Continental Survival 2.3 ProTection

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот thebiker » Пет Фев 03, 2006 2:29 pm

[quote="bikerider"]

[quote="thebiker"]
Престанете с тази реклама на максис [b]жсицхките[/b] им гуми са умишлено с малък грайфер и са напълно безполезни освен на асфалт и малко офроад да напражил съм 1500км с такава гума Ранчеро
[/quote]

абе я се замисли какви глупости дрънкаш... ако можеш изобщо де...

КАРАЛ ли си [b][color=red]всичките[/color][/b] гуми на максис? :crazy:
кво ли питам де...

@Admin: прав си всъщност :beer:
[/quote]

А ти видял ли си на сайта им колко малко стилове от МТБ покриват техните гуми и колко са с различна твърдост от най ниската която е явно по на всички гуми еднаква за да съкратят разходи.
А ти карал ли си на различни терени и условия и двата вида гуми че да дадеш мнение - защото аз не видях обосновано и аргументирано някой да го направи освен мен?
thebiker

Рейтинг: 1200

Мнениеот thebiker » Пет Фев 03, 2006 2:43 pm

[quote="Admin"]

@thebiker
Надявам се това да е последният ми пост по темата, защото офтопикът стана твърде голям, а и очевидно с теб е безсмислено да се спори...
1.Познавам те, макар и бегло
2.Не съм писал обиди по твой адрес. Посочи къде точно съм го направил и какво точно те е обидило
3.Кога и къде съм казал, че не караш?
4.Колкото повече пишеш, толкова повече неточности допускаш и говориш наистина големи глупости. Ако искаш, обиждай се, какво да направя, като е така...
5.Можеш да си сигурен, че всеки път като изтресеш нещо подобно, ще се намери някой, който да те поправи и докато го правиш с подобна категоричност и всеобхватност, твърде вероятно е този някой да не се отнесе особено благо към думите ти.
6.Колкото повече хора се включват да спорят с теб, толкова по-смешни стават доводите ти за рекламни подбуди, когато си казваме мнението. Освен това, забележи, че в настоящата тема не съм препоръчвал Maxxis, нито пък Schwalbe, защото си има конкретен предмет на обсъждане. Просто исках хората да не приемат глупостите, които написа, за чиста монета. Мисля, че се изписа достатъчно вече, така че ти ако искаш, продължавай да ни ограмотяваш, пък дано някой да не те послуша!
[/quote]

Да обобщя :
1. твърдиш че не съм карал поне 50 - 100км със Швалбе а лично си ме видял че точно с такава гума карах на Източните родопи - т.е. аз явно съм лъжец така ли?
2. твърдиш че съм "говорил" глупости - това че пиша във "форума" ти явно са глупости - т.е. обвиняваш че съм глупак така ли?
3. твърдиш че съм заблуждавал - т.е. че съм мошеник така ли? - бил съм споменал неща които са за теб заблуди?

Мислиш че само твоето мнение е правилно и ако някой пише друго или противно на твоето мнение в твоя форум трябва да оплюеш така ли?
Също защо мислиш че Континентал са отделили толкова пари за аР енд Д (R&D) за Endless Edge, Duraskin ... или явно то това няма значение защото е притивно на твоето мнение и на останалите БАС активисти?
Не очаквам да разбереш и отцениш всичкото време и опити за обяснение на това коеот съм НАПИСАЛ , но ако някой ден станеш човек може и да разбереш.
По принцип всички българи като си наумят нещо и до гроб не се опитват дори да разберат за новите технологии - е явно аз си мислех, че не си от тях - след многото статии и уеб страници които си написал на този сайт.
Open your mind for new possibilities.
thebiker

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Пет Фев 03, 2006 4:19 pm

[quote="thebiker"]
А ти видял ли си на сайта им колко малко стилове от МТБ покриват техните гуми и колко са с различна твърдост от най ниската която е явно по на всички гуми еднаква за да съкратят разходи.
[/quote]

Ами какво да ти кажа - следя редовно сайта на Максис и би ми било безкрайно любопитно да изброиш MTB стиловете, които са пропуснати на сайта? Разбирам че си доста повече в час с нещата от engineering отдела на Максис, все пак си THEbiker, но не мислиш ли че е време малко да се поосъзнаеш?
Всички производители пестят разходи и си поевтиняват продукцията - това е нещо съвсем нормално, пак ти казвам огледай се, явно не живееш в реалния свят. Кои ТОЧНО модели на Максис не стават за каране заради "поевтиняване"???
Май нещата не опират до аргументи, а до мании, не мислиш ли?

[quote="thebiker"]
А ти карал ли си на различни терени и условия и двата вида гуми че да дадеш мнение - защото аз не видях обосновано и аргументирано някой да го направи освен мен?
[/quote]

Карал съм:
1. Hookworm 70а и LarsenTT 60a в града. Достатъчно за да си извадя изводите.
2. High Roller 2.35 60a - в града и планината. Достатъчно за да си извадя прецизни изводи.
3. Карал съм Minion DH 42a на планина. Достатъчно за да си извадя изводите.
4. други които няма да изброявам, щото покрих изискванията ти.

Пак повтарям има производители на гуми, чиито модели ми харесват повече от Максис, но това не значи, че глупостите които говориш за Максис за верни.

Осъзнай се!!!!
Всичко за което спорим с теб е твоята крайност и поставяне на всичко под един знаменател. Сигурно е, че е доста лесен начин да се убедиш, че си обхванал Вселената и знаеш всичко, но дали е най-разумния???
Затова говоря за когнитивен дисонанс. Чаках момента да обвиниш Любо, че обвинява/обижда/нагрубява теб иноватора и тоз момент дойде.
Да ме прощаваш, но Любо изобщо не е виновен, че ти търсиш измислените си светове и като не ги намериш в реалния някой друг ТРЯБВА да е виновeн/агресивен/обижда и така нататък.
Нищо повече няма да ти кажа, освен най-добронамерено да ти обърна внимание на факта, че имаш психическо разстройство и ти трябва специализирана помощ.

Edit: всъщност би ли ми казал, кой тук е спорил с теб относно качествата на Continental????
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Rotting » Пет Фев 03, 2006 5:24 pm

[quote="thebiker"][/quote]
:rofl:Бате, имаш нужда от рецепта:rofl:
Ей, спорещите, прощавайте, не се сдържах :D:beer::beer:

Едит: да не кажете, че не съм по темата - и аз карам една такава гума ;)
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот did » Пет Фев 03, 2006 5:29 pm

[quote="Rotting"]

да не кажете, че не съм по темата - и аз карам една такава гума ;)
[/quote]

а помпиш ли я на 4.4 редовно?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Пет Фев 03, 2006 10:07 pm

[quote]1. твърдиш че не съм карал поне 50 - 100км със Швалбе а лично си ме видял че точно с такава гума карах на Източните родопи - т.е. аз явно съм лъжец така ли?[/quote]

Не съм твърдял подобно нещо, просто попитах дали и колко си карал Schwalbe и Maxxis.

[quote]2. твърдиш че съм "говорил" глупости - това че пиша във "форума" ти явно са глупости - т.е. обвиняваш че съм глупак така ли?[/quote]

Да, твърдя, че често пишеш глупости, което не те прави автоматично глупак, освен ако не пожелаеш да го докажеш по безспорен начин.

[quote]3. твърдиш че съм заблуждавал - т.е. че съм мошеник така ли? - бил съм споменал неща които са за теб заблуди?[/quote]

Твърдя, че има опасност да заблудиш хората, които не са достатъчно информирани, защото изказваш крайно обобщени мнения, базиращи се на единични случаи и странни критерии. За десети път повтарям, че никого не съм спрял да си каже мнението, но е опасно, когато се каже нещо обобщено и то твърде категорично. Знам го от личен опит, често не проявявам необходимото внимание и е добре, когато се намират хора да ме коригират. Не се учудвай, че се намират и такива, които да коригират твоите изказвания.

[quote]Мислиш че само твоето мнение е правилно и ако някой пише друго или противно на твоето мнение в твоя форум трябва да оплюеш така ли?[/quote]

[quote]По принцип всички българи като си наумят нещо и до гроб не се опитват дори да разберат за новите технологии - е явно аз си мислех, че не си от тях[/quote]

Ако бях такъв противник на мненията, различни от моето, едва ли щеше така свободно да си пишеш из форума. Хората ме познават, някои от години вече и мога да те уверя, че с подобни приказки вероятно предизвикваш само смях.

[quote]Също защо мислиш че Континентал са отделили толкова пари за аР енд Д (R&D) за Endless Edge, Duraskin ... или явно то това няма значение защото е притивно на твоето мнение и на останалите БАС активисти?[/quote]

Никога не съм казвал лоша дума за Continental, най-малко пък в настоящата тема. Нито съм оспорвал технологиите им (макар че и другите производители не спят, и те си имат подобни технологии, независимо дали ти харесва или не и дали искаш да ги знаеш).

Айде успокой се вече, че темата заприлича на нищо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот tailor » Съб Фев 04, 2006 11:56 am

Дали е възможно последните 10-тина tpic-а с обяснения,
"аз казах/ ти каза/ не съм казал/ ти твърдеше/"
да се "обобщят" в отделна тема?:dunno::beer:
Аватар
tailor

Мнениеот Admin » Съб Фев 04, 2006 12:48 pm

За съжаление форумът няма такава функция, с която това да станелесно, така че трябва даго правя ръчно (и, както bikerider беше казал веднъж, да си поговоря сам със себе си :rofl:), а не знам кога ще ми остане време да го направя ;) Хубавото е, че същината на темата си е в първите1-2 страници, там е казано предостатъчно за гумата според мен. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Harka » Вто Фев 07, 2006 7:43 pm

[quote="tailor"]

@Harka - това, че той плюе любимата ти марка, не значи, че ти трябва да плюеш неговата?
[/quote]

Дам, имам навика да не използвам много човечетата вляво... но bikerider изясни нещата абсолютно точно (BTW, откъде знаеш всъщност коя ми е любимата марка?).
Аватар
Harka

Мнениеот Harka » Вто Фев 07, 2006 7:49 pm

@тхебикер:

Това, че помпиш гумите си на 4,4 атмосфери, не значи, че и самочувствието ти трябва да е на толкова!
Аватар
Harka

Мнениеот Zozka » Вто Фев 07, 2006 7:58 pm

[quote="Harka"]

@тхебикер:

Това, че помпиш гумите си на 4,4 атмосфери, не значи, че и самочувствието ти трябва да е на толкова!
[/quote]

В смисъл въздух под налягане ли? :D
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот Harka » Вто Фев 07, 2006 9:19 pm

[quote="Zozka"]
В смисъл въздух под налягане ли? :D
[/quote]

Ти го каза... :D
Аватар
Harka

Мнениеот тучо чучо » Сря Фев 08, 2006 1:18 pm

@ thebiker:
Моля те, обясни ми кой си, защото очевидно сме карали заедно, но не мога да гадая за самоличността ти? Ако искаш може и на лично съобщение.
Аватар
тучо чучо

Предишна

Назад към Архив