HHristov написа:С още малко тренировки ще можеш да я късаш на всяко тръгване тая верига.Щом не ползваш скоростите, го направи с една скорост и сложи верига от Украйна, и проблемът ти е решен.
SStoeV написа:Ако си от софийските карачи, които използват само голяма плоча отпред и малък венец отзад за въртене навсякъде из града - нищо чудно да се къса. Може да има и някакъв друг фактор, не знам.
Tenebrvs написа:Засичал ли си с какъв каданс караш? Ако късаш верига и си паднал толкова лошо, колкото описваш, най-вероятно е трябвало да качиш предавките нагоре. Градското ми колело преди беше с алтус (вече деоре), който успях да смеля за 3 години. Положително това беше сред най-необслужвания групсет в региона - нито чистен прилежно, нито щаден при дъжд и сняг. Като свалих веригата велокомпютърчето беше заковало 8000 км.
Не че няма доза маркетинг в цялата работа, но не мога да се съглася с твърденията за класовете. Имам 3 велосипеда, съответно с Деоре, срам х7 и срам х1. Без грам понятие да си нямам от механика, определено мога да усетя разликата в качеството на компонентите - най-малкото по бързината на превключване, шумът и силата, която се изисква, за да се натиснат палците на командите.
Konstantin_ написа:Интересното е, че веригата се къса винаги и само при напън!
Стигам до заключението, че аз за свойте 180/80кг. изпънат като струна съм феномен по здрав в краката от Рони Колман, за който е невъзможно да се направи здрава верига- хахахахаха...
Остава ми един вариант само- да прикрепя ски автомати за педалите и да карам със ски обувки, та като се скъса да оставам на педали
![]()
...........
Късането на верига с човешка сила не трябва да съществува като понятие, когато се изрече, то трябва да не може да бъде регистрирано и определено от ума- това е недопустимо!!
Konstantin_ написа:Колега, никъде не съм писал, че не ползвам скоростите- не ползвам само предните, но и това не съм писал!
Konstantin_ написа:Интересното е, че веригата се къса винаги и само при напън! ...
Konstantin_ написа:Tenebrvs написа:Засичал ли си с какъв каданс караш? Ако късаш верига и си паднал толкова лошо, колкото описваш, най-вероятно е трябвало да качиш предавките нагоре. Градското ми колело преди беше с алтус (вече деоре), който успях да смеля за 3 години. Положително това беше сред най-необслужвания групсет в региона - нито чистен прилежно, нито щаден при дъжд и сняг. Като свалих веригата велокомпютърчето беше заковало 8000 км.
Не че няма доза маркетинг в цялата работа, но не мога да се съглася с твърденията за класовете. Имам 3 велосипеда, съответно с Деоре, срам х7 и срам х1. Без грам понятие да си нямам от механика, определено мога да усетя разликата в качеството на компонентите - най-малкото по бързината на превключване, шумът и силата, която се изисква, за да се натиснат палците на командите.
Колега, как се качват скоростите ,,по нагоре"- интересни са велотермините, наистина
HHristov написа:Konstantin_ написа:Колега, никъде не съм писал, че не ползвам скоростите- не ползвам само предните, но и това не съм писал!
Писал, не писал, то е ясно, че не ги ползваш, или поне, че не ги ползваш по начин, нормален за експлоатацията на един велосипед.Konstantin_ написа:Интересното е, че веригата се къса винаги и само при напън! ...
Това наистина е много интересно.![]()
Проблемът ти не във задвижването на велосипеда, а в начина на каране. И в убеждението, че с човешка сила не трябва да се къса веригата. А то всяко късане е причинено от човешка сила. Намали го малко тоя напън бе човек. Превключи на по-лека предавка когато тръгваш. Това се опитвахме да ти подскажем по-нагоре.
ПП Тази алуминиева плоча ще си замине за нула време с това напъване.
Konstantin_ написа:Администратор!
Може ли да помоля темата ми да бъде изтрита, понеже направих грешка като я пуснах, а не мога да я изтрия?
- Все пак темата е моя, и това се третира като авторско право, така че по закон следва да имам право да бъде премахната?
Обещавам повече да не се повтори от моя страна, да пускам тема!!
Гледам, че си учено момче, знаеш някои неща ... Дали ще се сетиш какво друго е нужно за късането на една верига, освен прилагането на сила за задвижването йKonstantin_ написа: Пак не намирам логика- ВЕРИГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КЪСА С ЧОВЕШКА СИЛА- ЗАКОНЪТТТТ!!!!
Konstantin_ написа:Не разбирам защо нямам опция да закрия профила си, и на това ли нямам право?
Не искам да имам профил тук, искам той да бъде изтрит от админите?
Konstantin_ написа:Не разбирам защо нямам опция да закрия профила си, и на това ли нямам право?
Не искам да имам профил тук, искам той да бъде изтрит от админите?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 349 госта