Поръчка от CANYON?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Поръчка от CANYON?

Мнениеот morning » Чет Ное 19, 2015 11:28 am

Ето още малко информация за кашата. :popcorn:

Поръчах си колело на 09.11, след като предишните два дни платежният им оператор не ми харесваше картата. Сигурно просто в събота и неделя не им работи картовата система :(. В деня с успешната поръчка получих писмо от canyon и известие от банката, че са си дръпнали парите от картата. Това последното малко се разминаваше с текста в писмото, който казва, че ще ми пишат когато стане време за плащане. Реших, че е от новата им система. Сигурно са си изтеглили парите, защото имат идея за срока, в който ще ми сглобят колелото.

Тази седмица седя на тръни и чакам писмо, че са ми изпратили колелото (в момента на поръчката това беше прогнозния срок). Вместо това получавам известие от банката, че са отказали ново плащане на същата сума, заявено от canyon. :boggled: Добре, че лимитът ми не покрива два пъти цената на колелото.

Писах на canyon вчера (чатът им не работеше, въпреки, че беше преди 19:00 немско време), още чакам отговор. Дано някой там има представа какво се случва.
morning

Рейтинг: 1245

Мнениеот Любо » Чет Ное 19, 2015 12:17 pm

Немска им работа - манипулирали са софтуера :rofl:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот morning » Чет Ное 19, 2015 12:52 pm

Успях да се свържа през чата (сутринта пак не можеше). Ето запис:

Support Ramona: How can I help?
Me: Hi. I just want to make sure everything is alright with my order. Its reference is <hiden>. I wrote a mail yesterday. Did you get it or should I explain more here?
Support Ramona: hello
one moment please
you will get a new shipping date within this week
Me: that's OK. What I am worried is the second attempt to draw the order amount from my card.
(that failed, because the card's limit is less that two times the order amount)
Support Ramona: we have make a booking about 11 pounds at first to see if the card is guilty
Me: I see that. And I also see a full payment from 9th of November.
Support Ramona: yes this is right
Me: so you confirm that the order is fully paid?
Support Ramona: yes
Me: So far so good [smile]. Then why was the attempt to draw the amount again yesterday? Shall I expect more of these?
Support Ramona: it is a system fail, everything is okay with your order
Me: OK. Thank you. I'll wait patiently for the shipping date, hoping for no more fails [smile]
Support Ramona: do you have any further question?
Me: Nope, that was all. Thanks and bye!

Дотук добре. 11-те паунда, за които става дума всъщност бяха 11 евро-цента, да не рипне някой.
morning

Мнениеот evilzet » Чет Ное 19, 2015 1:36 pm

Явно за тях няма проблем, че са опитали да дръпнат 2 пъти. Според мен това съвсем не е безобидно и можеше да се извинят, да не говорим, че не са те уведомили за издънката. Как да го отличиш от пробив в сигурността?
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Чет Ное 19, 2015 1:41 pm

И не разбирам на такава голяма фирма защо съпорта им е с толкова кофти англииски и отношение. Тук не става въпрос за 5лв а за сериозни суми и такъв непукизъм...
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот largo_hs » Чет Ное 19, 2015 5:22 pm

ЧестоНеадвкватен написа:И не разбирам на такава голяма фирма защо съпорта им е с толкова кофти англииски и отношение. Тук не става въпрос за 5лв а за сериозни суми и такъв непукизъм...

Съпорта им е кофти не само по отношение на езика, да не говорим за телефоните въобще не отговарят на тях...
largo_hs

Рейтинг: 1125

Мнениеот morning » Чет Ное 19, 2015 5:52 pm

Такаааа. След великите обещания, че всичко е наред, получих съобщения от банката за още два опита за теглене на сумата от поръчката. :bawling: Чатът дава заето.

Добре, че картата има лимит.
morning

Мнениеот outfaced » Чет Ное 19, 2015 9:59 pm

Не че е оправдание, но вдва ли седи някой и тегли умишлено. Софтуера им се е бъгнал и явно не може да отчете, че вече е теглил.
Та само не го приемай лично :D

Сумата е голяма за теб. За тях не е :) И очевидно клиента не им е чак толкова скъп. Имат си достатъчно, че едва им насмогват.
Всъщност това е проблема на големите фирми - няма нищо лично там. Всичко е на конвейер. Но пък само така се постига тая цена.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот morning » Чет Ное 19, 2015 10:58 pm

Е, да, аз съм капка в морето. Сигурно трябва да се оплача на MasterCard, може да им блокират плащанията с карти. Някой да е правил подобно нещо?

Засега ще се постарая в картата никога да няма достатъчна наличност докато си оправят бакиите и ще се надявам, че все пак поръчката ще пристигне някога. И ще им досаждам както мога. Все пак си е безобразие.

Четох по форума на pinkbike и не срещнах такива случаи. Само драстични забавяния и изненадващи доставки (плюс вероятните нормално изпълнени поръчки, които не са се оплаквали).

Благодаря за подкрепата. Надявам се, че не досаждам на аудиторията.
morning

Мнениеот icog » Пет Ное 20, 2015 11:58 am

Най-лесно е твоята банка да блокира бъдещи тегления от тяхна страна, става с цък-цък. Картата ти ще продължи да си работи нормално.
А, може и да не е цък-цък, зависи от банката. Обади им се в картовия център.
icog

Рейтинг: 1347

Мнениеот morning » Пет Ное 20, 2015 12:15 pm

Тази сутрин получих известие за още едно отказано плащане. Ето днешния разговор с поддръжката:
Support Ramona: How can I help?
Me: Hello again. I contacted you yesterday because canyon keeps trying to charge my card multiple times.
Support Ramona: Just a moment...
Me: Thiss continued yesterday and there was another attempt today.
What I have to do to make you stop charging my card multiple times?
Support Waldemar: Hello
Just one moment please
Please can you send us an e-mail to [email protected] our ordermanagment will check this case for you.
I am very sorry, we will fix this problem.
Me: I did that on 18th. Can you see if the mail arrived? Or should I send it again?
Support Waldemar: Okey than please wait till you get your reply, we are working on it.
Sorry for waiting.
Me: Waiting is one thing. I can wait. Waiting with an empty card is completely another deal. I'll see if my bank can assist me with this. Thank you for your time.

Поне се извиняват този път.

Направо ще мина през близкия клон, да се разберем наживо.
morning

Мнениеот Momcev » Пон Ное 23, 2015 9:03 pm

Чак днес им преведох парите,то не беше чакане,то не беше постоянно проверяване на пощата.Сега остава пак чакане :rofl:
Momcev

Рейтинг: 1200

Мнениеот morning » Сря Ное 25, 2015 3:54 pm

Днес има раздвижване, но ще карам поред. :popcorn:

В петък в банката ми казаха (след консултация с картовия център), че не могат да блокират плащанията към конкретен кореспондент. Единственото, което могли да направят е да блокират картата и да ми издадат нова (срещу 20 лева). Аз обаче не исках това, защото не бях сигурен какво ще се случи с вече направеното плащане и дали няма да пропадне цялата поръчка и после да трябва да чакам до февруари. Увериха ме, че ако по сметката няма достатъчно наличност няма как да ме таксуват втори път и оставихме въпроса така. Трябваше само да внимавам като погасявам старото задължение да има натрупано ново, така че наличността да не стига.

Заявките за теглене продължиха да си пристигат. В петък вечерта написах едно пространно писмо със всичката информация, която имам с надежда, че някой ще го прочете и ще отметне поръчката като платена на правилното място. Промяна не последва, заявките за теглене си продължиха. Определено се правеха автоматично - сутрин в 4:30, вечер след 23:00, събота, неделя, по всяко време. За една седмица - 19 опита.

Вчера за пореден път ми изсвири телефона за получен SMS. Викам си това са неуморните. Сутринта се опитват, сега пак. За мой ужас SMS-ът беше известие за успешно плащане към Canyon. Хлъц! :bigeyes: Нали уж нямаше наличност, не съм правил вноски... :dontknow:

Силно притеснен реших да прегледам извлечението от картата, което обикновено е готово някъде след 20-то число. Прехвърлих го набързо и не забелязах голямата сума, която очаквах. Пак гледам, по-внимателно, няма! Най-отдолу на извлечението, където трябва да пише общата дължима сума, вместо това имаше излишък. Плегледах извлечението ред по ред и забелязах някакви странни два реда „такса за плащане/получаване на суми“ за някакви стотинки. Аха! Значи добрите хора от Canyon са върнали плащането от 9-ти, наличността по сметката се е възстановила и затова след това са успели да си осъществят плащането.

Повече отказани тегления намаше. Нямаше и писмо. Реших, че сме се върнали в изходно положение, този път може би в обятията на новата им система. Демек пак трябва да се чака. :xx(:

Писмото пристигна днес по обяд с официално потвърждаване на поръчката и дата на изпращане. Изненадващо датата на изпращането е 23-27 ноември. Не е ясно доколко това е реално, сега чакам писмо, потвърждаващо изпращането и номер за проследяване. Ако всичко е наред май другата седмица ще мога да покажа снимки. :praying:
morning

Мнениеот Momcev » Вто Дек 01, 2015 3:43 pm

Здравейте! Имам един въпрос.Вчера получих известие,че поръчката ми е обработена и предадена на куриер.Бях поръчал два велосипеда а на съобщението пише само един и тегло 13 кг.Въпроса ми е не е ли нормално след като съм поръчал два да ги изпратят заедно или с оглед на многото работа и поръчки или с липсата на съответния размер рамка на велосипеда да го отложат на по късен етап? Много се озадачих пратих им имейл но кой знае кога ще ми отговорят.
Momcev

Мнениеот largo_hs » Вто Дек 01, 2015 6:06 pm

Momcev написа:Здравейте! Имам един въпрос.Вчера получих известие,че поръчката ми е обработена и предадена на куриер.Бях поръчал два велосипеда а на съобщението пише само един и тегло 13 кг.Въпроса ми е не е ли нормално след като съм поръчал два да ги изпратят заедно или с оглед на многото работа и поръчки или с липсата на съответния размер рамка на велосипеда да го отложат на по късен етап? Много се озадачих пратих им имейл но кой знае кога ще ми отговорят.

По-вероятно е второто, което си написал, дръгия велосипед ще го пратят по-късно.
largo_hs

Рейтинг: 1125

Мнениеот morning » Чет Дек 03, 2015 10:07 pm

Още „новини“:
Миналата седмица естествено нищо не изпратиха. Според информация от банката даже пак са върнали изтеглената сума. Във вторник им писах от сайта, този път даже получих автоматичен отговор с номер на тикет. Щели да отговорят до два-три дни. Отговор до днес няма, но получих ново официално потвърждение на поръчката, с планирана доставка следващата седмица. Щели да теглят при изпращането. Ще видим.
morning

Мнениеот icog » Пет Дек 04, 2015 9:20 am

Нещо явно много се е объркало при ъпгрейдите в завода им :) . И това с тегленето при изпращане е доста странно, така те нямат никакви гаранции, че ти изобщо можеш да заплатиш стоката. Мъгла :) .
icog

Мнениеот Momcev » Пет Дек 04, 2015 3:57 pm

Отговор въобще не очаквай.Писах им в понеделник и отговор съответно няма,чата им също не работи.Едното колело е вече в София и тези дни трябва да ми го доставят,а за другото както каза колегата МЪГЛА.Точно тази неизвестност направо ме побърква :banghead:
Momcev

Мнениеот morning » Пон Дек 07, 2015 1:57 pm

В мъглата започва да се мержелее нещо.
Имам номер за проследяване на пратката, но тя самата още не е стигнала до UPS.
Според банката пари не са теглени. Сигурно сметката се покрива от отстъпката за забавяне плюс коледен бонус :P
Време беше!
morning

Мнениеот icog » Пон Дек 07, 2015 3:00 pm

С тази твоя одисея теглене/връщане/теглене/теглене/теглене.... нищо чудно софтуера им в крайна сметка да те е отметнал като платил :) .
Ако тръгне поръчката и още не са ти изтеглили парите си обяви картата за загубена :). Мааалка компенсация за причинените ти морални вреди :roll2:
icog

Мнениеот Momcev » Пон Дек 07, 2015 8:37 pm

Здравейте! Да се похваля, днес най накрая ми доставиха едното колело. Сега чакам и второто,но информация за него нямам. Пак им писах и чакам отговор, да видим каква е причината. :beer:
Momcev

Мнениеот jinsou420 » Пон Дек 07, 2015 8:39 pm

Похвали се с някоя снимка :beer: честито
Kindzadza
Аватар
jinsou420

Рейтинг: 1397

Мнениеот Momcev » Пон Дек 07, 2015 10:03 pm

Ще кача снимки,но в момента нямам възможност тъй като съм извън града.Даже не съм го вадил,само отворих кашона да видя дали всичко е наред.
Momcev

Мнениеот Momcev » Сря Дек 09, 2015 10:38 pm

SAM_0274.JPG
SAM_0274.JPG (131.56 KiB) Прегледано 10365 пъти
SAM_0275.JPG
SAM_0275.JPG (129.04 KiB) Прегледано 10365 пъти
SAM_0276.JPG
SAM_0276.JPG (129.7 KiB) Прегледано 10363 пъти
SAM_0277.JPG
SAM_0277.JPG (131.02 KiB) Прегледано 9866 пъти
SAM_0279.JPG
SAM_0279.JPG (135.1 KiB) Прегледано 10369 пъти
SAM_0273.JPG
SAM_0273.JPG (135.58 KiB) Прегледано 10357 пъти
SAM_0271.JPG
SAM_0271.JPG (118.12 KiB) Прегледано 10375 пъти
Momcev

Мнениеот Gvt333 » Чет Дек 10, 2015 9:05 am

:bowdown: :bowdown: Колега, много кеф и прекрасни моменти с тези красавци.
Gvt333

Рейтинг: 1402

Мнениеот nikant » Чет Дек 10, 2015 8:22 pm

Честито, много добре изглеждат тези два Каньона :clap:
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
nikant

Рейтинг: 1340

Мнениеот Momcev » Чет Дек 10, 2015 9:05 pm

Благодаря! Да използвам случая да благодаря на Niland и в този форум ха ха ха!
Momcev

Мнениеот bizcov » Чет Дек 10, 2015 9:48 pm

Здравейте и от мен. Мисля, че вече са си оправили системата или просто аз съм късметлия, но нещата станаха супер бързо. Направих поръчката на 08 дек. преди обяд, почти веднага получих обратно инвойса, а днес 10 дек го пуснаха по куриер. А в сайта дори пишеше, че ще е наличен от 21 до 26 дек. Наистина няма от какво да се оплача.
bizcov

Мнениеот morning » Съб Дек 12, 2015 9:36 pm

Да се отчета и аз с един отворен кашон :D
1.JPG
Надникване в кашона. Задното колело е монтирано, предното - не. Вижда се седалковата тръба и прикрепената седалка.
1.JPG (145.54 KiB) Прегледано 3856 пъти

Днес го поразходих и е самолет. В сравнение с предишния таралясник е направо космически кораб. За съжаление телефонните снимки не се получиха - тези дни ще опитам пак.

Каньонци ми спестиха моралната дилема с твърде щедрия коледен подарък - според последната справка от банката са си изтеглили парите в понеделник (деня, в който изпращат колелото). Кашонът пристигна в петък по обяд. UPS++ :clap:

:beer:
morning

Мнениеот Momcev » Съб Дек 12, 2015 9:57 pm

Честито,много приятни и безаварийни километри.
Momcev

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум