Pr3d4t0R написа:Трябва да сложиш по-дълга верига - 34 овална има 36 зъба в най-широката си страна, което е значително над придшната ти 32ка.
Коце написа:Овала, който си показал не става за твоята верига.
За 12 скоростна верига с HYPERGLIDE+ ти е необходим този овал - https://absoluteblack.cc/oval-chainring ... lus-chain/
Овала, които си взел от БЦ не работи с цитираната верига, както вече съм ти написал.
Поонеже имах абсолютно същият казус, го реших с смяна на веригата.
Alexi написа:а защо не прочетеш описанието на артикула който ти е споделил колегата ,там е отговорено на всичките ти въпроси ?
kawasuna написа:Относно дължината на веригата бях писал в друга тема...
Та,от преминаването ми от ориганлната плоча плоча 30 зъба (Nx 1x12) към овал 32 пак на Срам,пробвах да одължа веригата с 2 бързи връзки защото с една няма как да стане.Причината за одължаването беше,че сякаш скоростите не се превкючваха така леко,както преди.Когато закопчах веригата,тя се оказа дълга и висеше,така че махнах 2те бързи връзки.Не мисля,даже съм сигурен,че добавянето на 2 зъба в предната плоча ще наложи удължаване на веригата.Колко ще се увеличи диаметъра на предната плоча????Дерайльора обира такава малка разлика,няма проблем.
А относно превключването-----има разлика,която се дължи на тая плоча.Не всеки път но понякога го има.
Alexi написа:плочата трябва да е за шимано 12 верига. . и тъй като имаш курбел който е доста нестандартен за 12 скоростен групсет и бюджетен вариант ,ще компенсираш от цената на плочата .. в Алито има овали за слх 12 по 10$ ( има и по 25 които са и здрави ) по скоро продай тоя курбел и си вземи СЛХ вместо овал от 80Е
kawasuna написа:Относно дължината на веригата бях писал в друга тема...
Та,от преминаването ми от ориганлната плоча плоча 30 зъба (Nx 1x12) към овал 32 пак на Срам,пробвах да одължа веригата с 2 бързи връзки защото с една няма как да стане.Причината за одължаването беше,че сякаш скоростите не се превкючваха така леко,както преди.Когато закопчах веригата,тя се оказа дълга и висеше,така че махнах 2те бързи връзки.Не мисля,даже съм сигурен,че добавянето на 2 зъба в предната плоча ще наложи удължаване на веригата.Колко ще се увеличи диаметъра на предната плоча????Дерайльора обира такава малка разлика,няма проблем.
А относно превключването-----има разлика,която се дължи на тая плоча.Не всеки път но понякога го има.
Bi11y написа:kawasuna написа:Относно дължината на веригата бях писал в друга тема...
Не си внимавал в часовете по геометрия ...Веригата покрива приблизително половината зъби на плочата - реалната разлика от 30 до 32 е 1 зъб за веригата. Веригата се удължава с 2 ако вече е била леко къса и не се удължава ако е била точно ... Следователно при смяна на плочата с 4 зъба се налага да се удължи с 2 членчета веригата.
@sunfreakz - Продай курбела и си вземи един СЛХ за да си спестиш текущите и бъдещи мъки с плочи и съвместимости ... Както и ще свалиш сигурно около 100+ грама ...
Bi11y написа:kawasuna написа:Относно дължината на веригата бях писал в друга тема...
Не си внимавал в часовете по геометрия ...Веригата покрива приблизително половината зъби на плочата - реалната разлика от 30 до 32 е 1 зъб за веригата. Веригата се удължава с 2 ако вече е била леко къса и не се удължава ако е била точно ... Следователно при смяна на плочата с 4 зъба се налага да се удължи с 2 членчета веригата.
@sunfreakz - Продай курбела и си вземи един СЛХ за да си спестиш текущите и бъдещи мъки с плочи и съвместимости ... Така ще свалиш сигурно и около 100+ грама ...
kawasuna написа:Ако старата ти касета е била 32 зъба,новата 34 зъба няма нувда да сменяш веригата,нали обясни по-горе.
При мен ситуацията беше същата от 30 на 32 зъба.Одължих веригата с 2 бързи връзки,защото само с една е невъзмовно,съотвено веригата беше видимо дълга.
Не барай веригата,ако минаваш от 32 на 34!
kawasuna написа:Веригата се удължава с 2 ако вече е била леко къса и не се удължава ако е била точно ...
Това ти ли го измисли?
sunfreakz написа:Да, оригиналната ми е 32 кръгла и имам желание да я сменя с 34 овал, но от нещата, които прочетох до сега започвам да се колебая дали е правилно да я бутам.
Bi11y написа:sunfreakz написа:Да, оригиналната ми е 32 кръгла и имам желание да я сменя с 34 овал, но от нещата, които прочетох до сега започвам да се колебая дали е правилно да я бутам.
Влючи дерейльора на най-малкото венче отзад и направи една снимка . Качи я някъде да я погледна - ако рамото на дерейльора е успоредно на веригата ще е можеш да минеш на 34Т.
Защо искаш да минеш на 34Т плоча - като голям диаметър 34Т овал е като 36Т кръгла (като максимум) ?
Bi11y написа:sunfreakz написа:Да, оригиналната ми е 32 кръгла и имам желание да я сменя с 34 овал, но от нещата, които прочетох до сега започвам да се колебая дали е правилно да я бутам.
Влючи дерейльора на най-малкото венче отзад и направи една снимка . Качи я някъде да я погледна - ако рамото на дерейльора е успоредно на веригата ще е можеш да минеш на 34Т.
Защо искаш да минеш на 34Т плоча - като голям диаметър 34Т овал е като 36Т кръгла (като максимум) ?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта