При тези изисквания трябва да направиш някои компромиси.
Бърз поглед в ОЛХ доведе до това -
http://olx.bg/ad/gradski-velosiped-bata ... 404c858bb6 Само махаш багажника /разбира се го запазваш или продаваш, не го хвърляш/ и си ти.
Ако е високо -
http://olx.bg/ad/mazhki-gradski-velosip ... 5VQUE.html Разбира се, мериш на място.
Сега малко аргументация.
Колело за 100 или за 200 лева не се продава дори и старо освен детски такива.
При твоя бюджет можеш да вземеш само някое градско като вид колело от типа на посочените от мен по-горе, не вземай шосейка с 10 скорости /2х5/.
Те са здрави, тежички, но практични, особено ако се смени кормилото с право.
Търси марки като Пух, Батавус, Центурион, Пежо, Мотобекан,Житан Щайгер, КТМ, Бианки.
По всяка вероятност скоростите и спирачките са до известна степен прецакани или жилата ще са за смяна. Главините за вътрешни скорости са здрави, издръжливи, могат да се сервизират и се намират нови, но са скъпи.
Но най-важното. Най лесно проблема със заключването се решава като не заключваш колелото, а е неотлъчно до теб.
Аз карам за града това -
http://1bike.bg/portfolio/puch-reborn/ и го заключвам с един кабел /дебела тел с гумено покритие/, който стои постоянно на него. Поради вида му досега не са го откраднали, взеха само колчето със седалката, макар да е с гайка, а не с куик. Това колело се оказа много добра покупка , защото този тип велосипеди са почти универсални, ако са с право кормило.
Вътрешните скорости /7/ са напълно достатъчни за София, сменят се в покой и от край до край с едно завъртане. Разбира се, не са бързи като шосейка, но това се компенсира от по-меката возия и по удобната стойка. В интерес на истината поне за мен най-бързата предавка е достатъчно бърза за градски условия и недостатъчно за извънградски, а най-бавната е достатъчна за големи баири и рампи на подлези, но не е удачна за дълги изкачвания с голям наклон /образно казано на 2 и към края на 1-ва скорост мога да изкача Голямата Монца в Южния парк и паветата на Богатица до Американското посолство, където не би трябвало да минавам с това колело, но от Икеа до Бистрица не се получава добре/.
Все пак този тип колела са предназначени за градска употреба и каранетос 40-50 км/ч или изкачването на бистришко шосе са за друг тип велосипеди.
Идеята ми е да не очакваш чудеса от едно колело за 200-300 лева.
Аз имам и хибрид /велосипед от типа, който ти си посочил/, който е купен нов и е по-скъп. Него го карам само уикенда или през празници като тругвам с него, карам и се връщам, без да го оставям някъде. Има начин дори и бира да си купиш така.
Този тип велосипеди са доста по-универсални и са скъпи, защото производителите смятат, че на цената на 1 велосипед ти дават 2 в 1.
Макар това да не е съвсем така, защото няма универсален велосипед, с хибрид може да се кара по шосето до Перник през Суходол /много живописен маршрут през пролетта, когато не вали/, по пътеките на Западния парк или Борисовата градина, по всякакави сухи черни пътеки, стига да не са много каменисти, по павета и т.н.