Първи проблем.Днес ми се счупи задната машинка (дерайльор ???), и си купих нова shimano acera RD M390. Сложих я аз, завих я, дръпнах жилото и го завих към машинката. Като преди това намерих тема във форума, където е упоменато да разпусна жилото от командата (тоест да сложа комантада на най-голяма скорост ??) и да го стегна когато машинката отзад се намира точно на най-малката запчатка от венеца ?? Не съм сигурен дали е точно това, но аз така направих. Почнах да се мъча да реголирам H и L , но само се мъчих, фактически дерайльора не се опъва до най-ниската запчатка и (венеца ми е със 7...предавки ? ) и започва от 6-та. От там насам нищо не мога да направя...След седмица две искам да си купя нови части, но първо искам да се науча да си регулирам машинката.
Втори проблем след като реша първия.Имам и още въпроси...Каква е съвместимостта между елементи на shimano. Засега имам Shimnano Acera RD M390, която е за 9 скорости, а аз имам венец със 7 (кой венец на shimano мога да си купя със 9 скорости, и ще стане ли след като заводски предполагам колелото е със 7 или ще трябва да си взема пак венец със 7. Този стар венец ми изглежда доста износен, доста.
Харесал съм си команди на shimano ST-M390 9-скорости и съответно модела Ляв със 3. Веригата също ми е стара и ръждясала, каква верига трябва да си взема ? За курбел все още мисля, но най-вероятно по нататък с нова предна машинка.
Извинявам се, ако темата ми не е както трябва и пълна с грешки, очаквам вашите поправки и помощ по проблемите ми.
Благодаря !!!!