzbicycles.com/en/us/nomad :beer:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот F1 » Нед Авг 02, 2015 8:19 pm

Не виждам нищо драматично в цялата история! Купил си велосипед и след месец са се счупили педалите- след спор са ти предложили да ги сменят със същите( както и е редно), но си предпочел да доплатиш за по-хубави- правилно си направил. Развалило се е средното- сменили са го. Изтекла е гаранцията и се е счупило
пак- ами просто си купуваш едно по-добро и толкова,
Най-лошо е да си боклук и да няма кой да те изхвърли.....
F1

Рейтинг: 1160

Мнениеот iik71 » Нед Авг 02, 2015 9:01 pm

F1 написа:Не виждам нищо драматично в цялата история! Купил си велосипед и след месец са се счупили педалите- след спор са ти предложили да ги сменят със същите( както и е редно), но си предпочел да доплатиш за по-хубави- правилно си направил. Развалило се е средното- сменили са го. Изтекла е гаранцията и се е счупило
пак- ами просто си купуваш едно по-добро и толкова,

Рабтата е, че това колело струва 900 лева, поне на хартия. Когато даваш тези пари не очакваш всичко да е долнокачествено или подменено с по-нисък клас.
iik71

Мнениеот iik71 » Нед Авг 02, 2015 9:08 pm

Любо написа:Метай се веднага на един такъв : http://www.santacruzbicycles.com/en/us/nomad :beer:

Разбирам ти намека. Купи си колело за 10 000 и всичко ще ти е на 6.
Да, ама не, педалите подмених с метални такива (тип BMX), като доплатих 12 лева за тях. Последното средно движение струва 14 лева.
Излиза, че просто е трябвало да сложат части, цифром 20-ина лева повече, за да не се излагат като цигани на женски пазар, но дори това не смятат да направят.
20 лева са нищожна сума, когато искаш да създаваш клиенти, при цена на продукта 900 лева.
В добавка подмяната на скоростите с по-нисък клас и лошата гаранционна поддръжка, може да разберете защо съм недоволен.

Право на всеки е да си купува от тях, ако смята, че всичко това е в реда на нещата.
iik71

Мнениеот iik71 » Нед Авг 02, 2015 9:10 pm

Да добавя още едно сравнение. Първото ми колело преди години беше от Метро - 240 лева. Нито средно движение се строши, нито пластмасовите педали, през цялата година преди да го продам.

Правете си изводите сами.
iik71

Мнениеот donpeev » Нед Авг 02, 2015 9:57 pm

Тойота им се беше получило слабо място от някаква пластина която струваше 15 долара. И в последствие бяха изтеглили всичките модели за безплатна подмяна. На репортерския въпрос "защо това не е предвидено от вашите инженери?" отговорът беше "знаете ли колко е 2 милиона по 15 долара?"
Същото е и с нашите боклушки търговци. 900лв. не са висока сума за колело впредвид, че това не ти е рамка без вилка и В-брейк спирачки. Всеки лев е важен. Това е просто едно колело от нисък клас. Не може да очакваш и да имаш претенциите, че ще те изкара 5 години и да го юркащ по баирите. На всеки е ясно, че първото нещ при покупква на нов велосипед е смяна на педали (при по-скъпите идват просто БЕЗ педали). Още повече, че за да счупиш педали и 2 средни движения... да те питам колко и как караш? Защото подозирам, че не си за този клас велосипед с твоето каране.. Аз имам много познати с нисък клас велосипеди от МаксКом- и до сега е нямало такива оплаквания.. айде нещо инцидентно да се получи , ама и двата педала и 2 пъти средното !?!?
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот fall_out » Нед Авг 02, 2015 9:59 pm

Голямо мрънкане, голямо нещо. Както виждам са ти уважили гаранцията, въпреки, че не е ясно дали е трябвало, понеже трябва да ти повярваме, че си го карал "в парка". Накладките сигурно е те са някакви смотани и са се изтъркали.

Моя сериозен съвет е да го продадеш това и да си купиш от метро за 240лв. Даже две можеш да си купиш от там, и да не ни занимаваш с глупости.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот iik71 » Нед Авг 02, 2015 10:17 pm

На всезнайковците ще кажа, че го карам градско, а не в планина. Карал съм общо 3 други колела ( не от МаксКом), които не са били по-горен клас от това.
Такива проблеми изобщо не съм имал.

Очевидно е, че МаксКом или както се наричат, искат да печелят набутвайки некачествени части за жълти стотинки.

Разбирам, че снобите ще имат още какво да кажат по тази тема, но този пост е за нормалните потребители, които искат съвет. Да си правят сметка от кой купуват.
А снобите, може да ходят и да купуват некачествена стока и да се радват...
iik71

Мнениеот kobso1245 » Нед Авг 02, 2015 10:48 pm

Никой нищо не набутва.
Гледаш и четеш какво трябва да бъде и какво ти предлагат-толкова ли е сложно?
За педалите-Кросът ми, дето струва 1.4к, дойде с педали за 10лв. Още са си в кутията, където ми е и гаранцията. Някои производители слагат яки педали и пестят от друго, други пък пестят от педали и наблягат на нещо по-добро някъде другаде.
За средното-има някакъв шанс да си попаднал на кофти бройка, ако приемем, че наистина не караш хард. Въпреки че никой не може да гарантира как е карано..
пс: Снобите четем и се интересуваме какви са ни компонентите ПРЕДИ да дадем парите, щото, ако сам не се пазиш-никой няма да те опази...а и все пак живеем в България.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот victortrt » Пон Авг 03, 2015 9:23 am

И на мен ми продадоха Драг Гранд Каньон ТЕ макар на промоция с педали, което не ставаха за нищо /пластмасови, тесни и неудобни, може би за около 10 лева/ и късо колче. Ми смених си ги за по-хубави и толкова.
Старите още не съм ги продал, че нямам възможност да ги снимам и да кача снимките, но то и не си струва да се продават за 5 лева.
Иначе е хубаво да напишеш и къде се развива действието, защото и това има значение.
Като цяло обаче е ясно, че дори и много хубав велосипед до 1 000 лева да си вземе човек, все ще има нещо, което да се наложи да смени и да дава още пари - било педали, било седалка, било колче или грипове.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Авг 03, 2015 9:48 am

Какви са ти курбелите и средното?

Средното е консуматив - шимански средни с външни лагери среден и висок клас си отиват за година каране.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот iik71 » Пон Авг 03, 2015 11:06 am

Както вече изтъкнах първото средно (bottom bracket) се счупи след 4 месеца, на около 2 000 км. Подмененото се счупи на 4 000 км.
Карам в София предимно.
Подмених го наскоро при Близнаците за 14 лева цена на новото - vp-bc73! Увериха ме, че мога да изкарам с него и 20 000 км, ако съм 75 кг.
Оттук може да си направите сметка колко евтини и некачествени е било "пластмасовото" такова, както се изрази единия близнак.

Педалите си бяха чиста имитация на метални, като касетата на оста беше пластмасова. И то такава пластмаса, че да се счупи на 30-ия ден. Такова менте друг път не бях виждал.
Съгласен съм, че има потребители, които ще навъртят 1600 км след 10 години и ако са 40 кг тежки може и да не се счупят нито педалите, нито средното движение, но това е краен случай.

Другите три колела не се счупиха при същите условия, а това е най-скъпото колело от всичките.
iik71

Мнениеот i love bikes » Пон Авг 03, 2015 11:58 am

Забавлява ме тази тема.

Това средно, които са ти сложили ти пожелавам наистина да издържи 20,000км, но надали ще се случи. Карал съм със средни за по 100лв и се разхлопват за няма и година каране. (Вярно е, че просто смених лагери и всичко пак си беше 6, но няма нещо вечно дори то да е много скъпо.) Трябва да приемеш, че дори педали за близо 200лв имат луфт след време. Просто при част от по-нисък клас е по-евтино да се смени цялата, вместо да се сервизира.

Второ, уважили са ти гаранцията, което е голям плюс честно казано. Не разбирам защо си ядосан.

Частите не са "менте" просто са с кофти качество за да може Макском да съберат цяло колело за тия пари. Виждал съм и колела за над 2000 лева да идват с пластмасови педали. До колко е редно всеки може да си прецени сам.

Дори на ново колело винаги има какво да се смени като част, нещо да се счупи, да се изхаби и т.н. :) :beer:
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Авг 03, 2015 12:27 pm

Средно на квадрат... Близнаците са ти говорили глупости. С тия курбели и това средно толкоз - пак добре е издържало 2000 км. От пластмасови педали не знам какво очакваш. В крайна сметка от Максбайк са удовлетворили гаранцията и са заменили частите през 2 годишния период.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот THEZOGGO » Пон Авг 03, 2015 2:09 pm

Pr3d4t0R написа:Средното е консуматив - шимански средни с външни лагери среден и висок клас си отиват за година каране.

Всичко е консуматив. Караш, чупиш, сменяш и продължаваш. :idea:

iik71 написа:Както вече изтъкнах първото средно (bottom bracket) се счупи след 4 месеца, на около 2 000 км. Подмененото се счупи на 4 000 км.

Нормално е. Ти какво искаш, да го караш 100 000 км?! Караш, чупиш, четеш за даден продукт, решаваш дали цената и отзивите са добри, сменяш и продължаваш. ВП касетите до 15 лв, издържат до към 5 000 км. Карал съм достатачно такива. Навремето от Илиянци при Дечо можеше да си купиш средна касета за 9 лв - ВП и караше там нкяъде между 4000 и 5000 км. Оригиналната касета на Шимано СЛХ курбели които имах преди, имаше повече от 15 000 км и не беше мръднала, пък съм я карал докато бях между 85 и 90 кг. и то не съм карал в града. Курбелите видяха голям бой за 3 години. Така и заминаха с колелото за Швейцария. Разлика в качеството и разлика в цените. На мен ми превъртя задната касета на 2 000 км, при това касетата струваше 150 евро. Оправиха ми я гаранционно, обаче реших да не продължавам да карам с тоя уилсет, че ако беше изгърмял в Алпите по средата на нищото, щях да съм в доста голяма безизходица. Смених си уилсета с три пъти по-скъп, и за момента нямам проблем. Е вярно, че свалих 27 кг, но все пак... Качествени педали може да намериш от 25 лв нагоре. Ако потърсиш в интернет, може да се намерят някои добри оферти. Спомням си 2004-та когато си купих първия планински велосипед (ИнтерБайк) със задна пружинка от Практикер за 100 лв, точно за 1 месец и педалите заминаха. Бяха същите пластмасови за 5 лв. Тогава Даниел още работеше в Байк Центъра в Младост и ми ги смени гаранционно. Но така и не продължих да карам с тях. Просто ги смених с ВП 965 или 966 не си споням точния модел. vp-bc73 - това го мернах преди 2 седмици за 5 евро в един Люксембургски сайт.
Сгрешил си според мен като си отишъл при "Близнаците". Те разбират от велосипеди толкова - колкото, аз от ракетно инженерство...
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот iik71 » Пон Авг 03, 2015 4:22 pm

THEZOGGO, мерси за мнението. Има смисъл в него. Определено обаче издръжливостта на частите спада в пъти когато се кара в планина, але па в Алпите...
Така че си стоя на мнението, че прозводителите нямат право да продават пълни боклуци, които се скапват просто защото не са истински изделия, а просто бутафорни ментета отвсякъде.

Близнакът ми е отговорил в контекста, в който съм го питал. Градско, непретенциозно. Това е.
iik71

Мнениеот iik71 » Пон Авг 03, 2015 4:29 pm

"i love bikes", преглътнал съм износваемостта, но както се аргументирах, това ми е 4-то колело и такова чудо не бях виждал.
Дори Феринито ми важеше повече от тази бутафория.

Пак натъртям, че някой, ако иска да се примири с това да му пробутват пълни боклуци за парите, за да си увеличават печалбите и да си купуват бугатита разни цветни елементи, си е негов избор.
Аз викам, нека се събираме повече мрънкащи, за да се качва качеството, а не само да викаме - "живеем в България. какво повече да искаме?"...
iik71

Мнениеот spirov92 » Пон Авг 03, 2015 4:32 pm

iik71 написа:Така че си стоя на мнението, че прозводителите нямат право да продават пълни боклуци,

Що? Има описание на частите, има отзиви в интернет, всеки си преценява дали го устройва цената. :popcorn:
spirov92

Мнениеот iik71 » Пон Авг 03, 2015 4:35 pm

Освен това гаранцията ми уважиха, щото бях доста възмутен и неотстъпчив, 99 % от хората щяха да пият студена вода само.
iik71

Мнениеот TonyJ » Пон Авг 03, 2015 5:10 pm

По принцип си прав, но когато предлагат гаранция, те си преценяват рискът да извършват чести ремонти. Затова би трябвало да подбират по-здрави компоненти. От друга страна аз съм учуден как може да очакваш дълъг живот от нещо, което струва колкото кутия цигари или една бира в кръчмата? Аз като изпия една бира, не очаквам да ме държи години, а веднага си поръчвам втора :D Иначе затова, че трябва да си търсим правата си абсолютно прав.
TonyJ

Рейтинг: 1360

Мнениеот THEZOGGO » Пон Авг 03, 2015 5:13 pm

spirov92 написа:
iik71 написа:Така че си стоя на мнението, че прозводителите нямат право да продават пълни боклуци,

Що? Има описание на частите, има отзиви в интернет, всеки си преценява дали го устройва цената. :popcorn:

:agree: Aко искаш нещо по твой вкус, сглоби си го на части. Ако ли не, купуваш това което е вече сглобено. Но никой не те кара насила да го купуваш било то с промоционална цена или не. Търсенето определя пазара. Ако никой не купува даденото промоционално колело за 1000 лв понеже частите са нисък клас и се износват бързо, тогава или продавача ще фалира или продавача ще спре да продава колелото за 1000 лв и ще търси друг начин да си продаде стоката. Никой продавач няма да ти продаде нещо на загуба. Но, по-принцип цените на велосипедните части и велосипедите като цяло са по скъпи от западна Европа. Търсенето определя цените, да речем затова през зимата цените на частите за велосипеди поевтиняват а като започне сезона се увеличават, разбира се има и встъпителни сезонни намаления. Харесваш си колело, разбираш какви са частите по него, калкулираш си цената ако трябва сам да си го сглобиш и ако не те устройва цената която ти дава продавача на готовото колело, си го сглобяваш ти. Ако ли пък не, купуваш билднат цял велосипед и това е. Производителите са едно, но докато стигне до теб като краен потребител даден продукт, нали се сещаш колко са маймуните на клона които искат да спечелят нещо от него... Въпроса не е до мрънкане, а до финансови възможности. Аз също смятам, че някои продукти са наистина със завишена цена, но не мога да си ги изработя сам, за да ми излезе по-евтино, Така, че или плащам, или търся алтернатива. Пазара е достатачно динамичен за да може да намериш това което търсиш на по-добра цена от това което ти предлагат в лъскавия магазин в който си отишъл. Ако си решил да стимулираш родната икономика, това е друг въпрос. Аз лично не робувам на такива скруполи, да спонсорирам локалния магазин. Предполагам, че и повече хора пазаруват повече през интернет отколкото да купуват от локалния магазин до тях.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот victortrt » Пон Авг 03, 2015 5:28 pm

spirov92 написа:

Първо, под нямат право, едва ли човекът имаше предвид, че нямат юридическо право да предлагат за продажба боклуци, а че не е правилно според него.
Второ, проблемът малко е и в това, че често няма пълно описание на частите, както в сайтовете на максбайк, така и в скриймбайкс например и то точно на тези части, които не са за казване или пък описанието е малко завоалирано - м191 вместо търни например.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот iik71 » Пон Авг 03, 2015 7:54 pm

TonyJ написа:По принцип си прав, но когато предлагат гаранция, те си преценяват рискът да извършват чести ремонти. Затова би трябвало да подбират по-здрави компоненти. От друга страна аз съм учуден как може да очакваш дълъг живот от нещо, което струва колкото кутия цигари или една бира в кръчмата? Аз като изпия една бира, не очаквам да ме държи години, а веднага си поръчвам втора :D Иначе затова, че трябва да си търсим правата си абсолютно прав.

Ами вече обясних защо очаквам повече живот от тези два компонента:
- педали
- средно движение

всички предходни колеа бяха по-евтини и с тях съм навъртял съответно:
4 000 км
5 000 км
10 000 км

Такива проблеми не съм имал. не и в самото начало на живота на колелото. При тоганото се чупеха по два пъти за кратък период. Няма нужда от повече доказателства, че са били пълен боклук и менте. Както човекът по-горе каза, описание на всичко не е имало на моя веосипед. Всъщност си спомням, че е беше доста съкратено. Сещате се защо.
Педалите дори в настоящия модел не са описани. Сигурен съм, че са от боклучавите.

И четете по-горе преди да задавате едни същи въпроси!

В още едно допълнение, сега като сравня частите на отигиналното 888 лв -1000 лв Тогано, виждам колко много компоненти са подменили с по-евтини или дори с пълни боклуци.
Това е измама, защото промоция означава да продаваш нещо с едно и също качество, но с по-ниска цена.

Мисля, че изписахме всичко по темата.
Правете си сметка, защото един ден ще изкарвате пари сами, а не мама и тате да снасят на готово. Тогава ще усетите неприятната тръпка, някой като ви прекара.
iik71

Мнениеот THEZOGGO » Пон Авг 03, 2015 8:22 pm

Aми като забелязваш подмяна на части за даден велосипед, които не ти харесват, просто не си купуваш. Дали е измама или не, всеки сам ще си реши, като не ти харесва, не си купуваш. Мама и тате са ми дали пари един единствен път за колело и то през 2004-та година. Дадоха ми 50 лв тогава. Имах още 50 и за 100 лв си купих Интербайк-а. Оттогава минах през всякакви велосипеди, за които съм се бръкнал от собствения си джоб. Инак, благодаря за препоръката. ; ) Единствената неприятна тръпка която усещам е когато не карам колело, всичко останало е консуматив. Кефа цена нямал, поне така съм чувал. ; ) Дано следващия велосипед който си харесаш, да има всичко което искаш за без пари.
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот iik71 » Пон Авг 03, 2015 9:20 pm

Да ти се връща
iik71

Мнениеот Insight » Вто Авг 04, 2015 2:11 pm

iik71 написа:В още едно допълнение, сега като сравня частите на отигиналното 888 лв -1000 лв Тогано, виждам колко много компоненти са подменили с по-евтини или дори с пълни боклуци.
Това е измама, защото промоция означава да продаваш нещо с едно и също качество, но с по-ниска цена.

Измама е според твоите и моите морални принципи и закони. Според ЗЗП също беше, но за много кратко след появата на закона... имаше много прилични правила за "промоция".
В момента в ЗЗП, главите касаещи "Заблуждаваща и сравнителна реклама", "Непочтена реклама"... и т.н., са със статус "отменен с ДВ бр.Х от 200Х-та година".
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот iik71 » Вто Авг 04, 2015 3:43 pm

Insight написа:
iik71 написа:В още едно допълнение, сега като сравня частите на отигиналното 888 лв -1000 лв Тогано, виждам колко много компоненти са подменили с по-евтини или дори с пълни боклуци.

Измама е според твоите и моите морални принципи и закони. Според ЗЗП също беше, но за много кратко след появата на закона... имаше много прилични правила за "промоция".
В момента в ЗЗП, главите касаещи "Заблуждаваща и сравнителна реклама", "Непочтена реклама"... и т.н., са със статус "отменен с ДВ бр.Х от 200Х-та година".

Добра информация.
Добре да споделяме личния опит, за да знаем кои са коректните търговци и производители.
iik71

Мнениеот perun » Вто Авг 04, 2015 9:48 pm

Аз тунквана вафла произедена под тепетата не си купувам, а ти цяло колело!?
Последна промяна perun на Вто Авг 04, 2015 10:41 pm, променена общо 1 път
perun

Рейтинг: 1240

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 04, 2015 10:32 pm

Абе не че нещо, ама аз имам един драг експерт отр 1100 лв от 2007-ма година, който е навъртял бая много километри в града основно и досега за......8 години нямам една част по него сменена освен накладки. А...и беше прокапала предната спирачка от маркуча. дето влиза в апарата. Та кое точно му е нискък клас на спринта от 900 лв, дето се чупи за 2 месеца. :eyebrow:
Между другото първия ми велосипед беше спринт, а първия автомобил запорожец. И двете ме изградиха кат механик. :evil:
Изображение
Аватар
taurus13

Следваща

Назад към Общ форум