[quote="C_Mo"]
Аз що ли си мисля, че когато някой пише/казва нещо, за което не е упоменал изрично, че е друго освен собствено му мнение значи е точно това... или нещо в този ред на мисли.[/quote]
Според мен това е един вид превантивна мярка от страна на пишещия. Не защитавам никого, и на мен ми е досадно понякога, но определено разбирам хората, дето я използват, защото и аз прибягвам до нея, може би по различен начин, но все пак прибягвам. И го правя не за да си размия мнението и да не поема отговорност за него, а защото по този начин може би бих смекчил малко реакцията в случай на грешка. Когато си предупредил, че не си сигурен в това, което пишеш, е логично да се очаква, че няма някой да ти се изрепчи прекалено грубо. Защо да си навличам присмех, подигравка, обида или нещо подобно (на никой не са му приятни тези неща), когато мога просто да изтъкна, че може и да съм в грешка, така че който чете мнението ми, да си има едно наум. Иначе става като в скорошния пример с thebiker (съжалявам, че пак го замесвам, но е твърде показателен). Аз лично едва ли щях да се намеся в онази тема, ако човекът беше казал, че ЗА НЕГО еди кое си е боклук, пък другото не ставало. Но когато изтресеш глупостта без подобни уговорки, тя звучи по съвсем друг начин и предизвиква по-остра реакция.
Така че, макар на моменти да е досадно, мисля че е по-добре така. Моля постът ми да не се възприема като апел към използване или не на подобни изрази, това са само наблюдения, а не препоръки