Така и предполагах, а инак теглото не е всичко.

Ако ще караш предимно по пътеки и основно ще въртиш, като от време на време ще се спускаш в байк паркове, то според мен QRS наистина ще е по-подходящо за целите ти, защото ти върши работа за байк парковете, а в същото време ще ти е много по-удобен за въртенето.
RS-a има челен ъгъл от 64° и с по-дългия ход на задното си очакване не мисля че ще ти е особено удобен за дълго въртене, особено когато имаш да катериш. Също така няма да е и толкова маневрен. Все пак е велосипед с идеята да го караш основно надолу.
QRS-a има челен ъгъл от 67° и хода на окачването му си е съвсем приличен. Трябва да е доста по-пъргав в завоите, много по-удобен при педалиране и според мен ще ти донесе много повече кеф.
За препоръки към други велосипеди - колкото повече колела почнеш да гледаш, толкова по-трудно ще ти стане да избереш. Колелата изглеждат доста приятно и както Pr3d4t0R ти писа - цената е повече от добра. Pulse са нови на пазара и още няма мнения за тях, но предвид това онова - мисля че си заслужава да се заложи на тях.