Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот did » Нед Сеп 06, 2015 4:59 pm

@ горните, питащи за жило: Не е от ,кашкавала" на жилото, а от качеството на брони и капачки за брони, техните уплътнения, правилен монтаж, дължини на броните, качесто на лостчетата и преценка на още поне десет като тези, като например КАЧЕСВТОТО на клещите, с които работите. Ако не ме разбирате - бегом в сервиз.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот skulboy » Нед Сеп 06, 2015 6:17 pm

did написа:@ горните, питащи за жило: Не е от ,кашкавала" на жилото, а от качеството на брони и капачки за брони, техните уплътнения, правилен монтаж, дължини на броните, качесто на лостчетата и преценка на още поне десет като тези, като например КАЧЕСВТОТО на клещите, с които работите. Ако не ме разбирате - бегом в сервиз.

Дай пример за качествени капачки за брони, щом може да ги различаваш?
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Мнениеот did » Нед Сеп 06, 2015 10:32 pm

гледай етикета - там си пише. :D

Вариантите са много. Не бих цитирал модели, не бих те препращал и към старите теми. Бих те насочил към сервиз, най-малкото заради наличието там на такива неща, които ти вероятно си нямаш:

Изображение
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот marsa » Нед Сеп 06, 2015 10:52 pm

Добрите накрайници отново са от неръждаема стомана, а боклуците са предполагам месингови, тъй като обикновено имат жълтеникави отенъци и са много по-пластични. Това е причината да се "изтърбушват" в средата около отвора, където е концентриран натискът от бронята.

Освен това се увери, че броните на скоростите ти са "compressionless" - с успоредни метлани нишки в оплетката, а не със спираловидна такава. Първите се ползват за скорости, а вторите за спирачки, но често в най-ниското ниво велосипеди и сервизи се използват само брони за спирачка, които са малко по-евтини, но допълнително влошават работата на скоростите.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот LiveByTheCode » Вто Сеп 08, 2015 2:51 pm

Дайте идея как да сложа втора стойка за бидон на рамката (HT2) , тъй като няма дупчици с винтчета за втора стойка
LiveByTheCode

Рейтинг: 1488

Мнениеот spirov92 » Вто Сеп 08, 2015 4:03 pm

Продават се най-различни адептери, като този. Може и да се импровизира нещо с подърни материали.
spirov92

Мнениеот solarses » Вто Сеп 08, 2015 10:01 pm

Или да пробиеш на място където имат другите рамки( ако не може да прецениш и се притесняваш за рамката) и да набиеш две нит гайки ( има ги по железариите, различни размер за теб с метрична резба 5мм). :agree:
solarses

Рейтинг: 1278

Мнениеот skulboy » Пет Сеп 11, 2015 1:43 pm

Метален или пластмасов накрайник е по-подходящ за броня на скоростите?
Нещо ме дърпа пак назад,
Аватар
skulboy

Мнениеот bio » Пет Сеп 11, 2015 2:09 pm

skulboy написа:Метален или пластмасов накрайник е по-подходящ за броня на скоростите?

по-скоро качествен. този, на който викаш "пластмасов" също имама стомана, но е обвита в пластмаса.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот uBaH » Пет Сеп 11, 2015 2:26 pm

Аз не съм имал проблеми нито с едните (метални), нито с другите (изцяло полимерни или "пластмасови").

Иначе като особеност може да се напише, че тъй като металните (поне при мен), бяха значително по-дълги от другите, бронята по-трудно прави извивка в мястото, където е накрайника*, докато при полимерните е точно обратното - доста по-гъвкави са. Но това е колкото плюс, толкова и минус.

Който има малък размер рамка, като мен, знае колко е трудно ем да имаш прибрани по рамката брони, ем да избегнеш чупките, създаващи триене :lol:

ПП. Аз си реших проблема, разпробивайки водачите по рамката и сега си карам с цяла броня. Един накрайник при командата и един при дерайльора.

Изображение

Изображение
Аватар
uBaH

Мнениеот skulboy » Пет Сеп 11, 2015 3:16 pm

bio написа:този, на който викаш "пластмасов"

Не само аз му "викам" пластмасов, така е наречен в сайта :beer:

ПП. Каква грес ще ми препоръчате за смазка при сервизация на вилка, педали, чашки, обтегачи и т.н?
Нещо ме дърпа пак назад,
Аватар
skulboy

Мнениеот bio » Пет Сеп 11, 2015 6:21 pm

skulboy написа:Не само аз му "викам" пластмасов, така е наречен в сайта :beer:

ПП. Каква грес ще ми препоръчате за смазка при сервизация на вилка, педали, чашки, обтегачи и т.н?

за първото ме поправиха.
на втория въпрос. за вилката според предписанията на производителя, за другите части може да ползваш почти всякакви "нормални" греси.
аз лично ползвам weldtite tf2 с тефлон. ползвал съм я и на вилки/шокове, но на моя си отговорност.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот skulboy » Съб Сеп 12, 2015 8:10 pm

Нормално ли е при нови венец-касета и верига да се чува леко прихрупване докато въртя? Веригата е със звено за бързо махане. Частите са на под 3 километра. Дали докато си напаснат този звук ще се чува?
Нещо ме дърпа пак назад,
Аватар
skulboy

Мнениеот Petar_vn » Съб Сеп 12, 2015 11:03 pm

Ще има ли проблем ако монтирам 9 скоростен декланшор на 8 сторостен монтаж? Клетката на 9сп. декланшор по-тясна ли е от тази на 8сп.?
Аватар
Petar_vn

Рейтинг: 1182

Мнениеот bio » Нед Сеп 13, 2015 6:51 am

Petar_vn написа:Ще има ли проблем ако монтирам 9 скоростен декланшор на 8 сторостен монтаж? Клетката на 9сп. декланшор по-тясна ли е от тази на 8сп.?

не, няма проблем ... стига да няма разминаване SRAM-SHIMANO.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот naskoj » Нед Сеп 13, 2015 7:34 pm

Здравейте,
Има ли вариант да направя карта на няколко различни трасета преминаващи през един район? Възможността за отбелязване на участъци по трасето би помогнало доста. Мислех да използвам Страва, но не знам дали е възможно да наложа различните записи на една обща карта. Някакви идеи как може да се осъществи идеята ми? За съжаление разполагам само с телефон, но кратките тестове показват че има сигнал и се справя макар и не с голяма точност.

Благодаря предварително
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пон Сеп 14, 2015 7:53 am

Не открих подобна тема.Е, вярно-маловажна е,но необходима.
Начини, хитрини, хватки за фиксиране на кормилните ръкохватки /дръжки,грипове,грифове-не знам най-точното наименование/.Какво да направя-превъртат.Как се фиксират-лепило, удебеляване с тиксо....Очаквам съветите Ви. Благодаря. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот bio » Пон Сеп 14, 2015 7:56 am

лак за коса, сапунена вода ... потърси с тези думи има теми.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот evin » Пон Сеп 14, 2015 11:36 am

Откъде мога да си купя пластмасови защитни капачки за върховете на курбелите - и да стават за курбели Zee?

Благодаря
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот SpartazoidBG » Пон Сеп 14, 2015 6:06 pm

Колко мм е средното движение на Cross Spotster ?
Търся рамка Ns Bitch.
SpartazoidBG

Рейтинг: 1220

Мнениеот Ozzie » Вто Сеп 15, 2015 10:03 am

SpartazoidBG написа:Колко мм е средното движение на Cross Spotster ?

Ако питаш за муфата - 68 мм.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот tihuana » Вто Сеп 15, 2015 11:04 am

Според мен пита за дължината! Малко е субективно има разлики в конусите на квадрат при различните марки и конуса на курбелите. Дори за рамки ,който знам колко им е средното често слагам по дълги заради "износването" или разширението на конуса при курбела. Ако имаш пробвай така че да ти хареса линията на веригата. Аз лично карам само на голяма плоча и рядко на средната, а малката я оставям да и се завие свят :D

Ако има някой да обясни как се определя перфектната линия на веригата, ще е най-полезно. :beer:
Културата е заключена!
tihuana

Рейтинг: 1202

Мнениеот bio » Вто Сеп 15, 2015 11:25 am

tihuana написа:Ако има някой да обясни как се определя перфектната линия на веригата, ще е най-полезно. :beer:

Да, ще ти обясня. Отваряш спецификацията на курбелите, които имаш и там си пише с каква дължина и тип средно се комбинират, за да получиш търсената линия на веригата.
Другия вариант е твоя ... "на око" + тази теория http://www.sheldonbrown.com/chainline.html
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот SpartazoidBG » Вто Сеп 15, 2015 7:47 pm

Tahnks, момчета :) :agree:
Търся рамка Ns Bitch.
SpartazoidBG

Рейтинг: 1220

Мнениеот Fortress » Сря Сеп 16, 2015 9:00 am

Здравейте хора! Не отварям нова тема, защото е доста вероятно да има такава вече, но нещо не успях да открия.
Аз съм съвсем новичък фен на планинското колоездене. От едва 2 месеца имам Cube Aim Disc 27.5. След 2 седмици ще се местя да живея в Англия обаче и искам да си го пратя до там с някоя по-изгодна фирма. Можете ли да ми предложите нещо? Много благодаря!
Fortress

Рейтинг: 1200

Мнениеот bio » Сря Сеп 16, 2015 9:15 am

аз лично ползвам в обратната посока -> uktobg.com
адски съм доволен цени/качество на услугата, но не съм ги ползвал от BG за UK.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот boriss13 » Сря Сеп 16, 2015 9:17 am

Еконт от скоро "екстрадират" до всички държави в EU, но не знам цени.Колкото до качеството на услугата, до сега не съм имал оплакване нито от изпращани от мен неща, нито от получени такива.
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Fortress » Сря Сеп 16, 2015 9:28 am

bio, от Англия до България според сайта е 70 лв. А в обратна посока в моя случай - От 11 кг до 100 кг - £1.00/кг. Байка ми тежи 13.8 кг, което си е доста добра оферта. Направо супер! Щом казваш, че и услугата е много добре, а и доколкото виждам имат офис в Пловдив от който може да се праща, а аз съм от Пловдив. Най-вероятно с тях ще действам. Много ти благодаря! В гугъл, като потърся излизат само сайтове с умопомрачителни цени.

boriss13, благодаря ти! Ще се поинтересувам и при тях как е положението.
Fortress

Рейтинг: 1200

Мнениеот bio » Сря Сеп 16, 2015 10:10 am

Fortress написа:bio, от Англия до България според сайта е 70 лв. А в обратна посока в моя случай - От 11 кг до 100 кг - £1.00/кг. Байка ми тежи 13.8 кг, което си е доста добра оферта. Направо супер! Щом казваш, че и услугата е много добре, а и доколкото виждам имат офис в Пловдив от който може да се праща, а аз съм от Пловдив. Най-вероятно с тях ще действам. Много ти благодаря! В гугъл, като потърся излизат само сайтове с умопомрачителни цени.

така, щом си от Пловдив нещата са много лесни. Ако си опаковаш колелото в кашон, както е дошло от Cube, никой няма да разбере, че е колело и ще ти го таксуват на килограми (още повече, че ще го натоварят на палето). Ако е цяло, ще ти го таксуват като колело.
ще те посъветвам да си купиш за 2-3лв задна ос с гайки и конуси и да я монтираш върху рамката, за да я държи на 135мм разтворена. ако отпред си с 9mm ос, го направи същото упражнение.
успех в UK ти желая.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Ozzie » Сря Сеп 16, 2015 5:04 pm

Ако ще се изпраща с "Еконт", внимавайте за уловката "Обемно тегло", 'щото тогава цената става х3... :nuts:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум