Велосипед втора употреба?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед втора употреба?

Мнениеот ivaylod » Вто Май 03, 2016 8:17 pm

Привет на всички във форума. Специално се регистрирах и се надявам, че ще получа компетентни съвети от вас. Искам да си купя велосипед и ще се опитам да структурирам изискванията и потребностите си, а вие ако смятате, че някъде съм в заблуждение, спокойно ми го кажете- нямам почти никакъв опит в тази материя и може да си въобразявам неща, които се различават с реалността:
1. Задължително да е втора употреба. Нямам финансови проблеми да дам и 1000 лева, но няма да карам много често (1-2 пъти седмично) и имам сериозни притеснения, че може да ми го гепят.
2. Бюджет до 150 лв., максимум 200 лв., повече няма да прежаля ако ми го откраднат.
3. Ще се кара в София, предимно по улиците, парковете и алеи. Нямам намерение да се катеря като коза, но например ще ми се наложи да изкачвам понякога павираните стръмни улици в Лозенец- до Южния парк. Отделно всеки знае, че дупките не са рядкост.
4. Висок съм 183 см., около 70 кг.
5. Не съм фен на бясното и агресивно каране, но и не обичам да карам като пенсионер, просто искам колелото да върти гладко и да се придвижвам бързо.
Като визия, искам да изглежда от този тип- с подобна рамка и кормило (абстрахирайте се от показателите, ползвам само картинката)
http://bikesport.bg/bg/products/2367-%D ... %B4%D0%B8_

Може би е по-трудно да ме посъветвате конкретен модел, тъй като търся втора употреба, но ако можете да ме насочите поне към:
-марка
- магазини в София (аз единствено се сещам за съботния битак пред националния стадион)
- размер на рамката и гумите за моя ръст
- какво да гледам при избора на колелета втора ръка, има ли начин да позная дали скоростите и спирачките са прецакани

Предварително благодаря на всеки, който даде съвет :)
ivaylod

Рейтинг: 1220

Re: Велосипед втора употреба?

Мнениеот ferrarko » Вто Май 03, 2016 8:25 pm

:rofl:
Ами в пълна заблуда си! Изискванията който си посочил, обезсмислят твоята регистрация в форума.
Дори за втора ръка до 200лв. , просто отиди до тоя битак, харесай едно колело, пробвай и го купи. Най-смисленият съвет е не купувай колело с два амортисьора! Успех :peace:
MTB Cross GRX 9 - 27.5"
ferrarko

Рейтинг: 1232

Мнениеот victortrt » Вто Май 03, 2016 9:05 pm

При тези изисквания трябва да направиш някои компромиси.
Бърз поглед в ОЛХ доведе до това - http://olx.bg/ad/gradski-velosiped-bata ... 404c858bb6 Само махаш багажника /разбира се го запазваш или продаваш, не го хвърляш/ и си ти.
Ако е високо - http://olx.bg/ad/mazhki-gradski-velosip ... 5VQUE.html
Разбира се, мериш на място.
Сега малко аргументация.
Колело за 100 или за 200 лева не се продава дори и старо освен детски такива.
При твоя бюджет можеш да вземеш само някое градско като вид колело от типа на посочените от мен по-горе, не вземай шосейка с 10 скорости /2х5/.
Те са здрави, тежички, но практични, особено ако се смени кормилото с право.
Търси марки като Пух, Батавус, Центурион, Пежо, Мотобекан,Житан Щайгер, КТМ, Бианки.
По всяка вероятност скоростите и спирачките са до известна степен прецакани или жилата ще са за смяна. Главините за вътрешни скорости са здрави, издръжливи, могат да се сервизират и се намират нови, но са скъпи.
Но най-важното. Най лесно проблема със заключването се решава като не заключваш колелото, а е неотлъчно до теб.
Аз карам за града това - http://1bike.bg/portfolio/puch-reborn/ и го заключвам с един кабел /дебела тел с гумено покритие/, който стои постоянно на него. Поради вида му досега не са го откраднали, взеха само колчето със седалката, макар да е с гайка, а не с куик. Това колело се оказа много добра покупка , защото този тип велосипеди са почти универсални, ако са с право кормило.
Вътрешните скорости /7/ са напълно достатъчни за София, сменят се в покой и от край до край с едно завъртане. Разбира се, не са бързи като шосейка, но това се компенсира от по-меката возия и по удобната стойка. В интерес на истината поне за мен най-бързата предавка е достатъчно бърза за градски условия и недостатъчно за извънградски, а най-бавната е достатъчна за големи баири и рампи на подлези, но не е удачна за дълги изкачвания с голям наклон /образно казано на 2 и към края на 1-ва скорост мога да изкача Голямата Монца в Южния парк и паветата на Богатица до Американското посолство, където не би трябвало да минавам с това колело, но от Икеа до Бистрица не се получава добре/.
Все пак този тип колела са предназначени за градска употреба и каранетос 40-50 км/ч или изкачването на бистришко шосе са за друг тип велосипеди.
Идеята ми е да не очакваш чудеса от едно колело за 200-300 лева.
Аз имам и хибрид /велосипед от типа, който ти си посочил/, който е купен нов и е по-скъп. Него го карам само уикенда или през празници като тругвам с него, карам и се връщам, без да го оставям някъде. Има начин дори и бира да си купиш така.
Този тип велосипеди са доста по-универсални и са скъпи, защото производителите смятат, че на цената на 1 велосипед ти дават 2 в 1.
Макар това да не е съвсем така, защото няма универсален велосипед, с хибрид може да се кара по шосето до Перник през Суходол /много живописен маршрут през пролетта, когато не вали/, по пътеките на Западния парк или Борисовата градина, по всякакави сухи черни пътеки, стига да не са много каменисти, по павета и т.н.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот ivaylod » Вто Май 03, 2016 9:45 pm

Много благодаря за изчерпателния отговор.
За съжаление ми трябва колело, а не дете на две години, за да е неотлъчно до мен :) А и в мазето не се знае какво може да му се случи.
Иначе е ясно, че ще има компромиси. Аз не очаквам чудеса, а и освен бюджета нямам други конкретни изисквания. Именно затова се допитвам до вас, на мен марките не ми говорят абсолютно нищо, но предполагам, че по-реномираните марки правят по-здрави колелета. Нещо подобно като да си купиш стар модел лаптоп, но от високия клас. Затова и се надявам, че ще ме насочите.
ivaylod

Мнениеот victortrt » Вто Май 03, 2016 10:48 pm

Забрави за мазето. Там е влажно и често се разбиват. Дръж колелото в коридора, спалнята, дневната, килера и в краен случай на тавана.
За марките е малко по-сложно, велосипедът особено старите, не е някаква космическа технология - има рамка, капли с гуми, курбел с педали, задни венци, верига и колче със седалка
Дори преди 10 години във фабриката да са стегнали колелото перфектно, вече това няма значение, но по принцип на запад от Калотина имат нещо като традиции с градските велосипеди и са натрупали опит в изработката на рамки и подбора на компоненти, които обаче стареят и имат нужда от подръжка.
Предимството на големите марки е в това, че при тях всеки модел е мислен /най вече рамката/ за градско колело е с къса горна тръба, ниско средно движение, къс заден триъгълник, все неща, които правят колелото маневрено и пъргаво.
Ако си вземеш някое руско колело на старо за 100 лева със сигурност ще разбереш защо на него пише "сделано в ..."
victortrt

Мнениеот b0n40 » Пет Май 13, 2016 3:44 pm

И най-счупеното, ръждясало и непривлекателно колело, ако е оставено без надзор ще го откраднат. Това не може да бъде критерий за избор за велосипед.

За разходки по по алеи и в парка става всяко технически изправно колело, колкото по-просто като конструкция, толкова по добре.

Дупките, бордюрите, паветата, релсите, капаците на шахтите в София са съвсем друг терен - не случайно почти всеки който кара велосипед на по-големи разстояния в София е с МТБ :)

Относно сравнението "стар модел лаптоп, но от високия клас" то и при велосипедите е същото - само, че и при велосипеда както и при лаптопите няма да е нов и най-вероятно някое копче на клавиатурата няма да му работи ;)

При покупка на колело втора ръка горещо препоръчвам да го вземеш лично и да го прегледаш и покараш, а не по снимка -
иначе риска "само да си дадеш парите" е много голям особено ако си неподготвен за ремонти!
b0n40

Рейтинг: 1160

Мнениеот L&R » Пет Май 13, 2016 4:22 pm

b0n40 написа:И най-счупеното, ръждясало и непривлекателно колело, ако е оставено без надзор ще го откраднат. Това не може да бъде критерий за избор за велосипед.

Може и още как, двеста лева се прежалват по лесно отколкото хиляда, нали?
Аватар
L&R

Рейтинг: 1310

Мнениеот b0n40 » Пет Май 13, 2016 4:38 pm

L&R написа:
b0n40 написа:И най-счупеното, ръждясало и непривлекателно колело, ако е оставено без надзор ще го откраднат. Това не може да бъде критерий за избор за велосипед.

Може и още как, двеста лева се прежалват по лесно отколкото хиляда, нали?

Така си е - мъката е по-голяма.
Но тука става дума да имаш колело а не да нямаш. Ако искаш да нямаш колело не си купувай, ако искаш да имаш - пази си го :)
Да си купиш колело с основна идея, че като ти го откраднат ще го прежалиш по лесно е все едно да си купиш колело с намерение да нямаш колело :)
b0n40

Мнениеот ivaylod » Пет Май 13, 2016 7:01 pm

Не ми се иска да разводнявам темата, но все пак за да е ясно, трябва да кажа, че колелото за 1000 лв. със сигурност ще ти даде много по-голямо удоволствие от карането.
Колкото и да го пазя, оставя ли го някъде завързано, нищо не се знае, а не мога винаги да съм до него. Идеята е да ми е от полза, а не да му робувам.
Не мога да го държа на друго място, освен в мазето и макар, че моето е доста сухо, то не мога да съм сигурен, че няма да го разбият, а в апартамента няма къде да стои.
Няма да го карам много често и за дълго време, така че това също е аргумент за не си купувам по-скъпо.
Относно сравнението със стария лаптоп и счупеното му копче, мога да кажа, че моят работи перфектно, клавиатурата му е много удобна и огромното му преимущество е, че екранът му е матов с много добра резолюция в сравнение със среден клас лаптоп. Нов с такъв екран започва от 1600 лв. И тъй като не играя игри, лаптоп, произведен преди повече от 5 г., задоволява напълно потребностите ми. По същата логика се опитвам да си намеря и велосипед за по-малко пари и с оглед текущите ми нужди, т.е. опитвам се да направя рационален избор. Знам, че както всяка вещ втора ръка, мога да попадна на такава със "счупено копче", но затова и питам вас за съвет какво да гледам и евентулно откъде да търся.
Така,че ако някой смята, че до 200 лв. не мога или че мога да намеря сносен велосипед според описаното в първия пост, нека да пише, като изложи аргументи, а не субективните си предпочитания.
п.с. Нека постът ми да не се приема като заяждане или нещо подобно, просто търся полезни мнения в този форум и се надявам, че ще пишем по съществото на темата :)
ivaylod

Мнениеот b0n40 » Съб Май 14, 2016 12:11 pm

И аз не искам да разводнявам темата или да се заяждам. Нямам предвид класове велосипеди и класове лаптопи, лични предпочитания, робуване на марки вманиачаване по скъпи компоненти и подобни. Със шегичката за "счупеното копче" Имам предвид следното следното:
Всички въртящи се и триещи се части на велосипеда при употребата му се износват Механично. Дори компоненти като седалка и грипове на кормилото се протриват от съприкосновението с велосипедиста. Гумените и пластмасовите части "стареят" с времето напукват се, стават твърди губят функционалност. Лаптопите също също имат механично износващи се части :) Ако един лаптоп е работил 5 години много по-вероятно е лагерите на вентилатора да се разбръмчат или да блокират или лентовия кабел към монитора да се протрие по скоро във времето, отколкото същите компоненти на лаптоп със същите параметри но произведен вчера.

Конкретно на въпросите:
Подходящо за твоите цели колело е тип МТБ без заден амортисьор и с твърда /неамортисьорна/ вилка и с външни скорости /не такива дето са в главината/.
Да - до 200 лева Можеш да си намериш сносен велосипед според описаното в първия пост. Това че ще е стар като концепция не пречи. Продават се колелета дето са карани много малко през годините, повече са стояли и са в добро състояние. Това е което се търси.

- Марката: при втората ръка се продават предимно велосипеди на популярни /ако не сега то преди години/ марки и най-вероятно и твоят ще е "марков".

- Размера: рамката има калкулатори в мрежата за различни типове велосипеди - надежни са, но в твоя случай няма значение защото ще го пробваш лично :D
- размера на гумите/каплите - за твоя ръст може и 28" но тези велосипеди от преди години са предимно тип шосейни, повечето конструктивно не позволяват слагане на гуми с по голям балон и като цяло са кекави за каране в града - лесно кривят капли - караш с повишено внимание и се губи удоволствието.

Пак да кажа за твойте цели най-добре е велосипед тип МТБ без заден амортисьор и с твърда /неамортисьорна/ вилка, с външни скорости /не такива дето са в главината/, 26" капли, големината на рамката преценяваш на място.

- Магазини за втора ръка велосипеди няма но в заложните къщи има добри екземляри. Можеш и да се попазариш че им надуват цените неоправдано, като се има предвид за какви пари са заложени.

Какво да гледаш:
Най-общо за предстоящи ремонти :)
- Луфт по главини, средно движение и лагерите на кормилото.
- криви, подбити капли
- рамката за криво или спукано... като цяло малко вероятно но не се знае на какво ще попаднеш
- скоростите трябва да превкючват "мазно" без прескачания, пукания и щракания. Дори да прескачат пукат и щракат може да е въпрос на настройки - не е задължително да се дължи на износена верига или зъбчатки - според случая.
- на спирачките няма какво да им се прецака - или спират или не - ако не спират нови колодки/жила и регулиране и пак ще започнат да спират. Предполагам че варианта с контра е изключен.

Необходимо е повече търсене и повече гледане като го купуваш предвид въпросното механично износване на компонентите.
b0n40

Мнениеот carmo » Вто Май 17, 2016 8:32 am

Миналата година мой познат си взе от битака Трек ърбън за 200лв. Явно е било крадено и търгашът не е знаел какво продава, тъй като модела бе 2014-та и струва около 2000 евро. Така че всичко е възможно -не че ти препоръчвам крадено колело, но по битаците никога не се знае. Иначе по темата: това е като типът който си сложил в началото http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=dvms90 и мисля че си струва. Проблема е че е "марково" и хваща окото, но човек не бива да живее в страх, а и добрата машина предразполага към удоволствие и по-честа употреба. Иначе ето и за 200лв http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=dvms90 Ще ти върши работа за градско и не бие на очи. Вътрешните скорости наистина са по-удобни за чести тръгвания и спирания, с каквито е характерен градският трафик. Прегледаи и другите вело категории в тоя сайт. Често го пропускат при сърч в нета за секънд хенд байкове.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот ivaylod » Съб Май 21, 2016 12:08 pm

Здравейте и благодаря за насоките.
В интернет, поне за София, почти не открих обява за велосипед с вътрешни скорости. Тъй като нищо не разбирам, освен на външен вид, спрях се на няколко модела и бих искал да попитам чисто информативно дали си заслужава парите. Ясно е, че не може да ми кажете само по снимка в каква изправност са, но поне да ме насочите дали не е надценено за марката си.
1. цък
2. Този ми се струва, че може да ми е малък за ръст 183, но може и да греша цък
3. На този май са му сменяли доста неща цък
4. С вътрешни скорости цък
5. Най-евтиният, но ми допада поне на външен вид, особено кормилото цък
ivaylod

Мнениеот fu4ko » Съб Май 21, 2016 8:38 pm

victortrt написа:При тези изисквания трябва да направиш някои компромиси.
Бърз поглед в ОЛХ доведе до това - http://olx.bg/ad/gradski-velosiped-bata ... 404c858bb6 Само махаш багажника /разбира се го запазваш или продаваш, не го хвърляш/ и си ти.
Ако е високо - http://olx.bg/ad/mazhki-gradski-velosip ... 5VQUE.html
Разбира се, мериш на място.
Сега малко аргументация.
Колело за 100 или за 200 лева не се продава дори и старо освен детски такива.
При твоя бюджет можеш да вземеш само някое градско като вид колело от типа на посочените от мен по-горе, не вземай шосейка с 10 скорости /2х5/.
Те са здрави, тежички, но практични, особено ако се смени кормилото с право.
Търси марки като Пух, Батавус, Центурион, Пежо, Мотобекан,Житан Щайгер, КТМ, Бианки.
По всяка вероятност скоростите и спирачките са до известна степен прецакани или жилата ще са за смяна. Главините за вътрешни скорости са здрави, издръжливи, могат да се сервизират и се намират нови, но са скъпи.
Но най-важното. Най лесно проблема със заключването се решава като не заключваш колелото, а е неотлъчно до теб.
Аз карам за града това - http://1bike.bg/portfolio/puch-reborn/ и го заключвам с един кабел /дебела тел с гумено покритие/, който стои постоянно на него. Поради вида му досега не са го откраднали, взеха само колчето със седалката, макар да е с гайка, а не с куик. Това колело се оказа много добра покупка , защото този тип велосипеди са почти универсални, ако са с право кормило.
Вътрешните скорости /7/ са напълно достатъчни за София, сменят се в покой и от край до край с едно завъртане. Разбира се, не са бързи като шосейка, но това се компенсира от по-меката возия и по удобната стойка. В интерес на истината поне за мен най-бързата предавка е достатъчно бърза за градски условия и недостатъчно за извънградски, а най-бавната е достатъчна за големи баири и рампи на подлези, но не е удачна за дълги изкачвания с голям наклон /образно казано на 2 и към края на 1-ва скорост мога да изкача Голямата Монца в Южния парк и паветата на Богатица до Американското посолство, където не би трябвало да минавам с това колело, но от Икеа до Бистрица не се получава добре/.
Все пак този тип колела са предназначени за градска употреба и каранетос 40-50 км/ч или изкачването на бистришко шосе са за друг тип велосипеди.
Идеята ми е да не очакваш чудеса от едно колело за 200-300 лева.
Аз имам и хибрид /велосипед от типа, който ти си посочил/, който е купен нов и е по-скъп. Него го карам само уикенда или през празници като тругвам с него, карам и се връщам, без да го оставям някъде. Има начин дори и бира да си купиш така.
Този тип велосипеди са доста по-универсални и са скъпи, защото производителите смятат, че на цената на 1 велосипед ти дават 2 в 1.
Макар това да не е съвсем така, защото няма универсален велосипед, с хибрид може да се кара по шосето до Перник през Суходол /много живописен маршрут през пролетта, когато не вали/, по пътеките на Западния парк или Борисовата градина, по всякакави сухи черни пътеки, стига да не са много каменисти, по павета и т.н.

Айде бе.При мен в сервиза е пълно с велосипеди втора употреба от чужбина по 100лв.Прегледани и отремонтирани.Има и по 160-180 алуминиеви.
Cross Sprinter
fu4ko

Рейтинг: 1344

Мнениеот carmo » Нед Май 22, 2016 6:59 am

ivaylod написа:Здравейте и благодаря за насоките.
В интернет, поне за София, почти не открих обява за велосипед с вътрешни скорости. Тъй като нищо не разбирам, освен на външен вид, спрях се на няколко модела и бих искал да попитам чисто информативно дали си заслужава парите. Ясно е, че не може да ми кажете само по снимка в каква изправност са, но поне да ме насочите дали не е надценено за марката си.
1. цък
2. Този ми се струва, че може да ми е малък за ръст 183, но може и да греша цък
3. На този май са му сменяли доста неща цък
4. С вътрешни скорости цък
5. Най-евтиният, но ми допада поне на външен вид, особено кормилото цък

1 и 4 са байковете които ще са подходящи за твоите приоритети. От №1 може малко да смъкнеш цената -доста "олд скул" е и пак е "сбирщайн" -особено с тея гуми, но ще ти върши работа. №4 си е оригинален, добра марка и ако не те притеснява че е дамски, си струва парите -ако е технически читав.
carmo

Мнениеот ivaylod » Нед Юни 12, 2016 11:48 am

Здравейте, отново,

Предлагат ми велосипеда от линковете по-долу, за 190 лв. За съжаление, още не съм го видял, но бих искал да ви питам дали си заслужава парите, ако приемем, че е в изправност, както твърдят. Не мога да разбера със сигурност от снимките, но ми се струва, че има ръжда по задните зъбчатки. Ако се окаже така, това сериозен проблем ли е и може ли тази ръжда да се оправи с някакъв спрей. Ако се сменят зъбчатките, знаетели приблизително колко би струвало. Или ако има ръжда, не е желателно да се купува? Гледах вчера на базара до националния стадиона от същата марка велосипедите ги продаваха по 300-350 лв. и затова се колебая?
Прикачени файлове
5.jpg
(128.63 KiB) 333 пъти
4.jpg
(138.96 KiB) 214 пъти
2.jpg
(127.59 KiB) 205 пъти
1.jpg
(132.89 KiB) 201 пъти
0.02.01.fbedae71b0b73964b37c2e10ecadb6a19ef066d5a5efc0454429124e888532c7_full.jpg
(136.73 KiB) 283 пъти
0.02.01.fcda5dabd28ba020121ebaaa14fc705b45f03d1897c94ee96232a68b7a93d0db_full.jpg
(118.68 KiB) 196 пъти
ivaylod

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Нед Юни 12, 2016 2:09 pm

За тия пари ново такова от Метро можеш да си купиш и не целя да те обидя, в момента има същия тип велосипед за 240лв. Това от снимките и 50лв не струва.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот ivaylod » Нед Юни 12, 2016 3:41 pm

Не се обиждам, на мен всички велосипеди на външен вид ми изглеждат еднакви и затова питам :liplick: Още повече, че за тази марка не открих почти никаква информация в интернет.
ivaylod

Мнениеот carmo » Пон Юни 13, 2016 10:59 am

Ръждата не е много, но ми се виждат износени. Монтажът (команди, дерайльори курбели) е възможно най-евтиният -дори имам чуството че тоя велосипед е сбирщайн, понеже такъв тип обикновено се правят с по-големи предни венци. Не ми изглежда добра сделка -поне за теб.
carmo

Мнениеот Alexi » Пон Юни 13, 2016 11:17 am

взимай го ве ,човека и той хляб яде .. ще ти върши работа
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот ivaylod » Чет Юни 16, 2016 10:18 pm

В крайна сметка се отказах от велосипеда, за който ви питах и мисля , че не сгреших. Тъй като продължавам да търся, попаднах на две оферти ако може да чуя вашето мнение дали изобщо си заслужават велосипедите и съответно цената за тях.
1. http://olx.bg/ad/ideal-chicane-aluminie ... 37c6a9b135
2. http://olx.bg/ad/cavalli-hazard-mazhki- ... ad8500fac7
ivaylod

Мнениеот carmo » Пет Юни 17, 2016 8:52 am

Второто не го коментирам, понеже "издиша" (в сравнение с първото и аналогичната им цена) и е морално остаряло -ама много.
Идеалчето ако се почисти може да ти върши работа за града, но за по-високи максимални скорости, ще трябва да му добавиш по-голям преден венец, а най-добре троен + преден дерайльор и команда, но пък цената на ъпгрейда е относителна и общата стойност може и доста над 300лв да стигне. Предполагам ги е имало, но е "олекотявано" :D
carmo

Мнениеот fu4ko » Нед Юни 19, 2016 10:32 am

carmo написа:Второто не го коментирам, понеже "издиша" (в сравнение с първото и аналогичната им цена) и е морално остаряло -ама много.
Идеалчето ако се почисти може да ти върши работа за града, но за по-високи максимални скорости, ще трябва да му добавиш по-голям преден венец, а най-добре троен + преден дерайльор и команда, но пък цената на ъпгрейда е относителна и общата стойност може и доста над 300лв да стигне. Предполагам ги е имало, но е "олекотявано" :D

Какви 300лв за ъпгрейд.Има прилични команди на Шимано до 20лв,евтин троен венец и най обикновен декланшор,които ще вършат перфектна работа.Вчера съм монтирал заден обтегач от 6лв.Командите бяха Шимано ревошифт и скоростите паснаха идеално.По добре детето да счупи евтин отколкото както беше счупил някакъв на Шимано беше.
Cross Sprinter
fu4ko

Мнениеот Alexi » Нед Юни 19, 2016 12:40 pm

зависи какво разбираш под "прилични" .. според мен прилични са ХТ командите ,75 лв е броя .. лесно е да се събере някакъв велосипед от отпадъци ,въпроса е че темата е в МТБ форум а такъв велосипед не става за тая цел ..
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот fu4ko » Нед Юни 19, 2016 1:21 pm

Ами разбирам,че преди 8 години си сложих ревошифт за 16лв и още са здрави.Като прочетох пак къде ще се кара са му напълно достатъчни.Различни вкусове и гледни точки.Като гледам примерите които е дал тия велосипеди по двеста и кусур лева са доста надценени.Ето един пример,който мисля,че ще му свърши работа за цена под 200лв.Вярно някои компоненти не са маркови но вършат перфектна работа.
IMG_20160619_122214.jpg
IMG_20160619_122214.jpg (117.31 KiB) Прегледано 11550 пъти
Cross Sprinter
fu4ko

Мнениеот Kraken » Нед Юни 19, 2016 5:30 pm

Аз бих му предложил това: http://olx.bg/ad/prodavam-aluminiev-beg ... 5d095af1bf
Явно продавача не знае какво продава,ако всичко му е наред.
Как еднорък готвач приготвя пълнени чушки???
Kraken

Рейтинг: 1218

Мнениеот ivaylod » Нед Юни 19, 2016 9:45 pm

Благодаря за предложението, но съм се насочил към велосипед с гуми, които са 28", тъй като ще го карам в града. Отделно, бих предпочел да го тествам преди да го купи и е желателно продавачът да е от София.
ivaylod

Мнениеот victortrt » Пон Юни 20, 2016 9:13 am

Ами то септември ще паднат още цените ама ...
Ето нещо за около 200 лева - http://olx.bg/ad/velosiped-sprint-f1-ID ... 9;promoted
victortrt

Мнениеот fu4ko » Пон Юни 20, 2016 5:42 pm

Ние също предлагаме тест
Cross Sprinter
fu4ko

Мнениеот carmo » Вто Юни 21, 2016 1:05 pm

fu4ko написа:
carmo написа:Второто не го коментирам, понеже "издиша" (в сравнение с първото и аналогичната им цена) и е морално остаряло -ама много.

Какви 300лв за ъпгрейд.Има прилични команди на Шимано до 20лв,евтин троен венец и най обикновен декланшор,които ще вършат перфектна работа.Вчера съм монтирал заден обтегач от 6лв.Командите бяха Шимано ревошифт и скоростите паснаха идеално.По добре детето да счупи евтин отколкото както беше счупил някакъв на Шимано беше.

Под обща стойност имах предвид цената на велосипеда и ъпгрейдите. Безспорно той не е нещо в което си струва да се налива допълнително нова три цифрена сума. Това което колегата Виктор е видял и постнал е далеч по смислена като цена и периметър на ползване покупка.
carmo

Мнениеот victortrt » Вто Юни 21, 2016 1:16 pm

Мисля, че тази тема стана отдавна вече :popcorn:
victortrt

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти