Pulse RS1 или RS2

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Pulse RS1 или RS2

Мнениеот fanfantasy » Пет Юли 01, 2016 9:47 am

Здравейте,

какво мислите за тези два модела? Интересува ме понеже май съм се насочил да взема един от двата, но все ме спира факта, че май са най-тежките, които съм виждал и не съм сигурен при продължително каране, което не е само спускане, какво влияние ще окаже това.

http://www.pulse-cycles.com/bg/bikes/rs-1/
http://www.pulse-cycles.com/bg/bikes/rs-2/
fanfantasy

Рейтинг: 1240

Re: Pulse RS1 или RS2

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Юли 01, 2016 10:19 am

За алуминеово колело със 170/170 ход теглото е прилично. Избираш между Charger срещу Motion Control демпер и по-лека и по-добре изработена скоростна система Х1 срещу GX. Цената и на двете е без конкуренция даже и от немските direct seller-и.

Реално wheelset-a и кокпита са една идея по-тежки. Не си споделил с какво колело си в момента. Примерно аз като си взех мекицата от 13.3 кг стоманен твърдак със 140 вилка прехвърлих частите и стана 14.4 160/160 - само на носене ми беше повече зор, иначе на каране почти не се усети.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот fanfantasy » Пет Юли 01, 2016 1:03 pm

В момента съм с RAM HT1, ама тъй като не става за карането, което искам и затова съм се насочил към друго. Разбира се, въпреки че съм посочил тези 2 модела, бих разгледал и други.
fanfantasy

Мнениеот Alpina » Пет Юли 01, 2016 3:05 pm

А към какво каране по-точно си се насочил?
След като сега си с HT1 и споменаваш по-продължителни карания, според мен е хубаво да погледнеш и http://www.pulse-cycles.com/bg/bikes/qrs-1/
По-универсално е и изглежда ще е много по-удобно за целите ти. Също така с високата окомплектовка си напред със 700лв спрямо RS1 и е само 100лв над RS2, което не е малко и ако нямаш екипировка са идеално спестени пари за такава. ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот fanfantasy » Пет Юли 01, 2016 5:54 pm

Карането е само по пътеки. Въпреки че сегашното ми колело е за ХС не го ползвам точно като такова. Гледах го и trail модела, но разликата в теглата ми се стори твърде пренебрежителна и затова реших направо към ендурото. Евентуално обмислях и в някой от байк парковете да го пробвам.
Има ли друго колело, което бихте ми препоръчали или да не се чудя толкова много и да взимам някое от тези?
fanfantasy

Мнениеот kyuubi » Пет Юли 01, 2016 8:27 pm

На мен много ми харесва QRS-1 и реално е повече от това, което очаквам от перфектния АМ байк.

За въртене и катерене не знам как ще е с ендуро моделите им с 64 челен ъгъл (QRS-1 e 67). Помисли за това според мен...
kyuubi

Рейтинг: 1230

Мнениеот Alpina » Пет Юли 01, 2016 8:46 pm

Така и предполагах, а инак теглото не е всичко. ;)
Ако ще караш предимно по пътеки и основно ще въртиш, като от време на време ще се спускаш в байк паркове, то според мен QRS наистина ще е по-подходящо за целите ти, защото ти върши работа за байк парковете, а в същото време ще ти е много по-удобен за въртенето.
RS-a има челен ъгъл от 64° и с по-дългия ход на задното си очакване не мисля че ще ти е особено удобен за дълго въртене, особено когато имаш да катериш. Също така няма да е и толкова маневрен. Все пак е велосипед с идеята да го караш основно надолу.
QRS-a има челен ъгъл от 67° и хода на окачването му си е съвсем приличен. Трябва да е доста по-пъргав в завоите, много по-удобен при педалиране и според мен ще ти донесе много повече кеф.

За препоръки към други велосипеди - колкото повече колела почнеш да гледаш, толкова по-трудно ще ти стане да избереш. Колелата изглеждат доста приятно и както Pr3d4t0R ти писа - цената е повече от добра. Pulse са нови на пазара и още няма мнения за тях, но предвид това онова - мисля че си заслужава да се заложи на тях.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот fanfantasy » Съб Юли 02, 2016 2:41 pm

Много благодаря за отговора. Ще се насоча към по-малкия ход. Само да си кажа честно не съм убеден, че този пулс трябва да е. В интерес на истината гледам на YT Jeffsy Al comp 1, което доста ми харесва, но пък повече пари... Може би ще изчакам някоя друга седмица, за да може евентуално някой колега от форума да даде мнение от първа ръка.
fanfantasy

Мнениеот Pr3d4t0R » Съб Юли 02, 2016 3:47 pm

Отиди в allmountain ако можеш да ги пробваш.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот hitar_potar » Нед Юли 03, 2016 10:27 am

Джефсито не беше ли 29-ка??? Пък и повече пари...
Аз лично, като тръгна да се сдобивам с по-лек байк от спускаря, също ще съм в такава дилема -по-късоходовия модел или RS-а? Само че с хубав шок не виждам какъв е проблема да си въртя и със 170мм ход отзад (кеф ти компресии, кеф ти заключвания и платформи на хубавия шок ;) ). Виж за геометрия лично на мен челен ъгъл 64-65 няма да ми е проблем за въртене, понеже съм си свикнал на 61-62 на спускаря. :D :popcorn:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот fanfantasy » Нед Юли 03, 2016 3:11 pm

Спрях с чуденето и поръчах QRS1. След като дойде някой ден ще пиша и впечатления.

За пробването реших, че няма смисъл, защото в ринг мол-а, когато бяха отидох и пробвах ендуро модела. Жалко, че не пробвах тогава и този, но в крайна сметка споделят същата рамка с разлика единствено в долната част на шока.

hitar_potar написа:Джефсито не беше ли 29-ка??? Пък и повече пари...
Аз лично, като тръгна да се сдобивам с по-лек байк от спускаря, също ще съм в такава дилема -по-късоходовия модел или RS-а? Само че с хубав шок не виждам какъв е проблема да си въртя и със 170мм ход отзад (кеф ти компресии, кеф ти заключвания и платформи на хубавия шок ;) ). Виж за геометрия лично на мен челен ъгъл 64-65 няма да ми е проблем за въртене, понеже съм си свикнал на 61-62 на спускаря. :D :popcorn:

29-ка е ама пък от всичките места, по които бях чел коментари никой не се беше оплакал от нещо. Ама и доста чакане си има. Все няма наличности.
fanfantasy

Мнениеот Admin » Вто Юли 05, 2016 6:02 pm

Честито и мисля, че няма да съжаляваш. Аз тепърва ще имам възможност да пробвам моделите на Pulse, съответно ще пиша ревюта, НО като общо мнение на базата на други марки и модели, които съм карал, за мен при 27.5-цоловите най-универсални са моделите със 140-150 мм ход на окачването (и хубава геометрия, разбира се). С такъв велосипед се чувствам отлично и по дивите пътеки (туристически или кози), и в байкпарковете, и в ендуро състезанията. Вярно, ако целта ти е основно да караш в байкпаркове и да участваш в ендуро състезания, тогава по-дългоходовите ендуро байкове (160-170 мм) ще ти дадат известно предимство, но пък на мен лично за каранията по естествени/необработвани пътеки такива велосипеди ми идват малко по-тромави и не толкова универсални.
Така че ще очакваме впечатленията ти, но според мен си избрал подходящия модел. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот fanfantasy » Пон Юли 25, 2016 6:09 pm

След като направих няколко карания мога да кажа, че колелото е много добро и съм страшно доволен. При катерене въобще не усещам да е по-зле от твърдака, а на спускане няма какво да кажа :beer: Ако някой някога се чуди направо да го взима!
fanfantasy

Мнениеот hitar_potar » Вто Юли 26, 2016 9:22 am

Нали каза, че си пробвал и ендуро-модела в ринг мола? Колко по-зле е като педалиране от QRS-а? Усеща ли се по-тежко?Или вече не помниш? :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот fanfantasy » Сря Юли 27, 2016 4:53 pm

hitar_potar написа:Нали каза, че си пробвал и ендуро-модела в ринг мола? Колко по-зле е като педалиране от QRS-а? Усеща ли се по-тежко?Или вече не помниш? :)

Няма как да дам адекватен отговор. Аз в мола съм завъртял за няколко минути на равно... Тогава не ми се стори тежко изобщо.
fanfantasy

Назад към All Mountain/Ендуро продукти