Здравейте, мили хора!
Сигурен съм, че тази тема е нито нова, нито особено оригинална (на базата на вече потърсени предишни мнения из форума), но предвид личното ми колебание, си позволих все пак да я отворя.
Ситуацията накратко - опитваме се да изберем подарък за момиче и, разбира се, бихме искали да вземем най-адекватния вариант за иначе доста скромния ни бюджет (от около 500лв +/-).
Велосипедът ще се кара почти със сигурност основно в града с опция (макар и рядко) някоя планинска пътечка, но нищо сериозно или прекалено натоварващо.
Личното ми мнение и предпочитание е някое хибридно колело, но предвид факта, че става дума за момиче, не съм сигурен дали удобството на традиционен градски велосипед с подходящата рамка не е за предпочитане (например - това Ферини Лъки Лейди)
Алтернатива е, например, дамският вариант на Спринт Синтеро (който лично аз имам в стандартния вариант рамка и без да разбирам особено от велосипеди намирам за чудесен за цената си).
Самото момиче е споделяло, че предпочита по-"извито" кормило (подобно на първия линк или пък на повечето масови "дамски" велосипеди, които се предлагат), но не съм сигурен доколко само това би следвало да е фактор за подбор на колелото, а то самото не е високо, около 160см и се чудя дали големите цолове на повечето шосейни са ок при тази ситуация.
В общи линии дилемата ми е
- дали да вземем ново дамско колело в класа на Феринито и ако да - какво бихте предложили вие като цена/качество?
-дали да заложим на хибрид, с оглед на това, че София не е точно идеално асфалтиран град и свободата, което подобен тип колело дава, би била за предпочитане
-или да помислим за вариант секънд хенд от горните (макар че предвид факта, че все пак е подарък, а и аз самият не разбирам достатъчно, за да мога спокойно да го избера, това е може би неудачна опция)?
Благодаря ви!