bdz43r написа:Това ми напомня как веднъж докато си бутам по един стръмен баир, бавно, но сигурно изпреварих един пълничък и много изпотен пешак. Той явно се комплексира, реши, че е срамота да го изпреварва някой, бутащ велосипед и рязко дръпна напред... след 20 метра капитулира на едни камък, а аз си продължих нагоре.
Та ако попаднеш на някой каращ, той няма да те пита дали "го пускаш", просто ще си кара, а ти може да се напънеш до смърт и да си пред него за 20 секунди преди да си забравиш името. Това при условие, че той не знае, че е на състезание. Ако реши да се състезава, може и да го загубиш от поглед преди да си го приближил. Това, че имаш амбицията да се състезаваш с околните съвсем не значи, че и те имат мислят по същия начин. На някои просто нормалното им темпо е високо и докато ти се напъваш като за последно, те просто се возят и велосипедът има най-малко отношение към това.
Тва може и аз да съм бил

Идеално разбирам. Още си опознавам възможностите и тези на колелото. С всеки изминат ден мисля по добре преценям ситуацията и заяквам. и в кой момент от нормално спокойно каране да атакувам. Ако пък така се получи винаги мога да се оправда.. Абе виж говоря по телефона за тва спрях не че съм изморен.. Или ей виж тука какво котенце беше ей там...

Не съм само аз, много са дето изпреварват другите и карат агресивно а пък са планински 26 27.5 е точно тези са ми таргета. Вижда се че се напъват. То се забелязва някой отпред че кара на най малкия венец отзад и си дава зор. Нека пък да не се състезава. Аз нека си го задмина ако мога, той каквото иска да прави. Освен да не чака балъци като мен и да е карал на втората плоча

тогава наистина ще се получи яко неприятно за мен.

но най добрия лек както казвам е да прехвърлиш болката на друг хаха..

как беше.. Няма значение на мен че е зле важното съседа да е по зле хаха.. Даа неприятно ама си е така.

много като тях съм ги оставял без да ги преследва. Някой път пък се залепям зад някого и преценя.. Охка ли пъшка ли, поти ли се, свеж ли е.. Ускорява ли.. Като погледнеш и какво колело кара и разстоянието напред и вече знаеш дали можеш да го задминеш и дали ще издържиш. А както казах тука си е Вело-Магистрала. Баш състезателно си е. То и по облеклото се забелязва че някой е по сериозен. Забелязвам колоездачи с отразителни ленти по краката, по велоалеите, значи не са някои случайни излезли в парка само защото е събота. И аз трябва да сложа че от обед като изляза по тъмно се прибирам. Има и такива непредвидими разбира се. Наблюдавах един ми се стори немощен нещо.. Старо колело.. Ама след 2 часа пак същия още си караше с прилична скорост... А аз вече капнал.. тренира си и евентуална мишена за в бъдеще.
Относно питането, правилно е да се съобщава според мен особено в по тесните пространства. Някой път сам си карам спокойно зад мен няма никой, след 15 секунди фиу-фиу на сантиметри от мен 3 прота с шосейки а аз си карах почти в средата на велоалеята а една ръка кат лумпен мислех че е чисто..

Вляво имаш бордюр, вдясно тясна пешеходна зона и ограда.. А най мразя 2ма приятели на сладка приказка заели и 2те посоки.. И не прави път... Ни когато съм зад тях нито срещу тях и се налага да спирам а той сякаш не ме забелязва и си продължава. Днес пък падна един на земята пред мен.. нещо се блъсна в този пред него не разбрах как точно се получи, май се бе за гледал към детето си. Събота е много народ караше. Едни се пречат други не дават предимство... Всякакви
Любима стратегия ми е да чакам откъм засада. Слязъл съм си аз и си го бутам като преуморен. Само чакам вървейки бавно някой с 22-25 да премине, то това си е бързо каране с планинско, и веднага ако не ме мързи вече го атакувам.. ама гледам да не личи много много нали

и че все едно аз то така си си карам баце, тва е нормалната ми скорост пък нека се опита ме изпревари с неговото 26" стоманено ли какво е..

то е ясно че отдалеч идва ама то и аз.
Тези с 29 гуми планински обаче ме плашат. Те са и физически по едри и високи от мени. . доста бързи са. Явно на по високо ниво са в краката. Едва ли са с по 1000лв колела.. Пък може и с толкова да са, трудно се преценя не ги знам по старите модели. Гледам има и чужди.. Head марка нещо си.. Тях идея си нямам какво могат и колко струват..