[quote="Admin"]
@thebiker
Както казах, едва ли някой има против да споделяш личния си опит, стига да става ясно, че това е твоят личен опит и по какъв начин е постигнат, а не да заявяваш нещата, все едно се отнасят за всичко и всички.
Както се видя, твоят личен опит с Maxxis май се ограничава до една гума (може и да не съм разбрал, де). Хубаво, аз пък съм пробвал няколко различни модела, не ми се смята сега колко. Затова пък не съм карал дълго Continental, но да си ме видял някъде да твърдя категорично каквото и да било за тях?
Второ, забелязах, че сред основните ти критерии за качеството на гумите е дали и колко се износват и дали поднасят при завой на мокър асфалт например...Извини ме, обаче подобни критерии са леко смешни при преценката на гуми за планинско колоездене. Многократно е било обсъждано, че почти няма гума за маунтин байк, която да "държи" на мокър асфалт, мокри павета и други такива градски настилки. За тази цел си има други гуми, има такива и в каталозите на Maxxis, и на Schwalbe. Що се отнася до дурометъра (твърдостта) на материала, в планината по-меките гуми обикновено дават по-добро сцепление. То и в града е така, но цената е по-бързо износване. Не може и двете! Относно прокъсването на каркаса на гумите, нещата много зависят от това за какво е предназначена гумата - по-леките модели обикновено са по-слаби в това отношение, но при тях приоритетът е другаде. И т.н., и т.н. Съгласен съм, че всеки човек си има приоритети и критерии при преценката на продуктите, уважавам чуждото мнение, но твоите критерии, прощавай, са леко странни, че да заявяваш изводите си толкова категорично. И още нещо за Schwalbe - очевидно не си карал никоя от по-добрите им гуми, може би защото са доста скъпи по българските стандарти. Но това не значи, че няма такива!
Що се отнася до обвиненията в рекламна цензура...де да знам, хората могат и сами да си преценят дали има такава.
Изобщо, едва ли е случайно, че след почти всеки твой пост следват по 1-2 страници уточнения от куп хора, само и само да не остане някой с погрешна представа. Как става така, че всички все сме на различно мнение от теб?
[/quote]
Извиниме ама въопще не са смешни защото както сам си забелязал човека който е постнал тази тема набляга на парите за гумата - а това означава че ги няма - а за него износването на гумата е от голямо значение.
Ето това е най лошото в този форум - никой не го е грижа какво го питат стига да си получи отстъпката че е правил реклама на БАС , РАМ илио Максис.
Е аз дадох обективно мнение което се надявам че на NoNe да му е свършило работа.
Отностно това че меките гуми били давали по добро сцепление - ето какво аз правия и си имам перфектно сцепление.
Гумата е на 4.4 бара винаги
Гумите са ми Сървайвъл и други няма да сложа.
Хубавото на тези гуми е EndlessEdge което дава много добро сцепление при завои на каквато и да е повърхност - нещо което никой не е изпитал с другите гуми които го нямат.
Дълбокия и широк грайфер влизат в употреба защото те са нуждни при мек терен, кал, пясък ... тогава гумата потъва така че грайфера да увеличи сцеплението и да можеш да караш - това при гумите с малка дълбочина на грайфера е в по малка степен изразено и затова се губи сцепление при тях.
Самата гума на Сърсайвъла се издува така че централната част на грайфера е тази която дава сцепление на асфалта - което означава малко съпротивление на асфалт.
Обобщено:
Гумата когато е напомпана добре дава малко съпротивление на асфалт и твърда почва (изобщо на твърд терен) и голямо сцепление и съпротивление на "лоши" терени като кал , пясък, чакъл...
Защо е трябвало да се доуточнявам ли.
Ами явно имате нужда след като ти Админе специално грам не ме познаваш а пишеш направо обиди по мой адрес - да не говорим че сме се запознали и именно аз ти говорих за дълги преходи и поне това можеше да запомниш а не да говориш че не съм бил карал.
Специално за гумата Ранчеро може всеки от вас да види какво пише за тази гума на сайта на максис там като изключим гумите за спускане тази гума е най много хвалена - има даже един човек който е прекосил Австралия с нея - но това там което пише не означава че е достатъчно добра - а и на самият им сайт никаде не пише лоши отзиви.
Както виждаш моите критерии са повече от колкото си мислеше но имемно това че вие си мислите нещо и давате или лоши савети на хората или неправилни - именно затова положението в България е толкова зле.
За твое сведение моите Сървайвъл гуми ги купих по 30 лева а не по 15 и си заслужават и 30 и 40 лева след това тестване което съм направил.
Цените на голяма част от Максис гумите са по ниски от 30 лева така че ако става дума за пари едвали Максис е изгодно ето защо:
Копуваш мека гума максис караш да речем 2000км и я смяняш - дотук 20 лева и още 20 за новата 40 лева
даваш пари за Сървайвъл и караш 4000км дотук 30 лева сменяш я и още 4000км за 30лева - или на всеки 4000км пестиш по 10 лева ако пък ги вземеш на 15 лева цена ще спестяваш 25 лева на 4000км.
Имайки в предвид че повечето хора правят горе долу толкова на сезон - един сезон 30 лева без промоция или 15 на праомоция за гумата.
Кое е по изгодно?
Какви са технологиите на максис - в сравнение с Континентал - не конкурентни ето какви - и какво могат да направят едни китайци в сранение с германците - всеки може да си направи извод.
Всички помятания за правописа са абсолутно безинтересни - аз не пиша есе за да взема диплома а за да дам информация който не може да я разбере си е негов проблем.