outfaced написа:Така че без тръшкане и хленчене, захващайте се за работа. Кой отговаря за района и поел ли е инициативата за срещата с тамошното РДГ?
...
В крайна сметка хората ни дадоха някаква възможност. Сега да пишем такива тенденциозни неща са камъни в нашата градина и работа срещу сътрудничеството!

Тръшкането е неизбежно, когато някоя хубава пътека е увредена по подобен начин. Мога да изредя още поне няколко такива случая за последните години, включително и с маркирани туристически пътеки. Напълно разбирам, че за дървосекачите и за горските най-лесно е да бъде прокаран път през съществуващо вече трасе, но точно тук стигаме до същината - нали сме общество, не винаги най-лесното е най-доброто за обществото. Но тъй като няма какво да направим в случая, можем само са се косим.
4getcredo е уточнил, че разговори за тези пътеки с тамошното РДГ са водени още преди меморандума и срещата в ИАГ, включително и заради разрушаването на част от другата пътека, на отсрещния склон, но явно няма резултат от това. Това обяснява и острата реакция на пряко засегнатите.
Иначе смея да твърдя, че аз лично нищо тенденциозно не съм написал. Просто споделих линк от благоевградски сайт, защото там има и снимки. Ако погледнеш тук
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... uro-trails, ще видиш, че в края на статията съм съобщил съвсем лаконично за пораженията и като медия в момента повече не бих си позволил, най-малкото защото не познавам в детайли фактологията. Но като човек ми е доста болно, че още една великолепна пътека, при това редовно поддържана с вложени много часове труд в нея, просто е "фадромизирана" (изразът е на Ники от Благоевград) в рамките на един ден...
Нека не забравяме, че на благоевградската група им се струпа доста такова отношение от администрацията в последните 1-2 години. Миналата година бе дадено разрешение на някакви ловджии ли, какви бяха, да си направят събиране с кебапчета и кючеци точно върху пъмп-трака, все едно няма други поляни в Бачиново. А не е като да не знае администрацията за пъмп-трака, нали тя е издала разрешението за него. И аз като 4getcredo не мисля, че има умисъл, обаче невежеството и незаинтересоваността от страна на компетентни органи понякога са по-лоши дори от умисъла.