липса на спирачна сила saint..

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

липса на спирачна сила saint..

Мнениеот m30b25 » Вто Апр 12, 2016 1:16 am

Здравейте,както пише в заглавието такъв е и проблема..Става въпрос за предна спирачка shimano saint.Преди да закупя спирачката имах shimano slx и shimano zee които не даваха да барнеш лостчето,спирачна сила огромна обаче като взех сейнта,купих и нов диск hope 205mm и от тогава се едно карам няква спирачка от 50лева.Разработил съм спирачката,пробвах и с нови накладки и обезмасляване на диска с меглио и никакъв ефект,пак същата сила.Купих друг нов диск нови накладки разработката беше 2 спускания стабилни и пак никаква сила няма,а слх като го взех беше с диск за 10лв и след едно леко спускане вече изкъртваше асфалта...Предавам се вече не знам какво да правя дано тука има някой с повече акъл да помага.Ако не махам дисковете и спирачката и пак минавам на слх.. :beer:
m30b25

Рейтинг: 1210

Re: липса на спирачна сила saint..

Мнениеот moridinbg » Вто Апр 12, 2016 4:21 am

Ами обезвъздуши я?
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот m30b25 » Вто Апр 12, 2016 12:39 pm

други мнения по въпроса ?
m30b25

Мнениеот skulboy » Вто Апр 12, 2016 5:21 pm

m30b25 написа:други мнения по въпроса ?

Другите мнения са същите. Обезвъздуши я и я центровай хубаво, препоръчително на око, принципа на стискане на лоста и затягане на болтовете не винаги помага за хубавата центровка, говоря от личен опит.
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Мнениеот jungleraver » Вто Апр 12, 2016 5:54 pm

Провери всички бутала ли се движат :dontknow:
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот Kraken » Вто Апр 12, 2016 8:56 pm

Нова ли я купи или втора ръка?По оплакванията ти подозирам,че е втора употреба,след като не описваш как е работила а я сравняваш със старите си.Най вероятно има проблем в калипера или ръкохватката и за това е била за продан и ти си бил рибката която се е хванала на въдицата(нищо лично).Носи я на сервиз да кажат могат ли да я оправят или ще си я караш така.
Как еднорък готвач приготвя пълнени чушки???
Kraken

Рейтинг: 1218

Мнениеот m30b25 » Вто Апр 12, 2016 10:30 pm

Проблема се откри от къде е предния ми диск е Hope mono 6 ti нитовете на диск-а закачаха по калипера и аз съм я настроил така,че да не закача,от там се получава изкривяване и накладките не хващат хубаво диск-а.Ефекта е изкривяване на диск-а,липса на спирачна сила и много нерви.След смяната на диска,нови накладки и ново масло вече е съвсем друго нещо :beer:
Спирачката я купих втора ръка от едно много точно момче което я е карал 2 месеца а накладките бяха на 80% дойде с кутия,беше като чисто нова.
m30b25

Мнениеот skulboy » Сря Апр 13, 2016 1:09 pm

m30b25 написа:Проблема се откри от къде е предния ми диск е Hope mono 6 ti нитовете на диск-а закачаха по калипера и аз съм я настроил така,че да не закача,от там се получава изкривяване и накладките не хващат хубаво диск-а.Ефекта е изкривяване на диск-а,липса на спирачна сила и много нерви.След смяната на диска,нови накладки и ново масло вече е съвсем друго нещо :beer:
Спирачката я купих втора ръка от едно много точно момче което я е карал 2 месеца а накладките бяха на 80% дойде с кутия,беше като чисто нова.

Тия спирачки как ги настройвате бе хора, като стиснете веднъж-два пъти не виждате ли, че диска се криви или накладката не ляга добре в/у спирачната площ? Не че е проблем, то форума е затова, ама такъв проблем да не се види с просто око...
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Мнениеот m30b25 » Пон Апр 18, 2016 1:04 pm

skulboy написа:
m30b25 написа:Проблема се откри от къде е предния ми диск е Hope mono 6 ti нитовете на диск-а закачаха по калипера и аз съм я настроил така,че да не закача,от там се получава изкривяване и накладките не хващат хубаво диск-а.Ефекта е изкривяване на диск-а,липса на спирачна сила и много нерви.След смяната на диска,нови накладки и ново масло вече е съвсем друго нещо :beer:

Тия спирачки как ги настройвате бе хора, като стиснете веднъж-два пъти не виждате ли, че диска се криви или накладката не ляга добре в/у спирачната площ? Не че е проблем, то форума е затова, ама такъв проблем да не се види с просто око...

Ти обаче явно не си разбрал това което съм писал по горе на дисковете хоуп има едни нитове който държат диска и паяка (ако се сещаш).Точно тези нитове при правилно настроена спирачка ще ми откъртят калипера и трябваше спирачката да е леко настрани за да може нитовете да не къртят калипера.Покарах я така известно време обаче сила нямаше,сега като е с друг диск и нови накладки и всичко е точно спирачката доказа какво може ;)
Прикачени файлове
prod80537_Black_NE_01.jpg
prod80537_Black_NE_01.jpg (67.48 KiB) Прегледано 985 пъти
m30b25

Мнениеот bio » Пон Апр 18, 2016 2:17 pm

какъв ти е адаптера? най-вероятно затова имаш проблем с нитовете на floating disc-a
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик