Спускания само лекичко и за цвят

Ако жена ми ме види с фул фейс каска ще трябва да си търся някакво различно място за спане

.
Карането се получи прилично и би могло да стане прекрасен маршрут за еднодневен велотуризъм. От гарата към вр.Здравец на два пъти се обърках - първо при излизането на голото над Костандово, там ако не знаеш къде продължава пътеката нагоре няма как да я намериш. И уж с карта, уж да държа второто ляво, ама там е толкова голо и пълно с пътчета и пътеки, никакъв шанс. По-нагоре в гората има няколко сечища, през които пътеката пресича, някога е имало маркировка ама сега има дънери и там е изцяло пожелателно да си намериш вярния изход. Заради достата вертикално бутане (мрязя да се връщам) ме домързя да стигна до Цепина и хапнах на вр.Здравец. Панорамата наистина е невероятна!
От там обратно през гара Костандово, 15 мин търсих пътеката, която води до пътя за Калето, добре че бяха едни дървари да ми се изсмеят

. Обясниха ми как преди 10 г. имало табели сега само тук-там останала маркировка. По пътя обаче беше много приятно като изключим, че заради постоянната сеч на всеки 200м има разклонения наляво-нядясно-наляво-навсякъде и никаква маркировка или табели.
Топло и сухо, няма помен от сняг. Другия месец ще пробвам до Милеви скали, но да подходя алтернативно от тук:
https://www.komoot.com/tour/14519109?ref=wtd , като може да го преразгледам нагоре покрай Елин връх. Ако има някой за компания мога да осигуря жена с МПС да ни чака на гарата под скалите за да ни върне за бирата във Велинград.