Днес има раздвижване, но ще карам поред.
В петък в банката ми казаха (след консултация с картовия център), че не могат да блокират плащанията към конкретен кореспондент. Единственото, което могли да направят е да блокират картата и да ми издадат нова (срещу 20 лева). Аз обаче не исках това, защото не бях сигурен какво ще се случи с вече направеното плащане и дали няма да пропадне цялата поръчка и после да трябва да чакам до февруари. Увериха ме, че ако по сметката няма достатъчно наличност няма как да ме таксуват втори път и оставихме въпроса така. Трябваше само да внимавам като погасявам старото задължение да има натрупано ново, така че наличността да не стига.
Заявките за теглене продължиха да си пристигат. В петък вечерта написах едно пространно писмо със всичката информация, която имам с надежда, че някой ще го прочете и ще отметне поръчката като платена на правилното място. Промяна не последва, заявките за теглене си продължиха. Определено се правеха автоматично - сутрин в 4:30, вечер след 23:00, събота, неделя, по всяко време. За една седмица - 19 опита.
Вчера за пореден път ми изсвири телефона за получен SMS. Викам си това са неуморните. Сутринта се опитват, сега пак. За мой ужас SMS-ът беше известие за успешно плащане към Canyon. Хлъц!

Нали уж нямаше наличност, не съм правил вноски...
Силно притеснен реших да прегледам извлечението от картата, което обикновено е готово някъде след 20-то число. Прехвърлих го набързо и не забелязах голямата сума, която очаквах. Пак гледам, по-внимателно, няма! Най-отдолу на извлечението, където трябва да пише общата дължима сума, вместо това имаше излишък. Плегледах извлечението ред по ред и забелязах някакви странни два реда „такса за плащане/получаване на суми“ за някакви стотинки. Аха! Значи добрите хора от Canyon са върнали плащането от 9-ти, наличността по сметката се е възстановила и затова след това са успели да си осъществят плащането.
Повече отказани тегления намаше. Нямаше и писмо. Реших, че сме се върнали в изходно положение, този път може би в обятията на новата им система. Демек пак трябва да се чака.
Писмото пристигна днес по обяд с официално потвърждаване на поръчката и дата на изпращане. Изненадващо датата на изпращането е 23-27 ноември. Не е ясно доколко това е реално, сега чакам писмо, потвърждаващо изпращането и номер за проследяване. Ако всичко е наред май другата седмица ще мога да покажа снимки.