Откраднаха колелото на Metal Psycho

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот mih » Чет Фев 02, 2006 11:47 pm

хе, на "Графа"...
другаде трябва да се правят тия неща.
Е, и не от нас, а от органите на реда, пък те що все не го правят е вече друг въпрос.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Admin » Пет Фев 03, 2006 9:58 am

@Jacket
За радост (в едни случаи) и за съжаление (в други) не си прав. Ако се случи нещо подобно, евентуално може да намери приложение институтът "крайна необходимост", ама ще трябва добър адвокат ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 10:36 am

[quote="Admin"]

@Jacket
За радост (в едни случаи) и за съжаление (в други) не си прав. Ако се случи нещо подобно, евентуално може да намери приложение институтът "крайна необходимост", ама ще трябва добър адвокат ;)
[/quote]

Admin, ша ма изсвиняваш, нищо лично, ама щом една работа, за да се свърши, трябва да се търси добър адвокат, предпочитам по-скоро да потърся друг начин да я върша.

Иначе методиката "Со кротце, со благо и со малко кютек" си е доста [b]стабилна и работеща [/b]алтернатива, избягваща в краткосрочен план търсенето на добър адвокат, но в дългосрочен план може да доведе до търсене на безумно добър адвокат.

ама за друга "стабилна и работеща" алтернатива ... не се сещам...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Jacket » Пет Фев 03, 2006 10:56 am

Хм за кое точно не съм прав?
Значи наскоро ни крадоха доста скъпа техника и понеже на всеки обект имаме сензори сме си направили нещо като собствен сот. Веднага изтичах на местопрестъплението и открих там служители на конкурентна фирма. Няма да казвам името, но е една от най-големите в БГ. След кратък разпит господата взеха да се изнизват, с обяснение, че щели да ходят да обядват и пак щели да се върнат. Естествено веднага едно бързо обаждане на колегите и бързо им запушихме колата, а след 5 минути пристигнаха и от 7мо. Все пак случката е на 300м от районното... След това полицаите ми обясняваха, че е трябвало да ги задържа на местопрестъплението и да се обадя веднага в районното, а те в тоя случай не са имали право да мърдат от там. Това се наричало граждански арест.
Колкото до кьотека, при друг случай с крадец не бяхме толкова учтиви и леко го обезобразихме и понеже всички крадени вещи си му бяха в раницата изобщо не ни разпитваха кой-какво ами директно го закопчаха, туриха му две лепенки на веждите и си го откараха. Един от полицаите даже се кефеше, че сме му дали урок "на копелето"
Това е моя личен опит... не знам дали винаги нещата биха се развили така, но милост за крадци не трябва да има определено...
Аватар
Jacket

Мнениеот Cu0 » Пет Фев 03, 2006 10:57 am

[quote]..."Со кротце, со благо и со малко кютек"...
[/quote]

"...и со камерата на телефона ", в случай че третото не помогне, един подходящ повод да се използва по предназначение тази "екстра". От там полицията си знае работата ...
Аватар
Cu0

Рейтинг: 1777

Мнениеот Alpina » Пет Фев 03, 2006 11:16 am

Няколко пъти ми се е налагало да се обаждам в полицията по повог кражба и всеки път съм спазвал дистанция преследвайки крадците и насочвайки полицията, просто защото е много интересно как сам мога да спра 5 човека, а така те спокойно си ходят, аз си ги следвам, а като се появят патрулките всичко става доста бързо, ако мога така да го определя и спокойно... та мисля ако някой види колелото в движение, най-добре е така да постъпи
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 11:27 am

така.

това не е офтопик!

не пренебрегвайте "нормалния и законен" начин!!!

не че няма и "алтернативи" де...

още преди да си прекарам СОТ-а на апартамента, докато трима спяхме в едната от стаите, некФи апаши (знам ги кои са, но си щъкат и сега навън) отвориха с лостче алуминиевата дограма на едната от терасите и се разходиха из всички стаи, в които нямаше хора. то тогава у нас беше ситуация - "с трън да влачиш, няма какво да закачиш", ама намериха там 5-6 златни дреболии и малко пари.

подадох си жалбата в името на статистиката и докато я подавах оня отсреща явно не щеше да се занимава с мене, щото за такива дреболии и фАра не го бОли. аз му обяснявам "особени белези" - сменен камък на тоя пръстен, оная обеца е допълнително преправяна, на халката пише тва-онова. ... оня пише, пише на една пишеща машина, аз му говорих 1 час, той написа 20 реда. подписах се.

след месец в един златарски магазин виждам... МОИТЕ неща. отивам в РПУ-то и тоя СЪЩИЯ идиот ми обяснява - ама катко сте давали показания не сте посочили "особени белези". Беше просто забравило добичето, че на него ги обяснявах, ма той не ги написа, щото кълве на машината с 1 пръст, а в стаята има 2 компютъра...

тогава се оказа, че в РПУ-то имам познат от много преди това, поприказвахме си, отидохме с него, конфискувахме нещата, върнаха ми ги, поразпитаха "продавача" както те си знаят (макар че той не е ВИНОВЕН, щото на него са му ги продали и той си е платил), човекът реши, че няма да се занимава с дреболии и не подаде иск срещу полицията... и за мен нещата се оправиха.

... но видях отблизо и лично как работи системата.

едва ли системата е различна и при колелата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот boriss13 » Пет Фев 03, 2006 11:34 am

[quote="did"]

[quote="Admin"]

@Jacket
[/quote]

Admin, ша ма изсвиняваш, нищо лично, ама щом една работа, за да се свърши, трябва да се търси добър адвокат, предпочитам по-скоро да потърся друг начин да я върша.

Иначе методиката "Со кротце, со благо и со малко кютек" си е доста [b]стабилна и работеща [/b]алтернатива, избягваща в краткосрочен план търсенето на добър адвокат, но в дългосрочен план може да доведе до търсене на безумно добър адвокат.

[/quote]

...да не забравяме че ако се стигне до там, не се знае този който кара колелото-/крадеца/куповача/ колко добър адвокат ще извади...все пак сме в България, корупцията е на особена почит, и национално хоби.... :boxing: а съдебната система.... :bawling: питайте Никола Филчев кой му кара мерджана...:evil::evil:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Admin » Пет Фев 03, 2006 11:53 am

Jacket, случаят, който ти описваш, е по-различен. В него вие сте самите потърпевши (разбирай, ако не лично, то фирмата, чиито служители сте, крадците са били на ваша територия и т.н.) и тогава имате право да се защитите от посегателството. От юридическа гл.т. подобни действия от ваша страна могат да бъдат сметнати или за действия при крайна необходимост, или при неизбежна отбрана, но във всички случаи, както си се и убедил, няма страшно за вас. Понятието "граждански арест" аз лично никога не съм го чувал/учил в юридическия факултет, предполагам, че подобно на понятието "криминално проявен" е някаква милиционерско-журналистическа измислица, само и само нещата да изглеждат по-ясни на широката публика. Проблемът е, че с такива измислици те не стават по-ясни, но това е друго...
Да се върнем на казуса - аз говорех за това, че ако примерно видя на улицата човек с колелото на Боби и директно го сваля от него или упражня някакво насилие над него, за да го задържа до идването на полицията, нещата не са толкова еднозначни. По принцип законът забранява подобни действия, ясно е защо - всеки може да набие някого, пък после да каже "ама аз бях сигурен, че той е откраднал това" или нещо от сорта. Но, ако не е употребена прекалено груба сила, т.е. ако първо го поканя любезно да изчака полицията, той откаже и тръгне да се изнася и аз (дай Боже) имам необходимата сила или средства да го задържа до идването на полицаите, може и да се отърва, ако се докаже, че колелото наистина е крадено, като се убедят, че аз наистина съм разпознал краденото колело и че съм действал единствено с цел да спася чуждо благо и да помогна на органите на реда. Е, можеш да седнеш да преброиш колко "ако" станаха - затова казах, че може да потрябва и айдукат ;) Разбира се, тук говорим за чиста ситуация, т.е. доста теоретична. На практика, ако той наистина е с откраднато колело и ако не е бит (а ако той го е крал, дори и да е бит) и ако не се оплаче от действията ми, никой няма да ме закача (т.е. полицията няма да си мръден пръста за него).

Въпреки това, аз бих действал точно така, стига да имам възможността да задържа подобен човек до идването на полицията (разбирай най-вече физическа възможност, щот не съм от едрогабаритните):D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот axelmax » Пет Фев 03, 2006 12:28 pm

хора,нямам нищо против металния и се надявам да си намери колелото ,едвали толкова и на мен и на вас ви пука дали ще си го върне колкото на него

НО НЕ ЗАБРАВЯИТЕ ДА СЕ ОГЛЕЖДАТЕ И ЗА ДРУГИТЕ ОТКРАДНАТИ КОЛЕЛА

пратих един ПМ на админ-а с предложение да има некъде един прозорец със сменящи се картинки с откраднатите колела

ако мислите 4е има смисъл пратте му едно ли4но съобщение за да се реализира тая идея

а колкото до градците ,арабския принцип
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот ThEUfO » Пет Фев 03, 2006 12:45 pm

В този ред на мисли, какво стана със старото колело на Admin? Нали по едно време се намери, после изтървахте крадеца...какво стана, не следих темата до края?

@Бобоф: ще го намериш скоро, горе главата!
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Пет Фев 03, 2006 2:15 pm

[quote="axelmax"]

пратих един ПМ на админ-а с предложение да има некъде един прозорец със сменящи се картинки с откраднатите колела

ако мислите 4е има смисъл пратте му едно ли4но съобщение за да се реализира тая идея
[/quote]

Не е нужно да ми пращат съобщения, разбрах те отлично и идеята е добра, само че не е никак лесна за реализиране. Къде и как го виждаш този прозорец?
Като pop-up? Абсурд, на половината хора са им блокирани подобни прозорци, аз самият не ги понасям.
Огледах дали може да стане като поредица от банери, обаче на никоя от позициите мястото не е достатъчно голямо за поместване на текст и снимка на откраднато колело.
Други варианти, които са ми хрумвали, ще изискват дописване на форумния скрипт, а и пак ще са ужасно досадни за посетителите.
Така че на мен не ми хрумва как може да се реализира идеята, за съжаление.

@ThEUfO
Нищо не стана, ама аз вече не го и мисля. Минало-бешело ;)
Аватар
Admin

Мнениеот naka76 » Пет Фев 03, 2006 6:52 pm

Може ли и аз да дам едно предложение!?Събирате се десетина човека и правите една хайка с едно примамливо колело.За предпочитане да е в района където изчезна колелото на Боби.И ако някой се хване на въдицата може да го "разпитате" и да излезе че е от "бранша" и да има представа къде отиват тези колела!
Аватар
naka76

Мнениеот Phantom » Пет Фев 03, 2006 8:36 pm

А ако примамливото колело не е достатъчно примамливо?Или ако изчезне...
Лесно ми е, защото се задоволявам само с най-доброто.
Phantom

Рейтинг: 1200

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Фев 03, 2006 8:57 pm

Още лоши новини.
Днес към 18:00 беше задигнато колелото на Тошо.
На втора страница беше постната [url=http://img58.imageshack.us/img58/8948/scott0gb.jpg]тази[/url] снимка на неговото колело,за да не се бърка с моето.Е вече няма какво да се бърка.И двата черни Октана се издирват.
Вече незнам какво да си мисля.Параноята почва да ме тресе.
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот axelmax » Пет Фев 03, 2006 9:01 pm

[quote="Admin"]

[quote="axelmax"]

[/quote]

Не е нужно да ми пращат съобщения, разбрах те отлично и идеята е добра, само че не е никак лесна за реализиране. Къде и как го виждаш този прозорец?
Като pop-up? Абсурд, на половината хора са им блокирани подобни прозорци, аз самият не ги понасям.
Огледах дали може да стане като поредица от банери, обаче на никоя от позициите мястото не е достатъчно голямо за поместване на текст и снимка на откраднато колело.
Други варианти, които са ми хрумвали, ще изискват дописване на форумния скрипт, а и пак ще са ужасно досадни за посетителите.
Така че на мен не ми хрумва как може да се реализира идеята, за съжаление.

@ThEUfO
Нищо не стана, ама аз вече не го и мисля. Минало-бешело ;)
[/quote]

ами не ми отговори мислих ,4е си забравил

за място на прозореца/банера може да се използва горен десен угл там дето показва логнатия ЮЗЕР ,много ще е удобно само снимка да се вартят там ,а като се натисне да излизат като в некои онлине магазин откраднатите колела подредени по некъв ред
Аватар
axelmax

Мнениеот Albinosko » Пет Фев 03, 2006 9:10 pm

[quote="Metal_Psycho"]

Още лоши новини.
На втора страница беше постната [url=http://img58.imageshack.us/img58/8948/scott0gb.jpg]тази[/url] снимка на неговото колело,за да не се бърка с моето.Е вече няма какво да се бърка.И двата черни Октана се издирват.

[/quote]

:xx(::xx(::xx(: А БЕ КАКВО СТАВА БРЕ!!!!??!?!?! :xx(::xx(::xx(:
Къде и как са му го задигнали? Видял ли е нещо?!
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот Phantom » Пет Фев 03, 2006 9:42 pm

Вече почвам да мисля че мненията които бяха споделени по рано са вярни,че колелото/лата са следени и може би са за чужбина.Подробности моля за последната кражба-каде,кога,как?
Phantom

Мнениеот Psyho » Пет Фев 03, 2006 9:54 pm

Да им еба майките на тия, мислех си нещо, сега и ще го напиша.Може някои да ме сметнат за смешен, други не.Форума е достъпен за всеки с компютър и известен интерес в областта на колоезденето, какво път пречи на тия които да кажем са откраднали колелото на Боби, както беше подхвърлено че байка може да е следен, да си четат тука, не че нещо особено ще прочетат но все пак, първо изчезва единия, след това и другия...знам ли.Моля само да не казвате че това е тъпо...мисля си го...

А това за байка-примамка, бе ние и колело от 100 лв да оставим все ще се намери някой да го вземе, както каза дружката, ако вземе та изчезне, въпреки че 10 дуи все ще го опазим:)Не е лоша идеята, да има желаещи и подкрепящи идейката:uhh:
Аз лично байка си не го давам поради факта че се разделих вече с един и тоя няма да участва в подобни работи, мога да услужа с рамка от лидер тарантула ако се наложи евентуален кютек.
Изображение
Psyho

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Фев 03, 2006 10:12 pm

Има гниди който посещават форума.Няма как иначе.
Но не за да си набелязват,а по-скоро да се информират.Въпреки,че и това може да не е вярно.

Иначе за "байк примамката"-спокойно,има начини.
Има си методите.Съвсем възможно е в скоро време да видим развитие в тази насока.

Колкото и "нагласено" да излгежда всичко,аз все пак вярвам,че това не е било организирано.Никой не ме е следял,нито Тошо.
Можем колкото си искаме да си говорим,но си е невъзможно.
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Phantom » Пет Фев 03, 2006 11:06 pm

Дано да си прав!!!:bowdown:
Phantom

Мнениеот par4ok » Пет Фев 03, 2006 11:51 pm

ааа от както е пусната темата е следя и на втория ден се замислих дали наистина в форума не се взема информация за това какво се прави по въпроса с откраднатите колела и какви са деиствията.а сега след като са отркраднали и второто подобно на Metal_Psycho се реших и аз да пиша.доста странно ми се струва.това организирана престъпност ли е какво е там при вас незнам но е доста непреятно.как са откраднали втория "жребец".какво е станало.
par4ok

Мнениеот Besen na Kolelo » Съб Фев 04, 2006 12:20 am

[quote="par4ok"]

ааа от както е пусната темата е следя и на втория ден се замислих дали наистина в форума не се взема информация за това какво се прави по въпроса с откраднатите колела и какви са деиствията.а сега след като са отркраднали и второто подобно на Metal_Psycho се реших и аз да пиша.доста странно ми се струва.това организирана престъпност ли е какво е там при вас незнам но е доста непреятно.как са откраднали втория "жребец".какво е станало.
[/quote]

всички това се питаме :bawling:
Кво става в тоя свят :dunno:
Надявам се колелата да бъдат намерени.
Продължавам да се оглеждам.ПП RAM^FR ще пусне снимки из младост на колелото или вече е по правилно да казвам на колелата :crap::bawling:
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот Bi-King » Съб Фев 04, 2006 12:50 am

момчета,тва за втория танк... ептем ойде коня у ряката!
Озъртам се и аз за такива големи едни ама :bigeyes: то такова не се вижда всеки ден!Аз лично извън магазин не го бях виждам преди това на БобоФ.Мисля че сега когато и двете са аут ще е доста по-лесно да бъдат засечени.Просто са единствените,май.Ще се моля да се намерят!
Исках само да ви кажа че ако предпиремате някаква акция,не е достатъчно да бъдете в голямо количество!Трябва да се действа на сигурно и да не се поемат големи рискове.Знам колко струват тия неща ама има и неща дето не се купуват с пари.Просто внимавайте и не бъдете:crazy:!за съдействието на органите на реда... :dunno:
Четох предишните постове и не ми се иска някой да пострада,"примамката" е най-малката щета.
:crap:
ето това ме "глождеше" и ви го казвам.Не бъдете като Шейди миналата седмица!
sorry че казвам всичките тези неща,но ги имайте предвид.УСПЕХ!
Аватар
Bi-King

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Съб Фев 04, 2006 8:25 am

[quote="Metal_Psycho"]

Има гниди който посещават форума.Няма как иначе.
Но не за да си набелязват,а по-скоро да се информират.Въпреки,че и това може да не е вярно.

Иначе за "байк примамката"-спокойно,има начини.
Има си методите.Съвсем възможно е в скоро време да видим развитие в тази насока.

Колкото и "нагласено" да излгежда всичко,аз все пак вярвам,че това не е било организирано.Никой не ме е следял,нито Тошо.
Можем колкото си искаме да си говорим,но си е невъзможно.
[/quote]

ами много тука от хора напускаха теми ,какво ви е колелото и тем подобни теми и после ама защо знаят кои от каде е и какво има

така4е сега не се 4уди ,дали са информирани

а дали е било слядяно ами ,има голям щанс ,но по скоро са го жидели първия пат после като сте се връшща ли както ГЕ4КО каза и да се организира ли
Аватар
axelmax

Мнениеот Zozka » Съб Фев 04, 2006 10:30 am

[quote="Metal_Psycho"]

Още лоши новини.

[/quote]

Не знам къф е номера, ама почва да ми писва. някой ще гризне дървото. просто съм убеден.
А и тази седмица...не знам, вчера катастрофирахме с приятели и по някакво странно стечение на обстоятелствата ни няма нищо. Хора със потрошени глави. има некфо шибано проклятие...
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот Nymphetamine » Съб Фев 04, 2006 11:30 am

Просто кофти късмет. Аз миналата събота и неделя си изгубих телефона около Кукелнския манастир в тъмницата в 7 часа вечерта и в 10см сняг, а беше телефон за 600лв. едно време. Мислях си, че няма да го намеря, че някой друг вече го е взел и т.н. В крайна сметка в неделя с баща ми взехме "Нива"-та и се качихме до горе. Добре, че беше паднал там където най-малко очаквах (и където дори колата не можа да се качи) та се намери.

Zozka, катастрофата ти е просто кофти късмет, но се радвай, че нищо ти няма. Не са чак толкова зле нещата. ;)
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот thekidtwist » Съб Фев 04, 2006 12:24 pm

100% са следени колетията според мен.Няколко пъти са ми грабили колела и коли така.Много често срещана практика при автоджамбазите например е да изчакат застрахователите да им подметнат информацията за автомобил който му изтича каско-то скоро.Дъ пойнт ис...Отказвам да повярвам че и двата черни Октана ще ИЗЧЕЗНАТ просто ей така съвпадение...Това не е съвпадение или чист късмет(кАрък)!!
Относно проклятието пък е чист абсурд,но като се замисля.Първо коляното на Marshal__,после главата на Влади(Shady),после двата ЕДИНСТВЕНИ Октана изчезват..После дядо ми взривява половината къща със котле самоделка..абе почвам да се замислям найстина:bigeyes:
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот RaveUnit » Съб Фев 04, 2006 2:28 pm

много истински се надявам тези които крадат колела да четат този форум, тази тема, най-малкото защото ще им стане ясно какво е да те гонят не 'редови' полицаи а хх'000 човека от почти всеки град в България ... в смисъл кошмара за крадците тепърва предстои :) и няма да е никак малък, кратък, безболезнен :D
сега другата тъжна истина е че и аз препратих на разни хора снимката, и повечето от тях могат да различат колело за 300лв от колело за 7000лв без да го гледат поне 2 минути, но все пак тези рамки са уникални ... хване ли се нишката все ще се стигне до кълбото ... верно е че имам единствено бокс и газов пистолет, но дори само с тях мога да отровя 1 година напред на някое сладко боклукче, дето после няма да може да се оплаче защото със счупени пръсти и челюсти просто няма как ... а ако е и някой зависим, леле колко ще му е гот първите 2 седмици в болницата когато не може да си каже че му трябва дозичката, ууу
та така, съветвам всеки да се наглася не колко е малък, слаб, безпомощен, спънат от системата а колко е хубаво че имаме една общност, този форум, и може да се свърже с още десетки като него
на засадата след едната кражба от kagami нали имаше доста хора ? и все повече ще стават :)
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот Psyho » Съб Фев 04, 2006 6:52 pm

RaveUnit, като четох какво си писал /онази част за наркомана/ много гот ми стана, но все пак ако и форума и байковете са следени смятам е по-добре тия работи да се обсъждат на 2 х ХХХ очи за по-сигурно, между впрочем какво става с разходките по заложните къщи.Смятам ако ще се прави нещо да се съберем някъде тези дни/и без друго учащите имаме малко почивка за срока/, хем да се запозная с някои от вас, хем да видим какво можем да направим за да се опитаме да върнем байковете, тва е баси педерастията дето става.
Изображение
Psyho

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум