Здравенте, искам да попитам за съвет откъде и каква може да е причината за скърцане на велосипеда ми.
Модела е този
http://koleloto.bg/product/1097/cross-29-grip-27-speed-model-2015.html
Самото скърцане (както си личи от заглавието) е някъде откъм курбела/средното, но се проявява само при силен натиск на педалите.Тоест ако го въртя на ръка не се чува нищо.Луфт няма при курбелите (тоест не поддават на напречен натиск).Самият велосипед е на едва 200-300 км което си е нищо, макар че аз съм по тежък , от порядъка на 95кг. При всички положения утре отивам до сервиза но бих искал да отида с малко инфо от по знаещи от мен. Този проблем го имах на старата барака (един евтиф спринт) чиито курбели се разхлабваха страшно бързо и докато не ги залепиха не спряха да се разхлабват (смениха и средното с такова с капсуловани лагери).
Както и да е , мисълта ми е според вас този проблем от разхлабени курбели ли идва или отнякъде другаде ? Естествено,разбирам че така в тема по интернет е трудно да се направи диагностика но все пак.
Иначе самият курбел доколкото го погледнах е с шестограм, но не ми се иска да го пристягам аз понеже велосипеда е в гаранция и не ми се правят експерименти. Но все пак ако го натегна има ли възможност за пренатягане , тоест да му видя сметката ако го затягам аз ?
Надявам се не съм бил прекалено неясен.