[quote="El Camino"]
[quote="bikerider"]
Демек Хитлеровото "решение" за сегрегация и прочистване???
[/quote]
За съжаление има достатъчно идиоти които да се опитат пак да го приложат, изхода от което смятам че е повече от ясно какъв ще е
[/quote]
Не разбирам, нали това предлагаше като решение?
[quote="El Camino"]
bluskanie, кое по-точно е глупост? Факта че за унищожаване на вражески обекти като тези в Иран въздушния удар си остава най-ефективното средство?
[/quote]
От тая гледна точка, целия Иран е вражески обект. Имаш избор - да го сравниш целия със земята (а под земята?) или да се сетиш, че след бомбите идва удържането на територията. А ресурси май няма, нито човешки, нито парични...
[quote="El Camino"]
Или че "религиозното" промиването на мюсулмански мозъци напоследък става все по-ефективно и агресивно?
[/quote]
Не е така. Хората си имат вярвания от бая стотици години. Ние християните също сме били навремето нетърпими към хора сквернящи Христос. Бая нетърпими сме били при това! Както си личи, все още сме.
Проблема е в глупостите пробутани на цял свят и наречени демокрация, които карат хората да вярват, че вълка става на овца и че ако прегърнеш мюсюлманин, той ще ти прости обида като присмех над Мохамед...
A фундамента на проблема е заложен много отдавна и той е липсата на всякакви разумни рамки на тия "права" и сблъсъка им на интереси.
Щото аз имам право гарантирано ми от Конституцията да рисувам и пиша всичко, което искам. Мюсюлманите пък имат право да се чувстват обидени и да ме съдят, а както се видя и по-лоши неща да правят. И само това, че всички сме наистина толерантни ни спасяваше от такива конфликти досега. Аз лично не бих си позволил да обидя мюсюлманин, това за мен не е свобода на словото. Питам се какви хора имат нужда от [b]такава[/b] свобода на словото доведена до крайности и дали целта не е наистина "свобода на словото" да стане мръсен израз в името на МИРА.
Втурнем ли се сега всички да нападаме мюсюлманите, резултата е ясен - кой германец в момента би си позволил свободата на словото на която се наслаждава президента на Иран, като оспорва Холокоста????
Мисля, че ако някой иска КРАЙНА свобода на словото за да обижда мюсюлмани, ИСТИНСКИЯ проблем е ТОЙ!!! Той е този който запалва фитила на бурето с барут, върху което седим от векове... Нямал бил представа главния редактор на н`нам си кое въшливо списание, че ще стане така...
Edit: има и друг момент - защо главния мюфтия иска ЗАБРАНА, вместо просто да осъди редакторите за подбуждане на религиозни размирици?????
баси кошмара... не е истина просто...