От къде да купя в България!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: От къде да купя в България!

Мнениеот Alexi » Пет Май 04, 2018 9:00 am

300 грама е това нещо :crazy: отделно пак сипваш боза ,а тя не е безтегловна .. тва да ми го подарят няма да си го сложа в гумите ,600-700 грама за 2те
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Dim » Пет Май 04, 2018 9:19 am

Това според мен има смисъл само за ДХ байковете, като караш с ниско налягане да не избомбиш каплата при някой скок или камък, като караш с оптимално налягане не виждам как ще ти влезе в употреба, освен ако срежеш гумата и ти избяга бозата.
Dim

Рейтинг: 1025

Мнениеот didonch » Пет Май 04, 2018 9:23 am

300гр за 2 броя. Освен това се увеличава разхода ти на енергия с 0,5 или 0,7 вата в сравнение с каране само с безкамерна-тест проведен в незнам си каква лаборатория. Май ползите са малко по-вече от загубата на тези ватчета :D
Ама всеки сам си преценява...гроздето е кисело.
didonch

Рейтинг: 1578

Мнениеот Dim » Пет Май 04, 2018 10:09 am

Ти, за да го сложиш това трябва да си направиш гумите безкамерни и след това идва въпроса защо ти е да го купуваш това грозде като няма да го ядеш, да си го носиш на гърба, за да гориш повече калории? :dontknow:
Dim

Мнениеот didonch » Пет Май 04, 2018 10:33 am

Купил съм го монтирал съм го видял съм какви са му предимствата! Както казах по горе зависи от балона на гумата на която го монтираш. Можеш и да го караш без въздух!
Не съм рекламно лице на фирмата, търсех оптималният вариант за мен. За едно лято като сцепиш две гуми по 55 еврака и имаш бутане около 15км друга песен ще запееш.
Сигурно също толкова голяма е била съпротивата и при откриването на бозата, ама на, ся всички карат с боза :eyebrow:
didonch

Мнениеот Alexi » Пет Май 04, 2018 11:11 am

мда ,но с това изделие ти гарантирам ,че няма да се случи същото :D спри да го хвалиш че е пълна глупост ..
Аватар
Alexi

Мнениеот didonch » Пет Май 04, 2018 11:46 am

Alexi, приятелю ти карал си си с това изделие или нещо подобно, че си позволяваш да го определиш като "пълна глупост"? Бройкай си грамчетата на отделните компоненти и не гледай какво ново излиза на пазара, защото по тая логика всичко е "пълна глупост".
Както писах по-горе не съм рекламно лице и не рекламирам нищо, просто споделям опит. Който не може да го оцени нека просто подмине темата/мненията и да си живее живота както прецени :dontknow: .
didonch

Мнениеот Dim » Пет Май 04, 2018 12:44 pm

Това нещо без налягане не го виждам или гумата трябва да е с толко малък балон, че да се компресира и да държи бордовете стабилно прилепнали към шината, и ще ми е интересно да го видя на какво ще прилича след време, все пак е еластично с клетъчна структура, вариант е да се сложи една вътрешна с малък балон и това над нея и помпаш, но пък от друга страна подобни матерали се продават за далеч по-ниски суми, 2см пласт, тъй като ще има лека компресия, ще изолира добре срещу тръни.
Dim

Мнениеот didonch » Пет Май 04, 2018 1:01 pm

Dim, принципно си прав. Варианта който имам го дават 1,9-2,2". В горната граница без въздух няма как да се кара, гумата не се изплюва, държи я стабилно към шината, ама усилито при педалиране е нечовешко. Обаче на 2,0-2,1" си прилепва към външната, ако мога да направя сравнение все едно е напомпана на 0,5 и може да се връткат педалите доста по-леко :eyebrow: .
комбинацията вътрешна + подобен полимер би бил идеалния вариант, ама и теглото вече става цифрено. Един ден като си взема електричка няма да ами пука особено :rofl: .
Иначе като го измъкнах след едно такова каране без въздух си беше заело формата на шината с балон отгоре по гумата. Не беше се нарязало или нацепило, сега колко време ще изкара времето ще покаже. В края на сезона ако някой проявява интерес ще го измъкна и ще направя някой друга снимка :D .
didonch

Мнениеот Alexi » Пет Май 04, 2018 2:09 pm

• Weight: 330 grams (each)
• Sizes: 26" / 27.5" / 29"
• Four widths to suit tire and rim size
• MSRP: €249 (pair inc. valves and tubeless fluid)

330 грама е едното :clap: 250 евра за 2 парчета гума :bowdown: това не е глупост ,меко се изразих .. ама както и да е :D карай си ги със здраве ,а наесен се приготви за дълго чистене на засъхнала боза като го извадиш :D
Аватар
Alexi

Мнениеот didonch » Пет Май 04, 2018 2:28 pm

Човек, като черна станция си :rofl: . Къде ги гледаш тия цени и грамаж?
BANGER SMALL – 27.5”
1 Banger 26"- tire from 1.9" to 2.25"
Weight: 187 g | 0.41 lb
1 Single-Dose Tire Sealant
1 "T" reduction valve
1 Valve Core removal tool
1 "Banger by MrWolf" sticker
1 MrWolf sticker studied for Carbon Frame
1 backpack / helmet bag
75,00 € tax incl.

https://shop.mrwolf.bike/en/banger/2-banger-xcountry-275.html
Айде жив и здрав!
didonch

Мнениеот Dim » Пет Май 04, 2018 3:55 pm

http://www.romstal.bg/%D1%82%D1%80%D1%8 ... -c965.html - този тип изолация с подходящия диаметър плюс вътрешна, може шосейна, че са с по-ниско тегло, може да се окаже сполучлива комбинация. Ако има някой мераклия може да тества, мери се обиколката на външната гума и се взима с 10-тина сантиметра аванс, полага се във външната и се реже с малко по-дълго, за да прилепнат хубаво краищата, ако не се гони тегло, ако караме ДХ, във вътрешния отвор на изолацията може да се вкара още една, за по-добра устойчивост, като в единия край се вкара по-навътре, а в другия се остави да стърчи, за да се получи нещо като сглобка, с времето просто припомпваме вътрешната, за да компенсираме евентуалното смачкване на изолацията, която забележете задължително от микропореста гума! АКо някой има съображения или предложения, да споделя! :beer:
Dim

Мнениеот moridinbg » Пет Май 04, 2018 5:24 pm

Не съм запознат с тази изолация, но за да върши работа в гумата и да не се пълни с боза, трябва да е от closed cell тип.
Аватар
moridinbg

Мнениеот Dim » Пет Май 04, 2018 5:47 pm

moridinbg написа:Не съм запознат с тази изолация, но за да върши работа в гумата и да не се пълни с боза, трябва да е от closed cell тип.

Няма боза в гумата, не е нужна на практика, имаме вътрешна, върху нея въпросната изолация и външна. Изолацията колкото и да дупчиш няма как да я спукаш, вътрешната е защитена от изолацията и на практика е почти невъзможно да се спука. Трябва да се тества, за да се установи оптималния обем на изолацията и вътрешната, на прима виста си го представям изолацията да е с обема на балона на гумата, а вътрешната с диаметъра на каплата.
Dim

Мнениеот zoomaniak » Пет Май 04, 2018 6:29 pm

Днес залепих гумата. Кеф. Уж всичко е ток и жица. Но ме заболя главата - шъ си зема болничен хихик. Ще пусна нова тема...

Но не мога да я помпам до 3 бара. Шъ умра :) след работа ще карам с мека предна и твърда задна хихик.

Изникват нови въпроси :)
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak

Рейтинг: 686

Мнениеот didonch » Пет Май 04, 2018 7:19 pm

zoo спри, седни, почини си, размисли какво точно сакаш от тоа форум и го формулирай, така че всички да разберем каква ти е мъката и по възможност да ти помогнем....разбира се ако имаш желание :dontknow:
didonch

Мнениеот zoomaniak » Пет Май 04, 2018 8:09 pm

didonch написа:zoo спри, седни, почини си, размисли какво точно сакаш от тоа форум и го формулирай, така че всички да разберем каква ти е мъката и по възможност да ти помогнем....разбира се ако имаш желание :dontknow:

Нямам мъка. Защо така изглежда...

Е не мога да карам никога точно като вас - ам тва са бели ядове.

Докато ми дойдат свободни пари за кевларена вложка (гума) или за твоят опит (продукт) ще мина с лепенки.

Странно е, че в моята сегашна вътрешна гума имаше боза минимално количество - но имаше. Странно. Беше "залепила" дупката на някакво ниво... но като напомпах - се отвори дупката.

Като изпуснах въздуха изтече и малко боза - мирише на латекс :) но не цапа дрехите - нарочно се забърсах в анцунга :)

С 1000 мъки отделих външната гума - беше като "заварена" изцедих се.

После с пластмасовите "щанги" я довърших.

Извадих вътрешната - залепих напомпах за тест. Ток и жица.

Но помпата е хилава или е около 2 бара или 2.5 но се кара като по персийски килим хихик.

Много се накефих как се маха цялата гума от вилката… с едно натискане и завъртания.

Тоест ваш чирак съм - на целият форум.

Казвам се Стамен Стаменов - приятно ми е да се запозная с всички вас и да общуваме.

Професионален онлайн търговец съм от над 10-15 г. Набор 1978 г., съм.

Трудно се намират хубави продукти - но който е търпелив ще успее - аз.

Дим ми сподели страхотни съвети - ти също. Другите също.

Но един вид ако съм на боза във вътрешната гума никакви тръни няма да вадя. Безмислени разправии: Помпи... бози... доливания... мацаници... но все пак тук има хора сами си бъркат бозите - каква им е формулата. 8 месеца без да пукам :) найс.

Но срещам и реплики на живо - извън форума:

- Луд ли си. Вътрешна гума е 3 лв - купи си 10 и обикаляш Рила - боже хихик.

Снимки за всички: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0b5nhQSTskoC8A

През 3-те почивни дни мисля да отида при баба и дедо в село Драгичево - да покарам по-сериозно и дано не лепя гуми по баирите хихик.... :nuts: :nuts:
Аватар
zoomaniak

Мнениеот didonch » Съб Май 05, 2018 9:07 am

Браво zoo това вече е нещо друго, а и на всичкото отгоре май сме и почти набори :beer: .
Никой не го интересува кой колко може да кара, който иска да си мери ... карането има състезания. Сега смисъла на форумите е споделяне на опит, придобит по един или друг начин и е хубаво да се уважава опита на препатилите или казано по друг начин научили са си урока.
Хубаво е че споделяш опит .... от вътрешни гуми с боза, метод който очевидно е неефективен в борбата с трънчетата. Тези мъничета мъчат доста ... едни си го признават и търсят решение, други са го приели за даденост, на трети не им пука. Мен също много ме тормозят тези пукания. Видял съм и оценил предимствата на бозата пред вътрешната гума но и тя си има недостатъци, които малко или много с горепосоченият от мен продукт или подобни се решават. На мен също не ми се даваха 75 еврака за някакъв полимер, който го оприличавах на тръбна изолация и си мислех дали няма да мине номера да натъпча в гумата една. Да ама не тая изолация която е по магазините ... едната е много пореста и не си възстановява обема/остава си сплескана(след няколко км каране най-вероятно ще е станала на пихтия) . Ако сложа по твърда ... рискувам повреда на шина/гума при по-рязък удар....на всичкото отгоре се оказа и супер ронлива като я потъркаш малко и почва да отделя малки частици .... така този вариант отпадна и реших да пробвам нещо готово .... за да разбера дали е поредният маркетингов трик или върши работа!
По горе dim предложи комбинация от вътрешна гума и изолация или друг материал. Аз мисля че този материал трябва да бъде устойчив на налягане/компресия, не не много твърд в противен случай вътрешната би го сплескала и изтънила.
Направо може да се отвори нова тема .... в която да се систематизират ... опитите/експериментите
didonch

Мнениеот zoomaniak » Съб Май 05, 2018 11:18 am

Дидо :)

Глей го този Хакер...

https://youtu.be/7Nm8NQjpgv8
Аватар
zoomaniak

Предишна