От около месец съм собственик на Cube Analog 29'' - 2015 : ))). За мен това е първото колело от такъв клас. Отдавна не бях карал, да не кажа от детските си години, но реших да се върна към колелото, като начин за предвижване из града и най-вече за пътуване от вкъщи до работа и обратно!

Както сигурно вече се досещате в главата ми щъкат няколко въпроса и бих искал да ми помогнете с намирането на техните отговори.

Та, въпросите ми са следните:
Как почиствате колелото си след каране в зимни условия? Като под зимни условия имам в предвид, най-вече от солта по пътя и калта?

Също така, какви спрейове ползвате, за да запазите болтовете по колелото от ръждясване? Този въпрос бих искал да го отнеса също към амортисьорите, тъй като нямат никакво гумено покритие и също са изложени на лошите условия през зимата.
За смазване на веригата, след почистване ми препоръчаха от магазина: Motip Cycling Chain spray ultra, но той бил само за самата верига, а за венците, как стават нещата?
Предполагам, че въпросите ми са задавани многократно, но не успях да намеря конкретните отговори на моите въпроси..
Благодаря ви предварително!