от Kobeto » Пон Сеп 19, 2016 6:01 pm
Вие поне имате възможност да си возите байковете в празни вагони.
Ако реша да ида до Бургас имам две възможности. 1. Да вляза в претъпкан софийски влак и колелото ми да пречи в коридора и за тоалетната и да седя при него прав да го местя и да го пазя да не избяга. 2. Пътнически влак с 2 вагона (каквито има, с купета, без купета), претъпкан с работници, защото ги пускат само сутринта до 8 часа, без място за багаж. 3. Автобус на БДЖ след 8 часа(щото има и много такива, даже преобладават) - тази възможност не се смята даже, защото автобусите минават през едни пътища, дето на места няма и асфалт. В багажното колелото ми ше стане на купчина алуминий.
Ако искам да тръгна в посока Сливен, Ямбол - възможностите пак са като горните, но влакът идва претъпкан от Бургас.
Ако искам да пътувам за Пловдив или София - единствена възможност е претъпкан бърз влак със вагон за багаж и аз да пътувам в този вагон, че колелото да не избяга. А дали този влак ще дойде с такъв вагон никой не знае. Купуваш билет и си чакаш късмета.
Скоро щях да ходя в Бургас и избрах да пътувам с бърз влак. От касата ми казаха, че имало вагон за байка, на края на композицията. Отивам и греда. Нито отпред, нито отзад. Едвам се качих. В коридора чанти, хора ... Добре, че ми се обадиха да не пътувам, та карането се премести другаде. Естествено билетите ... на пясъка.
А само преди 2-3 години, когато нямаше автобуси на БДЖ и си вървяха само влакове, съм си пътувал сам в цял вагон. Дет се вика ... няма кой да напсуваш.
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black