Alpina написа:Падат psi, не атмосфери.
Инак как разбираш, че са паднали толкова? Ако е като закачиш помпата отново - тогава от къде си сигурен, че не са паднали при закачането, а не при откачането на помпата? Звукът който чуваш като разкачаш помпата е от въздуха в маркуча.
Като цяло това на колко psi (ако щеш и атмосфери) е напомпана няма значение като точна цифра - важното е да ти е ОК на теб. Цифрата те интересува до толкова, до колкото да знаеш друг път до къде да я напомпаш, а не пак да си играеш.
Каква е помпата? До колкото знам трябва да имат клапан, така че като я откачиш налягането във вилката да си е такова, до каквото си напомпал.
P.S. аз съм доста нов по отношение на въздушните шокове и вилки, но до колкото се сблъсках с тях от преди седмица мога да кажа, че по указания от производителя например, вилката трябва да е на 90psi, а за момента ми харесва как е на 85, даже може би 80.
sakrayaami написа:Едно мнение да дадете за тази рамка и евентуално за търговеца?
http://olx.bg/ad/leka-aluminieva-ramka- ... 431f278d2d
sakrayaami написа:Едно мнение да дадете за тази рамка и евентуално за търговеца?
http://olx.bg/ad/leka-aluminieva-ramka- ... 431f278d2d
Alpina написа:Инак не си ли работи нормално като го напомпаш?
ЧестоНеадвкватен написа:По този начин пак има възможност калипера да седи накриво. Диска все пак е гъвкав и може да кривне леко при затягането на болтовете. Най-добре е на око да се центрира, занимавка е ма се прави веднъж и до там.
Дискът е гъвкав, въпросът е колко. А когато става дума за десети от милиметъра отклонение (достатъчно за лоша центровка на апарата) не му трябва много сила.Pr3d4t0R написа:ЧестоНеадвкватен написа:По този начин пак има възможност калипера да седи накриво. Диска все пак е гъвкав и може да кривне леко при затягането на болтовете. Най-добре е на око да се центрира, занимавка е ма се прави веднъж и до там.
За да не вземе някой да ти се върже по писанията:
-> Когато калиперът е разхлабен се намества по равнината на диска, която е статична. Дискът пък въобще не е гъвкав....
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 23 госта