[quote="GECKO"]
Дали защото бях с Зоом преди това но този луфт не се усеща, а от снимките си личи, че и аз не съм рязал стержена но май и това трябва да направя, че така съм много дигнат и ми е нещо неудобно. Принципно го има тоя момент с лекото влизане в началото и аз останах много доволен от което

та по-скоро да е това от колкото луфт, а смазката в Сънтурите винаги е била малко, и винаги е била обект на смяна/добавяне.
@bikerider - ако при 50кг девойка се сгъва доста като е на 1 пружина не ми се мисли с мен (80кг) как няма да се разгъва

... но още се надявам да се разработи и да сгъва по-добре, че сега ми е много малко по-твърда от колкото ми се иска
[/quote]
Ами аз точно това целях - да постигна sag само с лявата пружина. Понеже още не съм я монтирал, нищо чудно да се окаже прекалено мека, но на око за 50кг ще прави чудесен sag. Все пак пружината тепърва ще омекне и може да се наложи да върна пружината. Ще видим
[quote="GECKO"]
...а и между другото в User's manual-а пише нещо за този ефект който е станал при теб, а именно, че с дясната врътка се регулира (явно пак в малки граници) Damping-a или както са го казали там "отворената баня"
[/quote]
Отдясно махнах пружината, щото исках максимална отзивчивост, след което вилката щеше да се продънва лесно и да не поддържа височина, затова долях масло и се получи точно този ефект, само че не разчитам на линейна пружина, а на малък обем въздух. Патрона е херметизиран хубаво и затова получих по-нелинеен реглаж на компресията, което целях. С малко масло колкото за рибаунд и втората пружина лично според мен вилката е по-ориентирана към DJ, а ние искаме предимно AM качества.
[quote="GECKO"]
"...слага в джоба си доста Маниту-та и доста low-end RockShox вилици..." - мдам свърши се с Stance и Judy-тата сега от к'во ще печелят басаджии
[/quote]
А, аз не правя реклама на никого, казвам че това е първата low-end вилка в България (като цена), която да ми хване окото, щото е на ниво Manitou според мен. Естествено трябва да се пипне предварително както всички фабрични неща (според мен), но като качество и цена много ми хареса за спокойно каране и малко АМ/FR.
Edit: не говоря против Manitou или RockShox, говоря хубаво за Suntour. казвам го щото в последно време май това уточнение е задължително
@Brave: аз ползвам PrepM на Manitou
@kotka12: Дано не се лъжа, но мисля, че това което усещаш най-вероятно е леко потъване на самата вилка. Мерси за хубавия цитат

и весели празници