Кълна се в брадата на пророка...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Кълна се в брадата на пророка...

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 11:03 am

Утопията "демокрация" лъснА по бели гащи !!!

"Междувременно говорителят на Главното мюфтийство Хасеин Хафъзов призова на специална пресконференция в софийската джамия, да се забрани отпечатването и тиражирането на карикатури на Мохамед."

ТУК

Това просто минава всякакви граници на абсурда...
Едните имат безусловни права на свобода на словото.
Другите имат равни с тях права на вероизповеданието... дори такова вероизповедание, което отрича свободата на словотo
И съответно те искат ограничаване на ЧУЖДОТО право на свобода на словото...
Първите пък протестират и така искат на практика ограничаване на свободата на вероизповеданието...

Чудесна "демократична" кашичка... :popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 09, 2006 11:10 am

Кое точно ти изглежда абсурдно, че не разбрах? Просто много скоро ще има още една хубава войничка, само дето този път ще е по-сериозно, защото Иран не е Ирак...

ПС: А по темата за мюфтийството...както стана дума и в "Това трябва да се случва" - малцинствата имат повече права, защото някои имат интереси, това да е така. А ние да ги интегрираме и да не нарушаваме правата им :irked:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 11:14 am

Редактирах, виж по-горе...
Говоря най-вече за всички мюсюлмани, които живеят в Европа и са равноправни граждани на европейските демокрации, а тяхната религия отрича свободата на словото както се видя... с тях какво ще правим?

Не знам каква война ще има и дали ще има, но Иран е далече и е голям... а петата му колона е налице...

Edit: искам просто да намекна каква огромна глупост е това "демокрация" в българския вариант... а май не само...
Аватар
bikerider

Мнениеот El Camino » Чет Фев 09, 2006 11:19 am

Мда, нова войничка, а дано тоя път западняците се усетят че при наличното им военовъздушно оборудване присътвието и на сухопътни сили (пушечно месо) не е чак толкова необходимо. Ама да ти кажа няма пък да ми е никак жално за чалмите, щом са склонни ей-така да си дават живота заради някаква си книга от памтивека, значи той просто не им е особенно ценен - еми при условие че те сами не си го пазят що трябва някой друг пък да го прави?

[quote="bikerider"]

Говоря най-вече за всички мюсюлмани, които живеят в Европа и са равноправни граждани на европейските демокрации, а тяхната религия отрича свободата на словото както се видя... с тях какво ще правим?
[/quote]

Ми как какво, ако почнат да се ежат то автоматически се превръщат в "опастност за националната сигурност", съответно подлежат на отстраняване (по един или друг начин).
Semper Fi, mothafucker!
El Camino

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 11:24 am

[quote="bluskanie"]
ПС: А по темата за мюфтийството...както стана дума и в "Това трябва да се случва" - малцинствата имат повече права, защото някои имат интереси, това да е така. А ние да ги интегрираме и да не нарушаваме правата им :irked:
[/quote]

Точно за това постнах темата, щото и те са прави и ние сме прави... това е страшното, че сме вкарани в капан и няма адекватно и приемливо решение за двете страни, поне аз не виждам такова...

В крайна сметка ми се струва, че жертвения козел ще се казва "свобода на словото"...
И всички дружно ще принесем съвестта и свободите си в жертва... за да успокоим мюсюлманите и да зарадваме онези някои...

Цялата схема е толкова отвратително гнусно активно мероприятие, че няма смисъл да я коментираме. Мен ми се коментира почвата на която покълна този конфликт... абсурдните фундаментални основи на "демокрацията".
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 11:26 am

[quote="El Camino"]
Ми как какво, ако почнат да се ежат то автоматически се превръщат в "опастност за националната сигурност", съответно подлежат на отстраняване (по един или друг начин).
[/quote]

Демек Хитлеровото "решение" за сегрегация и прочистване???
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 09, 2006 11:26 am

[quote="El Camino"]

Мда, нова войничка, а дано тоя път западняците се усетят че при наличното им военовъздушно оборудване присътвието и на сухопътни сили (пушечно месо) не е чак толкова необходимо. Ама да ти кажа няма пък да ми е никак жално за чалмите, щом са склонни ей-така да си дават живота заради някаква си книга от памтивека, значи той просто не им е особенно ценен - еми при условие че те сами не си го пазят що трябва някой друг пък да го прави?
[/quote]

И ти едни глупости дрънкаш не е истина!

bikerider, абе не само в България , ама тук нали сме модел за подражание уж и затова сме прекалено умерени, меки. Даже турци ни управляват от 10-ина години. Аз мисля, да изберем Доган за премиер, и някой друг за кмет и за президент. Поне да сме сигурни, че се отнасяме с уважение към малцинствата. Ааа току що ми попадна това:
Кандахар. Талибаните обявиха награда от 100 кг злато, за този който убие автора на карикатурите на пророка Мохамед, съобщава агенция ИТАР-ТАСС. Още по 5 кг злато ще бъдат даване на всеки, който убие войник от контингентите на Норвегия, Дания или Германия, които участват в международните мироопазващи сили в Афганистан. Според изявление на един от военните лидери на радикалното движение молла Дадуллах пред АФП, над 100 “муджахидини” вече са се записали, за да участват в самоубийствени нападения срещу чуждестранните контингенти в Афганистан.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 11:28 am

да, сценария на Хънтингтън в действие...
а ние сме точно на разлома и май отново са ни харизали на исляма както през 14 век...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 09, 2006 11:35 am

[quote="bikerider"]

да, сценария на Хънтингтън в действие...
а ние сме точно на разлома и май отново са ни харизали на исляма както през 14 век...
[/quote]

А всеобщото убеждение е, че сме поели най-накрая верен път. Ама ей на...1000 войни да минат пак няма да извлечем някаква полза. Съдба к'во да праиш...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот klmn » Чет Фев 09, 2006 11:48 am

*бал съм ги в резняците,кат не им аресва-ей къде е Турция.Не стига че са ни клали и **али 5 века,а и ще ЗАБРАНЯВАТ!?
Както е тръгнало в скоро време фесове и мангали на тройка ще ни ....,ай улево :uzi:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 12:03 pm

[i]Датският премиер Андерс Фог Расмусен посочи, че правителството не може да окаже влияние върху пресата какво да публикува и какво не. "Събитията обаче показаха, че [b]правото на [u]свободно[/u] изразяване[/b] трябва да уважава религиозните вярвания", заяви Расмусен."[/i]

питам се какво ли е всъшност "свободно изразяване"...

както и да го гледам трите права "свобода, равенство, братствo" на едно място не могат да съществуват едновременно и без ограничения...
Viva La Revolucion.... :crazy:
Аватар
bikerider

Мнениеот El Camino » Чет Фев 09, 2006 12:03 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

За съжаление има достатъчно идиоти които да се опитат пак да го приложат, изхода от което смятам че е повече от ясно какъв ще е :(

bluskanie, кое по-точно е глупост? Факта че за унищожаване на вражески обекти като тези в Иран въздушния удар си остава най-ефективното средство? Или че "религиозното" промиването на мюсулмански мозъци напоследък става все по-ефективно и агресивно?
Semper Fi, mothafucker!
El Camino

Рейтинг: 1200

Мнениеот lacho_m » Чет Фев 09, 2006 12:06 pm

[quote="klmn"]

*бал съм ги в резняците,кат не им аресва-ей къде е Турция.Не стига че са ни клали и **али 5 века,а и ще ЗАБРАНЯВАТ!?
Както е тръгнало в скоро време фесове и мангали на тройка ще ни ....,ай улево :uzi:
[/quote]

Не забравяй, че не всички мюсюлмани в България са турци. Голяма част от тях са си чисти българи и имат толкова право да живеят в нашата държава колкото и християните.

Съвсем друг е въпроса, че като цяло отделни личности, имат криворазбиране за това какво е свобода на словото и печата.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 12:21 pm

[quote="El Camino"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

За съжаление има достатъчно идиоти които да се опитат пак да го приложат, изхода от което смятам че е повече от ясно какъв ще е :(
[/quote]

Не разбирам, нали това предлагаше като решение?

[quote="El Camino"]
bluskanie, кое по-точно е глупост? Факта че за унищожаване на вражески обекти като тези в Иран въздушния удар си остава най-ефективното средство?
[/quote]

От тая гледна точка, целия Иран е вражески обект. Имаш избор - да го сравниш целия със земята (а под земята?) или да се сетиш, че след бомбите идва удържането на територията. А ресурси май няма, нито човешки, нито парични...

[quote="El Camino"]
Или че "религиозното" промиването на мюсулмански мозъци напоследък става все по-ефективно и агресивно?
[/quote]

Не е така. Хората си имат вярвания от бая стотици години. Ние християните също сме били навремето нетърпими към хора сквернящи Христос. Бая нетърпими сме били при това! Както си личи, все още сме.

Проблема е в глупостите пробутани на цял свят и наречени демокрация, които карат хората да вярват, че вълка става на овца и че ако прегърнеш мюсюлманин, той ще ти прости обида като присмех над Мохамед...
A фундамента на проблема е заложен много отдавна и той е липсата на всякакви разумни рамки на тия "права" и сблъсъка им на интереси.

Щото аз имам право гарантирано ми от Конституцията да рисувам и пиша всичко, което искам. Мюсюлманите пък имат право да се чувстват обидени и да ме съдят, а както се видя и по-лоши неща да правят. И само това, че всички сме наистина толерантни ни спасяваше от такива конфликти досега. Аз лично не бих си позволил да обидя мюсюлманин, това за мен не е свобода на словото. Питам се какви хора имат нужда от [b]такава[/b] свобода на словото доведена до крайности и дали целта не е наистина "свобода на словото" да стане мръсен израз в името на МИРА.

Втурнем ли се сега всички да нападаме мюсюлманите, резултата е ясен - кой германец в момента би си позволил свободата на словото на която се наслаждава президента на Иран, като оспорва Холокоста????

Мисля, че ако някой иска КРАЙНА свобода на словото за да обижда мюсюлмани, ИСТИНСКИЯ проблем е ТОЙ!!! Той е този който запалва фитила на бурето с барут, върху което седим от векове... Нямал бил представа главния редактор на н`нам си кое въшливо списание, че ще стане така... :crazy:

Edit: има и друг момент - защо главния мюфтия иска ЗАБРАНА, вместо просто да осъди редакторите за подбуждане на религиозни размирици?????

баси кошмара... не е истина просто...
Аватар
bikerider

Мнениеот GECKO » Чет Фев 09, 2006 12:26 pm

Ахх купона е пълен! Иска ми се да изкажа мнение но както е тръгнало, ще дойдат да ми запалят къщата и да ме трепат с камъни. Не знам за правото на свободно слово но се сещам, колко ценности на "демокрацията" бяха погазени само с нападането на посолствата, които ако не се лъжа, се водят "суверенна територия на държавата, на която са предоставени"... или това е само за американските. На мен ми е интересно ако в американски вестник беше пусната каликатурата дали мюсюлманите щяха да предприемат някакво действие, или като опарени вече щяха да си мълчат. А ако бяха нападнали американското посолство дали нямаше да им се стовари половината американска армия. И това НАТО си показа силата в защитата на тези посолства на своите членки. То си блесна от всякъде, че ПРАВАТА СА СУБЕКТИВНО ПОНЯТИЕ!!!
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 12:34 pm

[quote="GECKO"]
То си блесна от всякъде, че ПРАВАТА СА СУБЕКТИВНО ПОНЯТИЕ!!!
[/quote]

Да, ама са заложени във фундамента на демокЛатичното общество като ОБЕКТИВНИ дадености... :bawling:

Демек излиза, че демократичното общество се основава на фалшиви и опасни ценности... така поне излиза след тия карикатури.
Казвам фалшиви и опасни, щото са наистина субективни... демек цялото обществено устройство е СУБЕКТИВНО, тоест всеки си тълкува общите ценности както си иска!!! Демек вече няма общи ценности, а само субективно-лични ценности. Демек демокрацията всъщност не е истинска обществена система????

В една друга тема PtD сподели, че според него наблюдаваме предсмъртните гърчове на демокрацията. Вече съм съгласен... мислех, че има път за спасение, докато не се намериха идиотите (дали са идиоти?), които да обидят целия мюсюлмански свят... И то идиотите бяха от МЕДИИТЕ, които са по идея най-демократичната институция... :banghead:

Edit: допълнения...
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Чет Фев 09, 2006 12:39 pm

И още избирателна "демокрация" (макар и на друга тема) изровена сред новините долу на линка, дето си го дал:
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid= ... 20&eid=620

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите"
"Фермата на Животните", Джордж Оруел
Аватар
halcor

Мнениеот GECKO » Чет Фев 09, 2006 12:43 pm

[quote="bikerider"]

Да, ама са заложени във фундамента на демокЛатичното общество като ОБЕКТИВНИ дадености... :bawling:

...
[/quote]

:offtopic:Въх аз докато дам реплу и ти си едит-вал

А иначе за обективните дадености, те са дадени от някои капиталист, а капиталист само по-себеси значи човек сложил печалбата над общото благо. Не искам да звучи като комунистическа пропаганда но не мога да си го обясня иначе. Ние се борим за правата на американците над иракския петрол а американците не щат да се борят за нашето право на свобода на словото... за какво си говориме по-дяволите!!!!:skull:
Аватар
GECKO

Мнениеот kotka12 » Чет Фев 09, 2006 12:43 pm

работата е повече от ясно, че е поръчка, целяща неща, за които ние не знаем и няма да научим
Отново става въпрос за политически /финансово-икономически, геополитически/ игри, в които сме пешки.
Излишно е да споменавам, че аз лично не се сещам в колко държави в света има ЕТНИЧЕСКИ партии. Това, че е допуснато тук си е наш проблем
Излишно е да се говори, че крайния ислямски фундаментализъм е вреден в глобален мащаб, не по-малко от католическия такъв /справка Томазо де Торкемада и Светата инквизиция/
Сами се сещате че исляма в своята основа е миролюбива религия, която се знае от кога датира /Мохамед е роден на 29 август 570 г/, но това как някои я тълкуват, възползвайки се от ширещото се невежество сред огромна част от хората, изповядващи тая религия е ужасно.
Сега остава само папата да провъзгласи всички католици да тръгнат на Кръстоносен поход с развети хоругви, за да лягаме направо и да мрем.
Марто е абсолютно прав, че коренът на злото е в криворазбраната демократична система в БГ.
За съжаление нещата са стигнали вече прекалено далеч и единствения начин да се наложи някакъв контрол на подобни неща е да се влезе в Евросъюза, защото повечето неща там са вече канализирани и няма да и търпят да им разрушаваме къщичката.
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот velco » Чет Фев 09, 2006 12:49 pm

Ми тя свободата (на словото) не е безусловна. Класически пример - да крещиш "Пожар!" в препълнена зала.

На мен някой да ми викне "Педераст!" [1], отивам и бия, и съм му ебал и свободата на словото и свободата на изразяване ...

[1] а инак съм толерантен към меките китки :rofl:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 12:52 pm

[quote="kotka12"]
Евросъюза, защото повечето неща там са вече канализирани
[/quote]

Доколкото си спомням Дания се води за доста по-демократична държава от нас, а и e член на EU... :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Чет Фев 09, 2006 12:52 pm

[quote="kotka12"]
Излишно е да се говори, че крайния ислямски фундаментализъм е вреден в глобален мащаб, не по-малко от католическия такъв /справка Томазо де Торкемада и Светата инквизиция/
[/quote]

Да актуализираме справката - Джордж Уокър Буш и цялата му християнско-фундаменталистка неоконсервативна клика.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 12:55 pm

[quote="velco"]

Ми тя свободата (на словото) не е безусловна.
[/quote]

Мен положението де факто ми е ясно. Говоря за разминаването му с положенията де юре.

Например: какво всъшност е свобода? Има ли тя граници? Трябва ли да има? Твърди се, че от една страна тя не е безусловна, а от друга че не е ограничена. Как става тая работа???

Бъкано е с противоречия...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Чет Фев 09, 2006 1:30 pm

[quote]...Ние християните също сме били навремето нетърпими към хора сквернящи Христос. Бая нетърпими сме били при това! Както си личи, все още сме...[/quote]

Мдааа... Я си представете карикатура в централния ирански печат... примерно как Дева Мария върти свирки на Пилат Понтийски... А, кво ше кажете?

А от друга страна... преди петнайсетина минути обещах на един таксиджия, че ще осъществя грубо сексуално сношение с майка му... Разбира се, без да имам грам намерение да се занимавам с дами от третата възраст...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Чет Фев 09, 2006 1:53 pm

мдааа...

католиците били по-по-поппа----най-толерантни... по принцип де...

ъъ, ама и мюсулманите били толерантни... по принцип де.

ама не се сещам за система, в която смесването на религията с държавата да е довела до нещо "добро".

ама това не пречи постоянно разни храсти и други треволяци да ги мешат с ясната идея, че това, което не е "добро" за едни, е "добро" за други.

а в същото време всички плюят православието, че стояло настрана от политиката, придържало се към архаични догми и т.н. и т.н., а отгоре на всичко проповядвало онова за шамарите и двете бузи.

Аз съм православен християнин и с този си пост искам да ви убедя, че моята ценностна система е по-правилна от вашите!

Което веднага ме приравнява към тези, срещу които пиша, защото в този момент отричам нещо.

Всъщност, на тази тема има смисъл да се пише само позитивно. Всяко отрицание на нечии други разбирания, па макар и тъпи, малоумни, праисторически и т.н. е кофти рикошет.

Явно още не сме овладяли уменията на аборигените...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kpax » Чет Фев 09, 2006 1:54 pm

Ако мюсюлманите бяха публикували карикатура на Христос едва ли изобщо щяхме да разберем за това. Защо западният свят полага толкова усилия да угоди на докачливите мюсюлмани, докато те не правят никакво усилие да разберат западната култура, в това число свободата на словото?
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 09, 2006 2:01 pm

[quote="TOYAGA"]

Мдааа... Я си представете карикатура в централния ирански печат... примерно как Дева Мария върти свирки на Пилат Понтийски... А, кво ше кажете?

[/quote]

Точно там е въпроса...че на никой няма да му направи впечатление. Или най-много да има негативни изказвания в пресата. Още повече Мимето съвсем не е дева, ма т'ва е друга тема...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Чет Фев 09, 2006 2:04 pm

[quote="kpax"]

Ако мюсюлманите бяха публикували карикатура на Христос едва ли изобщо щяхме да разберем за това. Защо западният свят полага толкова усилия да угоди на докачливите мюсюлмани, докато те не правят никакво усилие да разберат западната култура, в това число свободата на словото?
[/quote]

малко мешиш нещата. тва не е салата, а политика. не е вярно, че "западният свят полага толкова усилия да угоди на докачливите мюсюлмани". просто политическите водачи на западния свят се кефят на запалени фитили.

така им е по-богоугодно и по-себеугодно (уф, тва не е ли тафтология?)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 09, 2006 2:05 pm

[quote]
bluskanie, кое по-точно е глупост? Факта че за унищожаване на вражески обекти като тези в Иран въздушния удар си остава най-ефективното средство? Или че "религиозното" промиването на мюсулмански мозъци напоследък става все по-ефективно и агресивно?
[/quote]

Вражески казваш. За теб ли са вражески? Или за мен? Замислял ли си се? А за промиването...въпрос на ценностна система и култура. Не защищавам нито иранците, нито Буш, но съм склонен да вярвам, че Иран поне защитава нещо свое, докато Щатите атакуват нещо чуждо
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 2:10 pm

[quote="TOYAGA"]
[/quote]

Много интересен момент :)

Чудя се как да ти отговоря без да излизам от политически коректния тон :)
Карикатури се появиха в иранския печат... само дето бяха не антихристиянски, а антисемитски и бяха преди тези в европейския печат...:uhh:

Няма да задълбавам, но е ясно, че се получи така, че ние, толерантните европейци, които никой не е обиждал, в момента обиждаме исляма като цяло, за да върнем на Иран в частност за това, че си е позволил да обижда евреите като цяло... щото аз лично не съм видял антихристиянски карикатури, убеден съм, че няма и да има (или няма да разберем за тях :))

Както казах преди - отвратително гнусно активно мероприятие. Аз лично съм на мнение, че редакторите и собствениците на тия медии трябва да бъдат тикнати на топло за дълго за подклаждане на религиозни размирици... само дето няма да се получи заради "свободата на словото"... всичко което си спечелиха е порицание от датския премиер... :usclap::angel:
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Други